Ημερομηνία13-04-2007
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Π.Υ. ΛΙΜΕΝΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Υ.Π.Σ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΡΟΔΟΥ

  
   Συνάδελφοι η απάντηση που δόθηκε από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης στην αναφορά που κατατέθηκε στην βουλή έρχεται να καλύψει την παράνομη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την επάνδρωση της Π.Υ. Λιμένα Ηγουμενίτσας .
 Δεν γνωρίζουμε εάν αυτό είναι αποτέλεσμα λανθασμένης ενημέρωσης του Υπουργού από τους συμβούλους του ή συνειδητή επιλογή συγκάλυψης της παρανομίας.
 Διαπιστώνουμε όμως πλέον με τον ποιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η παραβίαση των σχετικών διατάξεων που έχουν θεσπιστεί για την διαδικασία των μεταθέσεων και είναι σε ισχύ έχουν πλέον και την κυβερνητική κάλυψη.
 Η απάντηση που δόθηκε υποτιμά την νοημοσύνη μας αλλά κυρίως υποτιμά τους εμπνευστές της .
 •         Ας απαντήσουν λοιπόν από ποία διάταξη προκύπτει ότι δικαίωμα υποβολής αίτησης μετάθεσης είχαν μόνο όσοι υπάλληλοι υπηρετούν σε υπηρεσία για την οποία προηγήθηκε πρόσληψη ;
 •         Γιατί γενικεύουν για όλους τους υπαλλήλους του Π.Σ. την διάταξη της παρ.1 του άρθρου 11α του Π.Δ. 86/2005 που αφορά μόνο τους καταταγέντες από την 62η σειρά και μετά ;
 •         Από πότε καταργήθηκε το δικαίωμα της μετάθεσης για την προγενέστερες σειρές ;
 •         Ισχύει ή δεν ισχύει η παρ. 7 του άρθρου 19 του Π.Δ. 170/96 για τις έκτακτες μεταθέσεις για την επάνδρωση υπηρεσίας που λειτουργεί για πρώτη φορά και αφορά όλους τους πυροσβέστες ανεξαρτήτως μορίων και που υπηρετούν ; 
 •         Προβλέπεται ή δεν προβλέπετε από το εδάφ. γ την παρ. 1 του άρθρου 10α του Π.Δ. 86/2005 ότι αλλαγή τόπου συμφερόντων έχουν δικαίωμα να κάνουν όσοι υπάλληλοι το επιθυμούν όταν έχουμε έναρξη λειτουργίας Υπηρεσίας ;  
 •         Όφειλαν λοιπόν να κοινοποιήσουν την σχετική διαταγή επάνδρωσης την υπ. αρίθμ. 2968 Φ. 202.3 19/1/2007 με θέμα «Δηλώσεις υπαλλήλων για επάνδρωση της Π.Υ. Λιμένα Ηγουμενίτσας » σε όλες τις υπηρεσίες ;
 •         Αν δεν είναι έτσι τότε γιατί κοινοποίησαν πρόσφατα σε όλες τις υπηρεσίες την υπ. αρίθμ. 17449 Φ. 202.3 / 29/3/2007 διαταγή για την επάνδρωση της νεοϊδρυθείσας 4ης ΕΜΑΚ της Κομοτηνής καιζητάνε να καταθέσουν αιτήσεις όσοι επιθυμούν να μετατεθούν εκείόπως οι σχετικές διατάξεις ορίζουν ; 
 •         Έγινε μήπως καμία πρόσληψη πουθενά αλλού εκτός της Αττικής και δεν το γνωρίζουμε;
 Απλά τώρα υποχρεώθηκαν να τηρήσουν τις διαδικασίες μετά τον θόρυβο που ξεσήκωσε η Ε.Α.Κ.Π. και η Ε.Υ.Π.Σ. Δωδεκανήσου και Ρόδου. 
 •         Ας απαντήσουν όμως και στους συναδέλφους από την 62η σειρά και πάνω που πάει η σειρά αρχαιότητας. Σε τι πρέπει να ελπίζει δηλαδή ο συνάδελφος που υπηρετεί π.χ. σε ένα απομακρυσμένο Νησί και είναι αρχαιότερος από κάποιον που υπηρετεί στην Αττική . 
   Γιατί καθώς προκύπτει μέσα από την δεύτερη 3σέλιδη απάντηση που έδωσε ο Υπουργός σε ακόμη μία αναφορά που κατατέθηκε στην βουλή για την έλλειψη προσωπικού στην Δωδεκάνησο, προσλήψεις για άλλες υπηρεσίες εκτός Αττικής δεν πρόκειται να γίνουν στο άμεσο μέλλον παρά μόνο μεταθέσεις προς τις υπηρεσίες που έχουν κενά όταν βγουν και οι άλλοι 250 νέοι συνάδελφοι από την σχολή . ( Την απάντηση αυτή θα την βρείτε στο site της Ε.Α.Κ.Π. ) .
 Αυτή δυστυχώς είναι η κατάσταση αγαπητοί συνάδελφοι, η επίσημη πολιτεία μέσω των αρμόδιων κυβερνητικών και υπηρεσιακών παραγόντων η οποία:
 •         Μας ζητά να είμαστε υπάκουοι και νομοταγείς πολίτες και να δείχνουμε τον απαιτούμενο σεβασμό στους Νόμους και το Σύνταγμα.
 •         Επισείει την απειλή των κυρώσεων για όσους πολίτες δεν εφαρμόζουν τους Νόμους ( βλέπε πρόσφατα τον Νόμο πλαίσιο για την παιδεία ).
 •         Που υποχρεώνει τους πυροσβέστες μέσα από ένα αυταρχικό και αντιδημοκρατικό εσωτερικό κανονισμό να ζουν πάντα με τον φόβο των πειθαρχικών διώξεων για κάθε στραβοπάτημα.  
   Διατηρεί λοιπόν το δικαίωμα να παραβιάζει ασύστολα κάθε νόμιμο και συνταγματικό μας δικαίωμα, γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια διατάξεις που η ίδια έχει θεσπίσει και φέρουν την υπογραφή όλων των συναρμόδιων πολιτειακών παραγόντων.  
 Εύγε !
 Αλλά αξίζει και ένα εύγε και σε όλα εκείνα τα συνδικαλιστικά όργανα που με την ανοχή τους και την συνενοχή τους χρόνια τώρα επέτρεψαν να φθάσει η αυθαιρεσία σε βάρος των δικαιωμάτων των πυροσβεστών σε αυτά τα επίπεδα.
 Εύγε σε όλους λοιπόν και κυρίως στο προεδρείο της Ε.Α.Π.Σ. που με τους «αγώνες του » δημιούργησε ένα « ιδανικό εργασιακό περιβάλλον » για όλους τους πυροσβέστες και κυρίως με την συμβολή των μελών της που κατέχουν κυρίως επιτελικές θέσεις « προασπίστηκε » τα εργασιακά μας δικαιώματα με γνώμονα πάντα την «αξιοκρατία» και δεν «κατάντησε» ένα « παλαιολιθικό μειοψηφικό μόρφωμα » όπως χαρακτηρίζει και την Ε.Α.Κ.Π. εκτός όλων των άλλων «ανωτέρου επιπέδου » χαρακτηρισμών μέσα από τις σελίδες του τελευταίου τεύχους του περιοδικού της . 
 
