Ημερομηνία08-11-2008
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου
 
 
Ιωάννινα 8-11-2008                                                                       Προς
                                                                                                    τα μέλη της
                                                                                              Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου 
 
 
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι 
Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πυροσβεστών μετά την υπ αριθ. 93/6-11-2008 ανακοίνωση της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου έχοντας στόχο την αποκατάσταση της αλήθειας οφείλει να επισημάνει τα εξής:
·        Για το θέμα της 15νθήμερης παραμονής πυροσβεστικού οχήματος στο Δ/Δ Ελληνικού η παράταξή μας δεχόμενη τις καταγγελίες αρκετών συναδέλφων, πήρε επίσημα θέση ενημερώνοντας τα μέλη της, αλλά και τον ηπειρώτικο λαό μέσω των Μ.Μ.Ε. για όλη την εξέλιξή του, σε αντίθεση με το προεδρείο το οποίο δεν προέβη σε ανάλογη ενέργεια.
·        Η θέση της παράταξης μας για την στάθμευση του οχήματος στην περιοχή ήταν ότι η συγκεκριμένη επιλογή ελλόχευε κινδύνους για το ρόλο και την ασφάλεια των συναδέλφων. Η τοποθέτησή του εφόσον θεωρούταν αναγκαία, έπρεπε να πραγματοποιηθεί σε απόσταση ασφαλείας από τις δυνάμεις καταστολής, ώστε να περιοριστεί ο ρόλος μας σε καθήκοντα που έχουν σχέση με τις αρμοδιότητες και την αποστολή του Σώματος και να μην εκτεθούν οι συνάδελφοι σε περίπτωση ενδεχόμενης αιφνίδιας κινητοποίησης κατοίκων και φορέων της περιοχής.
·        Οι παράνομες επιφυλακές δεν σταμάτησαν μετά την παρέμβαση του προεδρείου όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Η. και συνεχίστηκαν μέχρι τις τελευταίες ημέρες στις υπηρεσίες του Π.Κ. Μετσόβου, του Π.Κ.Μηλιωτάδων, του 1ου και 2ου σταθμού Ιωαννίνων.
·        Η συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου με τον κύριο περιφερειάρχη πραγματοποιήθηκε στις 3-11-2008 ενώ το όχημα είχε αποδεσμευτεί από την 29η -10 -2008.
Σε ότι αφορά τη θέση του προεδρείου για το εκλεγμένο μέλος της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας στο Δ.Σ, τους ενημερώνουμε ότι δρα και κινείται σύμφωνα με τις θέσεις της παράταξης και η αδράνεια που τους προσάπτει αποδεικνύεται από τα παρακάτω:
v     Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία δεν προέβη σε ενημέρωση του προεδρείου για το συγκεκριμένο θέμα διότι ήταν σε γνώση του από την πρώτη ημέρα παραμονής του οχήματος στο Ελληνικό, εφόσον συμμετείχε στη στελέχωσή του και η 5η Ε.Μ.Α.Κ. – υπηρεσία όπου υπηρετεί ο πρόεδρος του Δ.Σ. – αλλά και από τις διαμαρτυρίες αρκετών συναδέλφων που ορίστηκαν για την εκτέλεση της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Την καλύτερη απάντηση όμως για αυτό το θέμα την έδωσε με δήλωσή του ο κύριος περιφερειάρχης παρουσία σύσσωμου του Δ.Σ. ότι «είχε συνεργασία με τον πρόεδρο από την πρώτη ημέρα της αποστολής του οχήματος». Η πάγια θέση του προεδρείου ότι αυτή η αγαστή συνεργασία με τη Διοίκηση επιλύει γενικότερα τα προβλήματα των συναδέλφων, εξαντλεί όλη τη δραστηριότητά του, ενώ παράλληλα αποκαλύπτει την αιτία της διόγκωσης σε επικίνδυνο βαθμό των εργασιακών προβλημάτων των συναδέλφων της περιφέρειας.
v     Η κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου για τις παράνομες επιφυλακές της αντιπυρικής περιόδου, αποφασίστηκε ομόφωνα στο Δ.Σ. της 1ης-9-2008 ενώ η παράταξή μας είχε υποβάλλει πρόταση από τις 7-7-2008.Η αποστολή των φακέλων στους δικηγόρους από το προεδρείο πραγματοποιείται δύο μήνες αργότερα με στόχο τη διερεύνηση και όχι τη μήνυση. Η αδικαιολόγητη κωλυσιεργία που επιδεικνύεται σε συνδυασμό με την ύπαρξη του κινδύνου της παραγραφής, καταδεικνύει το βαθμό υπευθυνότητας που διακατέχει το προεδρείο στην αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού θέματος που καταπάτησε κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος των συναδέλφων, κατά την αντιπυρική περίοδο.
Συνάδελφοι
Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πυροσβεστών Ηπείρου είχε προειδοποιήσει ότι με την υπάρχουσα σύνθεση του Δ.Σ. θα χειροτέρευε η εργασιακή μας υπόσταση. Ο απεγκλωβισμός από το αδιέξοδο θα επιτευχθεί αποκλειστικά από εσάς με τη συνειδητοποίηση της δυσμενούς θέσης στην οποία βρισκόμαστε και τη μεγαλύτερη δραστηριοποίησή σας, η οποία θα συμβάλλει στην ανατροπή του υπάρχοντος αρνητικού σκηνικού.
 
 
                                                                            Από την
                                              Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πυροσβεστών                                                                                                                        
                 


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις Αγωνιστικών Παρατάξεων και Ενώσεων σε Αγωνιστική Κατέυθυνση