Ημερομηνία20-05-2009
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η Κ Ι Ν Η Σ Η Π Υ Ρ Ο Β Ε Σ Τ Ω Ν
Ε.Α.Κ.Π
Της Ένωσης Υπαλλήλων Πυρ/κου Σώματος Περ/ρειας Δυτικής Ελλάδας
 
Κιν.. 6976860551 (42533) - 6973353676 (40936)- 6973353064 (40769)- 6973552943  Ε mail:info@old.eakp.gr
.
 
 ΠΑΤΡΑ 20 ΜΑΪΟΥ 2009             ΠΡΟΣ: Τα Μέλη της Ε.Υ.Π.Σ Περ/ρειας Δυτικής Ελλάδας
 
                                               Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
.
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι στις 17/05/009 πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης μας έχοντας ως θέματα ημερησίας διάταξης τα εξής: 1ον Διοικητικός Απολογισμός Δ..Σ  2ον Οικονομικός απολογισμός και έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής.
 Τα πράγματα έγιναν όπως τα είχαμε προβλέψει και καταγγείλει με την από 9/5/09 ανακοίνωση μας, μια αιφνιδιαστική τελευταίας στιγμής Γεν. Συνέλευση ( ανακοινώθηκε 12/5/09, πραγματοποιήθηκε 17/5/09) με τους «εμείς και εμείς» προκειμένου να ψηφιστεί ο ανύπαρκτος απολογισμός δράσης χωρίς καμία απόφαση για αγωνιστικό προγραμματισμό δράσης.
 Σαν αποτέλεσμα της απαξίωσης και του εκφυλισμού στις συλλογικές διαδικασίες του σωματείου μας που οι δύο παρατάξεις Π.Α.Σ.Κ .Π & Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. με την αδράνεια τους έχουν επιφέρει ήταν και το γεγονός ότι υπήρξε η αναμενόμενη μεγάλη αποχή των μελών (15 μόνο παρόντα μέλη).
   Η Ε.Α.Κ.Π εξέφρασε τους προβληματισμούς και τις αντιδράσεις της  και κατήγγειλε το θέμα διότι ποτέ δεν προηγήθηκαν ανακοινώσεις σύγκλησης για την 1η, 2η & 3η Γ.Σ σύμφωνα με ότι προβλέπεται στο καταστατικό και καταδίκασε την μέχρι σήμερα στάση αδράνειας του Δ.Σ.  Η απάντηση του προέδρου ήταν «έχουν παρθεί αποφάσεις και είναι γραμμένες στα βιβλία»!!
    Στην συνέχεια αφού διαβάστηκε ο Διοικητικός απολογισμός τα μέλη της Ε.Α.Κ.Π Περ/ρειας Δυτικής Ελλάδας ζήτησαν και πήραν το λόγο. Ασκώντας κριτική στον απολογισμό δράσης τόνισαν ότι παρακολουθώντας στενά το Δ.Σ από την πρώτη ημέρα εκλογής του μέχρι και σήμερα διαπιστώθηκε ότι το σωματείο δεν λειτούργησε στη βάση που έπρεπε να λειτουργήσει. Πέραν όλων των άλλων αυτό αποδεικνύεται και από την  άμεση εξαγγελία της Γ.Σ από την ημέρα καταγγελία μας η οποία σύμφωνα με το καταστατικό θα έπρεπε να έχει συνεδριάσει εντός του πρώτου τριμήνου κάθε έτους, εκφυλίζοντας έτσι και αποδυναμώνοντας την ουσιαστική αξία που έχει η Γ.Σ ως ανώτατο όργανο του Σωματείου. Φυσικά η αδυναμία λειτουργίας του Δ.Σ δεν συμπεραίνεται μόνο απ’ αυτό. Ένας ολόκληρος χειμώνας πέρασε και το σωματείο βρισκόταν απ’ ότι φάνηκε σε χειμερία νάρκη αφήνοντας πολύτιμο χρόνο να χαθεί μαζί με καθοριστικές προς το μέλλον των εργαζομένων διεκδικήσεις. Έτσι λοιπόν η Ένωση μας όχι μόνο δεν προέβη σε καμία αγωνιστική κινητοποίηση αλλά δεν ανταποκρίθηκε ούτε στα αλλεπάλληλα καλέσματα της Ε.Α.Κ.Π για αγωνίστηκες κινητοποιήσεις, που τεθήκαν ακόμη και μέσα στο Δ.Σ της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. όπου πρόεδρος της Ένωσης μας είναι μέλος του Δ.Σ. Φαίνεται ότι είναι πάγια θέση των παρατάξεων της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ & Π.Α.Σ.Κ.Π να αποφεύγουν να πάρουν θέση σε καθοριστικά για το μέλλον των εργαζομένων ζητήματα.
