Ημερομηνία:29-12-2008
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
           Της Ε.Υ.Π.Σ ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
.
Τηλ:6932473532, fax:2331064460, e-mail: info@eakp.gr, Website:www.eakp.gr
Θεσσαλονίκη, 23 Δεκεμβρίου 2008                                                                              Αριθμ. 25
  
.                                                                            
   Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
   Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών Κεντρικής Μακεδονίας καταγγέλλει την χρησιμοποίηση του Πυροσβεστικού Σώματος ως συμπληρωματικού κατασταλτικού μηχανισμού των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ με πρόσχημα την αντιμετώπιση της δράσης των κουκουλοφόρων, γεγονός που μας γυρνάει πολλά χρόνια πίσω και δεν έχει άλλο σκοπό παρά να εντείνει τα κατασταλτικά μέτρα ενάντια σε όσους αγωνιστικά διεκδικούν το αυτονόητο δηλ. μια καλύτερη ζωή από αυτήν που μας επιφυλάσσουν με τις απολύσεις, το 65ωρο, τον μισθό των 500 ευρώ, την διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και την αντιμετώπιση ως εμπόρευμα της Υγείας, της Παιδείας.
   Αυτόν τον κατασταλτικό ρόλο επιφυλάσσουν για το Π.Σ. με την ψήφιση Νόμων όπως ο Ν.3511/2006 του οποίου οι διατάξεις εφαρμόζονται κατά το δοκούν με κατάληξη αυτό που βιώνουμε σήμερα.
   Η ΕΑΚΠ είχε καταγγείλει και είχε αγωνιστεί για να μην ψηφιστεί ο νόμος, ενώ αντίθετα η ΔΑΚΥΠΣ με τον πρόεδρό της συμμετείχε στην επιτροπή σχεδιασμού του Νόμου και μαζί με την ΠΑΣΚ θεώρησαν ότι ο Νόμος είναι «απλή συρραφή διατάξεων» και ανάξιο λόγου έστω να ενημερώσουν τους συναδέλφους.!!.
Αυτά έχουν άμεσες συνέπειες σε εμάς τους εργαζόμενους που ολοένα και συνεχώς θα γίνονται χειρότερες, όπως: συνεχείς επιφυλακές γενικές και μερικές χωρίς καν συμβάντα, κόψιμο ημερήσιων αναπαύσεων (ρεπό) κατά το δοκούν της Διοίκησης, επεμβάσεις σε συμβάντα χωρίς προστασία από την Αστυνομία, ανάληψη διάφορων αστυνομικών αρμοδιοτήτων, όπως της φύλαξης στόχων επίσης χωρίς προστασία τοποθέτηση πυροσβεστικών οχημάτων υδροφόρων στην κεφαλή ή στην ουρά της πορείας.
.
   Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι
  Αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις έχουν χαράξει τον δρόμο που θέλουν να ακολουθήσει το Π.Σ. εμείς όμως τι κάνουμε; Που είναι το σωματείο μας να βάλει φρένο σε αυτή την κατάσταση;
  Το προεδρείο του Σωματείου όχι μόνο βάζει πλάτες σε όλες αυτές τις αποφάσεις αλλά ακόμα περισσότερο δρα σαν εντεταλμένο όργανο της Διοίκησης και είναι ανίκανο να προασπίσει και το παραμικρό δικαίωμά μας, συγκεκριμένα:
  Με αριθμ. πρωτοκόλλου 358/16-12-2008 βγάζουν μια ανακοίνωση που καλούν «σε ανοιχτή συζήτηση σε ότι αφορά την από κοινού δράση του Πυροσβεστικού Σώματος με την ΕΛ.ΑΣ σε πορείες, συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, καθώς και ο τρόπος δράσης του Π.Σ σε τέτοια περιστατικά…», υποκαθιστώντας την πολιτική και φυσική Ηγεσία και προτρέποντας μας να δεχτούμε αντιδραστικές πρακτικές με συμμετοχή στην καταστολή, με προφανή στόχο να δώσουν άλλοθι σε κυβερνητικές εντολές ότι δηλαδή «το ζήτησαν μόνοι τους οι Πυροσβέστες» έτσι ώστε να καθιερωθεί και πανελλαδικά παρόμοια μεθόδευση και επίσης με προφανή σκοπό το συμμάζεμα των αντιδράσεων των πυροσβεστών.
.
  Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι
  Τα τελευταία γεγονότα δείχνουν ότι αν δεν αντιδράσουμε οργανωμένα, όχι μόνο όλα τα παραπάνω θα παραμείνουν αλλά θα έρθουν και χειρότερα. Μετά την επανεμφάνιση των «φαντασμάτων»-οχημάτων των διαδηλώσεων ίσως να μην είναι καθόλου μακριά η στιγμή που θα διαταχτούμε να ρίξουμε νερό στα παιδιά μας που θα διαδηλώνουν σαν μαθητές ή στους γονείς μας που θα διαδηλώνουν σαν συνταξιούχοι ή αγρότες.
  Εμείς καταγγέλλουμε την δράση των προβοκατόρων με τις κουκούλες που καίνε και καταστρέφουν και δεν φειδόμαστε κάθε προσπάθειας για να προστατεύσουμε την ζωή και την περιουσία των πολιτών από τις φωτιές και τις φυσικές καταστροφές, αλλά είμαστε αντίθετοι στην χρησιμοποίηση του Πυροσβεστικού Σώματος στις εκδηλώσεις των εργαζομένων για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους και την καλυτέρευση της ζωής τους. 
Για την Ε.Α.Κ.Π. Κεντρ. Μακεδονίας
 
.
Μελιόπουλος Γιώργος
Μέλος του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ.
Κεντρ. Μακεδονίας
 


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις Αγωνιστικών Παρατάξεων και Ενώσεων σε Αγωνιστική Κατέυθυνση