Ημερομηνία21-02-2009
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Υ.Π.Σ. ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου
 
Ιωάννινα 21-2-2009
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
.
Για τη συνάντηση του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Η. με τον Αρχηγό του Π.Σ.
 
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Στις 20-2-2009 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Π.Δ.Π.Υ. Ηπείρου στα Ιωάννινα συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης με τον Αρχηγό του Π.Σ. Αθανάσιο Κοντοκώστα στα πλαίσια της επίσκεψής του με αφορμή την επέτειο για την απελευθέρωση της πόλης.
Στη συνάντηση αυτή ο Αρχηγός αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλο το προσωπικό της περιφέρειας για τις προσπάθειες που κατέβαλε την περσινή αντιπυρική περίοδο ώστε να ανταποκριθεί στην αποστολή του, συζήτησε με το Δ.Σ. για θέματα που απασχολούν τον κλάδο και έδωσε απαντήσεις σε ερωτήματα που του τέθηκαν.
Στα ερωτήματα που έθεσε ο εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας απάντησε ως εξής:
  •         Για την ενδεχόμενη αλλαγή του ωραρίου που συζητήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών μεταξύ του αναπληρωτή Υπουργού και του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., ότι δεν γνωρίζει τίποτε για το συγκεκριμένο θέμα.
  •         Για την επικείμενη έκδοση των Προεδρικών Διαταγμάτων που αφορούν την εφαρμογή της υγιεινής και ασφάλειας στο Π.Σ. και την τροποποίηση του κανονισμού μεταθέσεων, ότι συνεχίζεται η επεξεργασία τους  και ότι δεν γνωρίζει περισσότερες πληροφορίες.
  •         Για την πληρωμή της υπερεργασίας των δέκα 8ώρων ανά μήνα της προηγούμενης αντιπυρικής περιόδου, ότι θα πληρωθούν με τη μορφή ημερήσιας αποζημίωσης (νυχτερινό εκτός έδρας).
  •         Για τα οδοιπορικά έξοδα μετάθεσης που δεν έχουν καταβληθεί στους πυροσβέστες της τελευταίας εκπαιδευτικής σειράς, οι οποίοι εξερχόμενοι από τη σχολή  τοποθετήθηκαν σε υπηρεσίες που δεν είχαν δηλώσει ως τόπο συμφερόντων, ότι θα χορηγηθούν όπως προβλέπεται.   
  •         Ότι προωθείται η κατάρτιση βαθμολογίου για το πυροσβεστικό προσωπικό χωρίς περεταίρω διευκρινήσεις.
Επίσης σε ερώτημα του προέδρου της Ένωσης σχετικά με την καταστρατήγηση του ωραρίου και την περικοπή των ρεπό εξαιτίας των επιφυλακών, η απάντησή του ήταν ότι για το λόγο αυτό το προσωπικό αμείβεται με το δασικό επίδομα, ενώ ανέφερε και την επιπλέον παροχή κατά την προεκλογική περίοδο του 2007.
Η τοποθέτηση του εκπροσώπου της Αγωνιστικής πρωτοβουλίας σχετικά με τις συγκεκριμένες απαντήσεις κινήθηκε στα πλαίσια των θέσεων και των αρχών της παράταξης:
  •       Το δασικό επίδομα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσει την παραβίαση του ωραρίου, την περικοπή των ρεπό και αδειών, καθώς και τη δέσμευση του ελεύθερου χρόνου των πυροσβεστών εξαιτίας των παράνομων επιφυλακών, αφενός γιατί δόθηκε με αφορμή την ανάληψη της δασοπυρόσβεσης από το Πυροσβεστικό Σώμα, αφετέρου γιατί χορηγείται σε όλους ανεξαιρέτως τους υπαλλήλους είτε εργάστηκαν κάτω από αυτές τις συνθήκες είτε όχι.
  •       Σε ότι αφορά την αμοιβή της υπερεργασίας η άποψη που κατατέθηκε ήταν ότι δεν μπορεί να αμείβεται το υπερωριακό 8ωρο στο ύψος των 36 ευρώ ενώ η αποζημίωση για την έκτη ημέρα εργασίας ανέρχεται στο ποσό των 46 ευρώ, σε συνάρτηση με το γεγονός ότι η υπερωρία χορηγείται παντού προσαυξημένη. Επισημάνθηκε δε ότι τα αιτήματα αυτά κάθε άλλο παρά μαξιμαλιστικά είναι γιατί οι πυροσβέστες θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι και πρέπει να αμείβονται υπερωριακά όπως όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα (Νόμος 3205/2003).
Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι
Οι προβλέψεις της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας για την πορεία των εργασιακών μας σχέσεων επιβεβαιώνονται καθημερινά και μάλιστα σε συνθήκες που επιχειρείται η πλήρη αποσάθρωση των εναπομεινάντων δικαιωμάτων των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους, με αφορμή την υπάρχουσα κρίση που διέπει το κοινωνικοοικονομικό σύστημα.
Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πυροσβεστών καλεί τους πυροσβέστες της Ηπείρου:
  •         Να μην επιτρέψουν καμία αφαίρεση κεκτημένων δικαιωμάτων στο όνομα οποιουδήποτε ανταλλάγματος που στόχο έχει να κατευνάσει τις αντιδράσεις και να ξεριζώσει κατακτήσεις ετών.
  •         Να πιέσουν το προεδρείο της Ένωσης να προβεί σε δυναμικές κινητοποιήσεις με το πλαίσιο αιτημάτων και το διεκδικητικό πλαίσιο της Ε.Α.Κ.Π. αφού οι παρατάξεις της Π.Α.Σ.Κ.Π. και της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. στην Ομοσπονδία ουδεμία κίνηση κάνουν προς αυτή την κατεύθυνση εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του κυβερνητικού συνδικαλισμού.
  •         Να δώσουν δυναμικά το παρών στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου στις 29 του Μάρτη συμβάλλοντας στην επίσπευση των αγωνιστικών διεργασιών.
Με στόχο την επίτευξη του πλαισίου δράσης η Αγωνιστική Πρωτοβουλία θα περιοδεύσει το επόμενο διάστημα σε όλες τις υπηρεσίες της περιφέρειας δημοσιεύοντας παράλληλα και τον απολογισμό δράσης της από τη σύσταση του Δ.Σ. μέχρι σήμερα.
 
 
 
                                                                    
    Για την Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πυροσβεστών
       το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου
 
 
                      Βλάχος Δημήτριος
 


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις Αγωνιστικών Παρατάξεων και Ενώσεων σε Αγωνιστική Κατέυθυνση