     Ως μεγαλύτερη απόδειξη για το ποιοι αγωνίζονται πραγματικά προάγοντας και προασπίζοντας τα δικαιώματα και την επαγγελματική υπόσταση των πυροσβεστών το αποδεικνύουν όσες παρεμβάσεις, καταγγελίες, ενέργειες και προτάσεις της Ε.Α.Κ.Π που έγιναν μόνο το τελευταίο διάστημα, από την στιγμή που έπεφτε κάτι στην αντίληψη της ενεργούσε  και ενημέρωνε τους εργαζόμενους άμεσα για θέματα όπως:
 • ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α).
 • ΤΙΣ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ.
 • ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ Π.Δ.
 • ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕ Π.Υ & Π.Κ .
 • ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΓΟΝΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
 • ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. Παράνομες επιφυλακές κ.λ.π.
 • ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ Π.Δ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ μέσω του οποίου προωθείται η διευθέτηση του χρόνου εργασίας σε εβδομαδιαία βάση και η εφαρμογή του 12ώρου.
 • ΤΗΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ σε ένστολους υπαλλήλους του ΤΕΑΠΑΣΑ και Αστυνομικούς που διατίθενται στα γραφεία Υπουργού, Αναπληρωτή Υπουργού και Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών σύμφωνα με το Νόμο 3205/03 από 1/1/09 μέχρι 31/12/09, όταν μέχρι στιγμής για τους πυροσβέστες δεν έχουν καταβάλει ακόμη τις δεδουλευμένες πενιχρές υπερωρίες της αντιπυρικής περιόδου 2008.
 • ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2009 στο οποίο έγιναν μεγάλες περικοπές από τις προτάσεις της υπηρεσίας και των συνεργαζόμενων φορέων κατά 69.207.812,00€ και πληθώρα άλλων μικρών και μεγάλων ζητημάτων που απασχολούν την καθημερινότητα των εργαζομένων στο Π.Σ.
Όταν ζητήθηκε να μας απαντήσουν ποιες είναι οι ενέργειες που έκαναν για όλα αυτά ως Ένωση και ως συνδικαλιστικές παρατάξεις στην ομοσπονδία  η απάντηση που πήραμε από τα στελέχη της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ & και Π.Α.Σ.Κ.Π ήταν η σιωπή. Επιβεβαιώνοντας έτσι ενώπιον των παρόντων μελών για ακόμη μια φορά την Ε.Α.Κ.Π για την ευθύνη των παρατάξεων τους σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Π.Σ Η τακτική της σιωπής ως απάντηση συνεχίστηκε και σε άλλα ερωτήματα- ανησυχίες που εξέφρασαν τα  στελέχη της Ε.Α.Κ.Π όπως :
 •                     Γιατί στη συνάντηση της Π.Ο.ΕΥ.Π.Σ με τον υπουργό στις 17/02/09 ο επικεφαλής της Π.Α.Σ.Κ.Π δήλωνε ότι το 24ωρο είναι διαλυτικό για το Π.Σ, ενισχύοντας έτσι την επιδίωξη της κυβέρνησης για αλλαγές στο ωράριο;
 •                     Γιατί δεν τηρούνται οι αποφάσεις του 2ου Συνεδρίου που έγινε στην Θεσσαλονίκη το 2.000 στην βάση του ψηφίσματος που είχε καταθέσει η Ε.Α.Κ.Π. για την προστασία του Ωραρίου και γιατί όταν η Ε.Α.Κ.Π θέτει το θέμα ενεργοποίησης τους σε αλλεπάλληλα συμβούλια της ομοσπονδίας όπως αυτό της 15/07/08 βρίσκει  εμπόδιο την άρνηση της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ & Π.Α.Σ.Κ. Π;
 Στις 15 Ιουλίου 2008 στο συμβούλιο του Δ.Σ της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ η Ε.Α.Κ.Π έθεσε ως θέμα προ ημερησίας διάταξης για συζήτηση και λήψη απόφασης την «Αντιμετώπιση καταστρατηγήσεων του ωραρίου» με ευθύνη των δυο άλλων παρατάξεων Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ & Π.Α.Σ.Κ.Π δεν πάρθηκε καμία απόφαση αποφεύγοντας να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να τοποθετηθούν στην ψηφοφορία που ζήτησε η Ε.Α.Κ.