 Η Ε.Α.Κ.Π. όμως σε πείσμα όλων όσων ενοχλούνται από την παρουσία της θα ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ και θα ΕΝΤΕΙΝΕΙ ακόμη περισσότερο τον αγώνα της σε όλα τα επίπεδα:
 •         Τον αγώνα της ενημέρωσης μέσω της εφημερίδας της, των ανακοινώσεων της, των περιοδειών της στις υπηρεσίες όλης της χώρας και της ιστοσελίδας της για να γνωρίζουν οι συνάδελφοι τι πραγματικά γίνεται με τα εργασιακά τους θέματα .
 Η Εφημερίδα της και η ιστοσελίδα της θα συνεχίσουν να είναι η φωνή των εργαζομένων του Π.Σ. και δεν θα γίνουν το βήμα ανάδειξης και ενίσχυσης υπουργικών φιλολογικών ανησυχιών και προφίλ .  
 •         Τον Αγώνα των παρεμβάσεων προς κάθε κατεύθυνση για την ανάδειξη και την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων του Π.Σ.. Θα συνεχίσει να ξεσκεπάζει κάθε παρανομία και αδικία σε βάρος τους αποκαλύπτοντας του ενόχους. Θα συνεχίσει να μπαίνει εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια ανατροπής των εργασιακών μας δικαιωμάτων.    
 •         Τον Αγώνα της διεξόδου από την συνδικαλιστική απραξία που έχουν επιβάλει οι παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού και αυτό θα γίνει με την συνεργασία και την στήριξη των εργαζομένων που οι αγωνιστικές τους διαθέσεις δεν έχουν καμφθεί και θέλουν να παλέψουν για να μετατραπεί πολύ σύντομα με την συνειδητή στήριξη τους το «μόρφωμα» από μειοψηφία σε πλειοψηφία.
 
