Ημερομηνία:25-08-2009
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΠΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ

EΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Δ/νση 1ο χλμ Μυτιλήνης-Θερμής Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης ΤΚ81100 Μυτιλήνη, Τηλ.2251400353
Φαξ. 2251034130, email: eypspba@yahoo.gr, email: eypspba@gmail.com, Ηλεκτρονική Διεύθυνση: http://www.eypspba.gr,
Τηλ. Προέδρου 6947532012, Τηλ. Αντιπροέδρου 6973383644, Τηλ. Γραμματέα 6945238641, Οργ.Γραμματέα 6944569490
 
Αριθ. Πρωτ. 35                                                                           Μυτιλήνη 24-08-2009
 
ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παυλόπουλο
 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 1) Αναπληρωτή υπουργό κ Μακρογιαννάκη
                              2) Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος κ. Kοντοκώστα
                             3) Περιφερειάρχη Π.Υ.ΒΑ Αιγαίου κ. Τουλίκα
                              4) Δοικητές Π.Υ Περιφέρειας Β.Α Αιγαίου
                              5) Π.Υ και Πυροσβεστικά Κλιμάκια Περιφέρειας Β.Α Αιγαίου
                              6) Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Πυροσβεστικού Σώματος
                              7) Πολιτικά Κώματα
                              8) ΜΜΕ και Τύπο
                              9) Εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ
 
         Κ. Υπουργέ,
Με αφορμή την γενική επιφυλακή που διατάχτηκε με την υπ΄αριθμ. 1689 / Φ.702.18/22-08-2009, θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:
         Το Προσωπικό της περιφέρειας μας άρχισε είδη να εμφανίζει σημάδια κόπωσης και εκνευρισμού και αυτό γιατί από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου, αλλά και μέχρι την λήξη αυτής καλείται να επανδρώσει περιπολικά με συνθήκες καύσωνα, για να εφαρμοστούν οι περιβόητοι αντιπυρικοί σχεδιασμοί
            Η Ένωση μας έκανε έκκληση το χειμώνα που μας πέρασε να αλλάξει ο αντιπυρικός σχεδιασμός και να προσαρμοστεί στον αριθμό των υπαλλήλων, δυστυχώς κανένας δεν μας άκουσε.
         Ήρθε και η Γενική Επιφυλακή την οποία μπορούμε να κατανοήσουμε στις περιοχές όπου υπάρχει συμβάν αλλά θεωρούμαι επικίνδυνη αυτή τη γενίκευση και πιστεύουμε ότι τελικά θα έχει αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά.
              Μία γενική ή μερική επιφυλακή σχετίζετε με την έκταση όπου υπάρχουν οι έκτακτες ανάγκες και δικαιολογούν την κήρυξη της σε ένα γεωγραφικό χώρο που να δικαιολογείται από τα πράγματα . Έτσι η ένταση των δασικών πυρκαγιών στην Αττική δεν δικαιολογούν κήρυξη γενικής επιφυλακής στην Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα από μόνα τους δεν προκαλούν πυρκαγιά και όταν υπάρξουν επιβάλλεται από την πλευρά του Κράτους η ενεργοποίηση των μηχανισμών πρόληψης και αστυνόμευσης. Η ετοιμότητα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας μας ως μηχανισμός καταστολής δασικών πυρκαγιών είναι δεδομένη και το έχουμε αποδείξει στο παρελθόν με τις όποιες ελλείψεις αντιμετωπίζουμε σε μηχανολογικό εξοπλισμό και έμψυχο δυναμικό. Με αυταπάρνηση αναδεικνύουμε την επιχειρησιακή ικανότητα των Υπηρεσιών μας γνωρίζοντας καλά το μειονέκτημα της αυτονομίας δυνάμεων που έχουν τα Νησιά μας.   
        Κίνδυνος για μας είναι η κόπωση που δημιουργείται με μύωση αντοχών και ανακλαστικών από την έλλειψη σωστής διαχείρισης του προσωπικού.
Τα συμβάντα που έχει να αντιμετωπίσει το Σώμα μας δεν αντιμετωπίζονται με πολυσέλιδους σχεδιασμούς αλλά με ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο έχει φτάσει στα όρια του, ο πραγματικός κίνδυνος για τη χώρα μας και τα δάση μας δεν είναι ο καύσωνας και οι καιρικές συνθήκες γενικότερα, αλλά η επί χρόνια άρνηση της πολιτικής ηγεσίας να καλύψει τις χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις της Πυροσβεστικής.  
         Ζητούμε άμεσα την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, αλλά και την σωστή εκπαίδευση των αξιωματικών που κρατάνε στα χέρια τους ζωές πυροσβεστών οι οποίοι πρέπει να υπακούσουν σε παράλογες διαταγές που τους κάνουν να νιώθουν αναλώσιμοι.
         Επιτέλους πρέπει να υπάρξει σεβασμός στον εργαζόμενο πυροσβέστη, σύμφωνα με την θέση που τον έχει τοποθετήσει η Ελληνική κοινωνία .
         Το μόνο που μπορεί να προκαλέσουν οι διαταγές για γενική επιφυλακή είναι να σταλθούν εξαντλημένοι  πυροσβέστες σε συμβάν με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν ως επαγγελματίες στο δύσκολο έργο τους!
                                   
 
 
   Με Εκτίμηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Για το Δ.Σ                         Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΙΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ            ΚΑΡΙΜΑΛΛΗΣ ΦΙΛΛΙΠΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΕΤΟΥ
 

κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το έγγραφο στην κανονικλή του μορφή: www.old.eakp.gr/pdf/vorioepifilaki.docxΔείτε όλες τις Ανακοινώσεις Αγωνιστικών Παρατάξεων και Ενώσεων σε Αγωνιστική Κατέυθυνση