Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών σας καλωσορίζει στην Ιστοσελίδα της και σας υπόσχεται υπεύθυνη ενημέρωση για ότι απασχολεί τους εργαζόμενους και το Πυροσβεστικό Σώμα .        Ποια είναι η  Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών

  Η Ε.Α.Κ.Π. είναι πόλος συσπείρωσης αγωνιστικών δυνάμεων των εργαζομένων του πυροσβεστικού σώματος. Δραστηριοποιείται στα πλαίσια του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων στο Πυροσβεστικό Σώμα. Αποτελεί την συνέχεια της Κ.Ε.Π. (Κίνηση Ενότητας Πυροσβεστών ) η οποία έχει μεγάλη συμβολή στην κατάκτηση του συνδικαλιστικού δικαιώματος.
  Η Ε.Α.Κ.Π. συγκροτήθηκε το1999 μετά την διάλυση της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος ( Π.Ε.Υ.Π.Σ. )από μία ευρεία συμμαχία πρωτοπόρων συνδικαλιστών και συμμετείχε στις διαδικασίες του 1ου Ιδρυτικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος ( Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ) εκλέγοντας 5 συμβούλους στο 19μελές Διοικητικό Συμβούλιο.
 Έκτοτε συμμετέχει σε όλες τις Διοικήσεις που προήλθαν από τα τρία εκλογοαπολογιστικά Συνέδρια ( 2ο, 4ο, 6ο ...) .
  Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών αποτελεί το πιο ζωντανό και δραστήριο κομμάτι του συνδικαλισμού στο Π.Σ.
 Μέσα από τις γραμμές της Ε.Α.Κ.Π. αναπτύσσουν συνδικαλιστική δράση πυροσβέστες με ανυπότακτό πνεύμα και καθαρότητα θέσεων και προθέσεων. Πυροσβέστες που αποτελούν την αγωνιστική πρωτοπορία στο συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου .
  Η Ε.Α.Κ.Π. πάντα έγκαιρα και με κριτήριο τα συμφέροντα των εργαζομένων, πήρε θέση για τα εργασιακά προβλήματα του κλάδου, ανέπτυξε πρωτοβουλίες ενημέρωσης των εργαζομένων με ανακοινώσεις , περιοδείες , έκδοση εφημερίδας και αποκάλυψε τα μέτρα που ετοιμάστηκαν και εφαρμόζονται σήμερα σε βάρος τους .
  Τοποθετήθηκε και τοποθετείται πάντα με τεκμηριωμένες θέσεις μέσα από υπομνήματα, μελέτες, παρεμβάσεις στους αρμόδιους φορείς και στα συλλογικά όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος.
  Συμμετείχε ενεργά και πρωτοστάτησε στις αγωνιστικές διεκδικήσεις του κλάδου.
Παλεύει ενάντια στην λογική της αδράνειας του συμβιβασμού και της υποταγής των συμβιβασμένων πλειοψηφιών του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

    Στόχοι της  Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών

Στόχοι της Ε.Α.Κ.Π. είναι :

  • Η αγωνιστική ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού μας κινήματος .
  • Η οργάνωση της πάλης για τη διεκδίκηση των αιτημάτων .
  • Η αλλαγή του συσχετισμού δύναμης στα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος σε βάρος του κυβερνητικού συνδικαλισμού, υπέρ των αγωνιστικών δυνάμεων.


   Για να περάσει η υπόθεση του αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πυροσβεστών στα δικά τους χέρια .
   Σε αυτή την πρωτοβουλία έχει θέση κάθε συνάδελφος που βλέπει τα σημερινά αδιέξοδα , την επερχόμενη ακόμα μεγαλύτερη όξυνση των προβλημάτων. Κάθε συνάδελφος που θέλει να βοηθήσει στην ανάπτυξη της πάλης, που δεν ανέχεται τη χειραγώγηση του συνδικαλιστικού κινήματος από δυνάμεις που έχουν ευθύνη για την επιδείνωση του βιοτικού μας επιπέδου, για τη διαλυτική κατάσταση που επικρατεί στις πρωτοβάθμιες ενώσεις και στην Ομοσπονδία.
  Η αγανάκτηση δεν αρκεί, πρέπει να δώσει την θέση της σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες, στην δημιουργία επιτροπών αγώνα σε κάθε υπηρεσία σε κάθε πρωτοβάθμια Ένωση για την ανάδειξη και την διεκδίκηση των αιτημάτων. Για το κέρδισμα αγωνιστικής πλειοψηφίας στις πρωτοβάθμιες Ενώσεις και την Ομοσπονδία. Για να βγουν από το βούρκο της διαλυτικής κατάστασης και του εκφυλισμού στην οποία πολλές από τις Ενώσεις αλλά και η ίδια η Ομοσπονδία σέρνονται με ευθύνη της Π.Α.Σ.Κ. Π. και της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ.
  Η Ε.Α.Κ.Π. καλεί όλους τους εργαζόμενους του Πυροσβεστικού Σώματος ΕΝΩΜΕΝΟΙ στην βάση των προβλημάτων να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να παλέψουν με αποφασιστικότητα μέχρι να δοθούν λύσεις στα αιτήματα μας .
  Να αξιοποιήσουν την δυνατότητα επικοινωνίας μέσω της ιστοσελίδας της Ε.Α.Κ.Π. στέλνοντας τις προτάσεις τους και τις ανησυχίες τους για τα εργασιακά μας θέματα .