Ημερομηνία13-12-2009
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΤΗΣ ΕΥΠΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 12ΩΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

      ΕΝΩΤΙΚΗ   ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ   ΚΙΝΗΣΗ   ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
                               Της Ε.Υ.Π.Σ.ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
.
 Τηλ:6932473532, fax:2331064460, e-mail:info@eakp.gr, Website:www.eakp.gr
.
 
 13 Δεκεμβρίου   2009                                                                                        Αριθμ. 36
.
Προς
Όλα τα μέλη
 
.
          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Το σχέδιο για την εφαρμογή του 12ωρου πανελλαδικά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η εφαρμογή του στους δύο σταθμούς των Αθηνών, αποτελεί απλώς την αρχή, όπως είχε προειδοποιήσει από καιρό τώρα η παράταξη μας. Σε αντίθεση με τις άλλες παρατάξεις της ΠΑΣΚ.Π και της ΔΑΚΥΠΣ που άλλα στελέχη τους σφυρίζουν αδιάφορα και άλλα διευκολύνουν και ανοίγουν τον δρόμο για να εφαρμοστεί το 12ωρο.
Η συνεδρίαση της 30 Νοεμβρίου 2009 αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα. Το θέμα του 12ωρου τέθηκε προ ημερησίας διάταξης από την ΕΑΚΠ γιατί αλλιώς ούτε καν θα συζητιόταν. Η τοποθέτηση μας ήταν να ζητηθεί από την Ένωσή μας η άμεση απόσυρση του σχεδίου για την εφαρμογή του 12ωρου. Όμως τόσο η ΠΑΣΚ Π όσο και η ΔΑΚΥΠΣ τοποθετήθηκαν ως εξής «να το δούμε, να περιμένουμε, ή δεν έχει σημασία ποιο ωράριο θα υπάρχει αλλά να εφαρμοστεί ενιαία παντού».
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Είναι γεγονός ότι από τις άλλες παρατάξεις δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα. Ότι ρυθμό τους παίζουν στο ταμπούρλο αυτόν χορεύουν. Παλιότερα ήταν το 24ωρο, τώρα το 12ωρο, αύριο ποιος ξέρει τι άλλο.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Η ΕΑΚΠ Κεντρ. Μακεδονίας
  •                     Eίναι αντίθετη στην εφαρμογή της 12ωρης εργασίας. Ζητάμε να εφαρμοστεί και για τους υπαλλήλους του Πυρ. Σώματος η εβδομάδα εργασίας των πέντε ημερών και των 37.5 ωρών την εβδομάδα. Ζητάμε την εφαρμογή και σε εμάς του νόμου για την πληρωμή υπερωριών. Ζητάμε τα κενά να καλύπτονται με προσλήψεις και όχι με την εφαρμογή της 12ωρης εργασίας, με παράνομες επιφυλακές ή περικοπές ρεπό και αδειών.
  •                     Σας καλεί να συμμετέχετε μαζικά στην ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που πραγματοποιεί η Ε.Α.Κ.Π.την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/12/09 & Ω/ 10.00.
 
 Οι αντεργατικοί σχεδιασμοί δεν ανατρέπονται με υπομνήματα και συνδιασκέψεις αλλά απαιτούν   ΕΠΙΜΟΝΟ  - ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ & ΜΑΖΙΚΟ  ΑΓΩΝΑ.
 
 
              Για την Ε.Α.Κ.Π. Κεντρ. Μακεδονίας
.
                Το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης
                      Μελιόπουλος Γιώργος
.
ΚΑΤΕΒΆΣΤΕ ΕΔΏ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ : www.old.eakp.gr/pdf/12oroeakpkentrikimakedonia.doc
 
 


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις Αγωνιστικών Παρατάξεων και Ενώσεων σε Αγωνιστική Κατέυθυνση