Ημερομηνία05-06-2009
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΗΣΙΑΚΕΣ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΘΕΣΠΙΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΦΥΛΑΚΩΝ

                    ΕΝΩΤΙΚΗ   ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ   ΚΙΝΗΣΗ   ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
                                              Της Ε.Υ.Π.Σ.
                                     ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
 
Τηλ:6932473532, fax:2331064460, e-mail:info@eakp.gr, Website:www.eakp.gr
 
4 Ιουνίου 2009                                                                     Αριθμ. 32
                                                        Προς
                                                       Όλα τα μέλη
.
                                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Στις 29, 30 και 31 Μαίου 2009 πραγματοποιήθηκε το 11ο συνέδριο της Ομοσπονδίας μας. Θα περίμενε κανείς ότι εκεί θα συζητιόταν τα ιδιαίτερα σημαντικά προβλήματα που ο καθένας μας γνωρίζει ότι έχουμε όχι μόνο σαν πυροσβέστες αλλά και γενικά σαν εργαζόμενοι και ότι θα προτείνονταν λύσεις αλλά και τρόποι αγωνιστικών διεκδικήσεων αυτών των λύσεων.
Όμως θα περίμενε μάταια. Με αποκλειστική ευθύνη των δύο εκπροσώπων του κυβερνητικού συνδικαλισμού, των παρατάξεων της ΔΑΚΥΠΣ και της ΠΑΣΚΠ το 11ο συνέδριο μετατράπηκε σε καφενείο πολυτελείας όπου αφαιρέθηκε το δικαίωμα των σύνεδρων να μιλήσουν και να εκθέσουν τα προβλήματά μας.
Για άλλη μια φορά εξαίρεση αποτέλεσε η ΕΑΚΠ που με το συγκροτημένο διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων αλλά και τις συγκεκριμένες προτάσεις για την διεκδίκηση χρόνιων αιτημάτων αποτελεί ανάχωμα στον κλάδο μας, σε όλες τις προσπάθειες να καταντήσουμε οι πυροσβέστες, μια ομάδα εργαζομένων που δεν θα έχουμε το παραμικρό εργασιακό δικαίωμα.
Προσπάθειες που αφορούν στο σύνολο των εργαζόμενων και εκδηλώνονται με την ψήφιση από τις κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Ένωση μιας σειράς νόμων και οδηγιών που είτε εφαρμόζονται και έχουν χειροτερέψει την ζωή μας, είτε θα εφαρμοστούν αργότερα και θα μας σπρώξουν ακόμα πιο βαθιά στον πάτο του βαρελιού.
Επίσης με διάφορες διαταγές που προχωρούν ακόμα πιο πέρα, είναι παράνομες αλλά και πέρα από κάθε λογική. Πιο πρόσφατα παραδείγματα αλλά σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλα τέτοια αποτελούν η απόφαση με αριθμό πρωτοκόλλου 2324/Φ.702.15/29-5-09 του Διοικητή των Π.Υ. Αττικής που αποφασίζει και διατάσσει να εργαστούν οι υπάλληλοι τριών Υπηρεσιών ένα τουλάχιστον 24ωρο, επιπλέον ανά μήνα καθώς και το Υπηρεσιακό Σημείωμα της 26ης Μαίου 2009 του Αναπληρωτή Δ/τη της Π.Υ. Πολυγύρου που διατάσσει μεταξύ άλλων και την προσέλευση των υπαλλήλων στην υπηρεσία σε περιπτώσεις επιφυλακών εντός δέκα λεπτών.
 
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
 Η ΕΑΚΠ καθώς είναι η μόνη παράταξη που παλεύει ενάντια σε όλα τα παραπάνω, είναι αυτή που έφερε τα σχετικά έγγραφα στη δημοσιότητα στο 11ο Συνέδριο και ζήτησε την απόσυρσή τους. Επίσης η ΕΑΚΠ είναι αυτή που έφερε το θέμα του Υπηρεσιακού Σημειώματος στο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας στην Κεντρ. Μακεδονία, στις 4 Ιουνίου 2009.
Καλούμε λοιπόν τόσο το προεδρείο της Ένωσης αλλά και τις παρατάξεις της ΔΑΚΥΠΣ και της ΠΑΣΚ επιτέλους να αντιδράσουν, να αφήσουν στην άκρη την παρελκυστική πολιτική του «να δούμε τι θα πει και ο νομικός σύμβουλος» και να απαιτήσουν την απόσυρσή τους με κάθε τρόπο.
Επίσης καλούμε τους συναδέλφους να είναι δίπλα στις προσπάθειες της ΕΑΚΠ να μην περάσουν όλα αυτά και να την ενημερώνουν για κάθε απόπειρα καταστρατήγησης των δικαιωμάτων τους.
 
                                                                        Για την Ε.Α.Κ.Π. Κεντρ. Μακεδονίας
                                                                            Το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης 
                                                                                    Μελιόπουλος Γιώργος


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις Αγωνιστικών Παρατάξεων και Ενώσεων σε Αγωνιστική Κατέυθυνση