Π. Το προεδρείο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. επικαλέστηκε μάλιστα το ακατάλληλο του χρόνου για τέτοιες καταγγελίες σχετικά με τον αντίκτυπο στην κοινή γνώμη και ότι δικαστικά μπορεί να χαθεί η υπόθεση γιατί τα στάδια επικινδυνότητας μπορεί να θεωρηθούν συμβάν σε εξέλιξη. Ειπώθηκε μάλιστα ότι «Ας αφήσουμε το θέμα να αντιμετωπιστεί τοπικά όπως αντιμετωπίζεται από κάποιες ενώσεις ή και τους ίδιους τους εργαζομένους». Δηλαδή με δεδομένο την αδράνεια των περισσοτέρων ενώσεων και την αδυναμία των εργαζομένων λόγω άγνοιας και φόβου να συγκρουστούν με τις διοικήσεις να μην γίνεται τίποτε απολύτως. Τι έχουν να πουν γι’ αυτό; Τι έκαναν όλα αυτά τα χρόνια προκειμένου να διασφαλιστεί ένα ασφαλές και με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασιακό περιβάλλον για τους εργαζόμενους του Π.Σ;
 •                     Με την ευλογία των εκλεγμένων μελών που έχουν η Δ.ΑΚ.Υ.Π.Σ & η Π.Α.Σ.Κ.Π στα συμβούλια μεταθέσεων δεν γίνονται οι ρουσφετολογικές μεταθέσεις και αποσπάσεις; Γιατί δεν τις καταγγέλλουν;
 •                     Γιατί δεν αξιοποίησαν καν την παρουσία τους στο 10ο Συνέδριο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ τον Ιούνιο του 2008 ώστε αν βάλουν θέματα για να παρθούν αποφάσεις για κινητοποιήσεις; Γιατί δεν στήριξαν το ψήφισμα της Ε.Α.Κ.Π που κατατέθηκε σε αυτό και εμπεριείχε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα κινητοποιήσεων; Αυτά έτσι για να ξέρουμε συνάδελφοι ποιοι αγωνίζονται πραγματικά και με ποιων την ανοχή γίνεται πραγματικότητα ότι αντεργατικό αποφασίζετε στην Ε.Ε. και υλοποιείται από τις Ελληνικές κυβερνήσεις!!!
   Η Ε.Α.Κ.Π. αφού επισήμανε μέσα στην Γενική Συνέλευση τα προβλήματα μας  σε περιφερικό επίπεδο απαίτησε από το Δ.Σ της Ένωσης άμεσες ενέργειες για την επίλυση τους.
 Σημαντικό είναι ότι στις 07/11/2008 η Ε.Α.Κ.Π Περ/ρειας Δυτικής Ελλάδας στο Δ.Σ της Ε.Υ.Π.Σ Περ/ρειας δυτικής Ελλάδας  κατέθεσε 11 σέλιδο πλαίσιο των επεξεργασμένων προτάσεων της Ε.Α.Κ.Π όπως κατατέθηκε και στην κυβέρνηση προκειμένου να αποτελέσει και για την Ένωση μας αφορμή προβληματισμού και διεκδίκησης για τα μεγάλα προβλήματα που αφορούν τον κλάδο μας και γενικότερα την πυρασφάλεια της περιοχής ζητώντας την εισαγωγή των προτάσεων ως θέμα ημερήσια διάταξη στο αμέσως επόμενο Δ.Σ της Ένωσης μας και την γνωστοποίηση των προτάσεων και των ενεργειών τους . Από τότε μέχρι και σήμερα δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση για γνωστοποίηση των προθέσεων και ενεργειών τους!!!
   Ζητήσαμε από το προεδρείο να δεσμευτεί ότι θα υπερψηφίσει την οποία θέση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις θα κατατεθεί στο 11ο Συνέδριο της 29,30,31 Μαΐου 2009 και να πιέσει να μην μείνουν ανενεργές οι αποφάσεις αυτές και δεν πήραμε καμία δέσμευση.
     Για όλους τους παραπάνω λόγους καταψηφίστηκε από τα παρευρισκόμενα στελέχη της Ε.Α.Κ.Π ο Διοικητικός απολογισμός. Επίσης σεβόμενοι τα έσοδα της Ένωσης μας τα οποία προέρχονται από τον ιδρώτα των εργαζομένων καταψηφίσαμε και τον οικονομικό απολογισμό διότι δεν είχε διανεμηθεί στα μέλη της Γ.Σ αντίγραφο ισολογισμού, καλούμενοι έτσι να ψηφήσουμε στα τυφλά!!! 
 Συναδέλφισσες -Συνάδελφοι δεν είναι δυνατόν η χώρα μας να διανύει περίοδο κρίσης και οι εργαζόμενοι να καλούνται να πληρώσουν το «μάρμαρο» χωρίς να είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι και το προεδρείο να παραμείνει αδιάφορο και αδρανές.  Πρέπει να αλλάξουμε και να αναθεωρήσουμε την στάση μας όλοι απέναντι σε αυτή την αρνητική για τα δικαιώματα μας κατάσταση και να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας!!!! 
.
ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ Ε.Α.Κ.Π
ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
.
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
 


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις Αγωνιστικών Παρατάξεων και Ενώσεων σε Αγωνιστική Κατέυθυνση