                  
               Ακολουθεί  η απάντηση στην αναφορά .
..
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ
ΕΛΕΓΧΟΥ
Ταχ.Δ/νση: Π. Κανελλοπούλου 4
Τ.Κ.10177   ΑΘΗΝΑ
 210 69 20 287-εσωτ. 7194
FΑΧ: 210 69 94 841
ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ. : 7017/4/6949
Αρίθ. Πρωτ 22
 

 
Αθήνα,
 Απριλίου      2007
.
ΠΡΟΣ:ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ
ΕΛΕΓΧΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΦΟΡΩΝ
ΕΝΤΑΥΘΑ
.
ΚΟΙΝ.: 1. Βουλευτές κ.κ. Φ. ΚΟΥΒΕΛΗ, Σ.
                ΣΚΟΠΕΛΙΤΗ και Α. ΣΚΥΛΛΑΚΟ
            2. ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕ­ΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΝΗΣΟΥ ΡΟ­ΔΟΥ ΚΑΙ  
                ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Εθ. Δωδεκανησίων 44 851 00  ΡΟΔΟΣ
.
ΘΕΜΑ : Μεταθέσεις πυροσβεστικού προσωπικού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λυμένος    
               Ηγου­μενίτσας.
.
ΣΧΕΤ. : Π.Α.Β.   2026/ 12-3-2007 και 2190/ 20-3-2007.
.
     Σε απάντηση των ανωτέρω αναφορών, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ, Σ. ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ και Α. ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ, σας γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με τον Κανονισμό Μεταθέσεων του πυροσβεστικού προσωπικού (π.δ. 170/1996 όπως τροποποιήθηκε με το π.δ. 86/2005), δικαίωμα υποβολής αίτησης γιο: μετάθεση στη νεοϊδρυθείσα Υπηρεσία Λιμένος Ηγουμενίτσας είχαν μόνο οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι που υπηρετούσαν σε Υπηρεσία για την οποία προηγήθηκε πρόσληψη πυροσβεστών.
.
  Κατόπιν τούτου, η αναφερόμενη απόφαση του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος κοινοποιήθηκε και έλαβε γνώση το προσωπικό στις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής, αφού γι' αυτές διενεργήθηκε διαγωνισμός πρόσληψης νέων πυροσβεστών το έτος 2006. Στις Υπηρεσίες του νομού Δωδεκανήσου δεν υπήρχε λόγος να κοινοποιηθεί η εν λόγω απόφαση, αφού γι' αυτές δεν είχε προηγηθεί διαγωνισμός πρόσληψης νέων πυροσβεστών.
.
  Σύμφωνα με τα ανωτέρω η διαδικασία για την κάλυψη των οργανικών θέσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιμένος Ηγουμενίτσας συνεχίστηκε κανονικά και ήδη αυτές καλύφθηκαν από τους υπαλλήλους που είχαν υποβάλει αίτηση, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Μεταθέσεων.


                                                                         Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ                            
                                                              ΒΥΡΩΝ      Γ. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ


Δείτε όλες τις Απαντήσεις Α.Π.Σ.- Υπουργείων σε ερωτήματα Συνδικαλιστικών οργάνων