Ημερομηνία:14-09-2008
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΓΙΑ ΜΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΚΛΗΣΗ

                   Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η Κ Ι Ν Η Σ Η Π Υ Ρ Ο Β Ε Σ Τ Ω Ν
Ε.Α.Κ.Π
Της Ένωσης Υπαλλήλων Πυρ/κου Σώματος Περ/ρειας Δυτικής Ελλάδας
 
Kin..6973827971 (42533) - 6973353676 (40936)- 6973353064 (40769)- 6973552943 (41219) E mail: info@old.eakp.gr
                                                                                                                                   
ΠΑΤΡΑ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2008           ΠΡΟΣ: Τα Μέλη   της Ε.Υ.Π.Σ Περ/ρειας Δυτικής Ελλάδας
 
                                                                  Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
 
   Παρά τις εκκλήσεις της Ε.Α.Κ.Π προς τους συνάδελφους Αξιωματικούς να μην ασκούν στους Πυροσβέστες που βρίσκονται υπό την Διοίκηση τους την όποια παράνομη διαταγή-εντολή της εκάστοτε Πολιτικής Ηγεσίας και οι οποίες έχουν ως στόχο την δέσμευση της ελευθέριας, καταστρατήγηση δικαιωμάτων και την άδικη τιμωρία των Πυροσβεστών όχι μόνο δεν σταμάτησαν μα το συντηρούν, χρησιμοποιώντας ως εξιλαστήριο θύμα τον απλό εργαζόμενο Πυροσβέστη .
   Ζωντανό παράδειγμα (και όχι μόνο) είναι η τιμωρία με ποινή προστίμου ίση με 1/10 ενός Μ.Β.Μ δυο Συνάδελφων ενός Αρχ/στη και ενός Πυρ/στη που Υπηρετούν στον Νομό Κεφαλληνίας και συγκεκριμένα ο πρώτος στο Π.Κ Ληξουρίου και ο Δεύτερος στην Π.Υ Αργοστολίου.
   Η κατάσταση έχει ξεφύγει πλέον από τον έλεγχο. Η τρομοκρατία που εφαρμόζεται μέσα από τιμωρίες δίχως υπόβαθρο είναι βέβαιο πλέον ότι έχει στόχο το σκύψιμο του κεφαλιού. Τιμωρήθηκαν δυο συνάδελφοι μας διότι δεν απάντησαν σε κλήσεις που τους έγιναν σε προσωπικά τους τηλεφωνά τα οποία πληρώνουν οι ίδιοι από την τσέπη τους και δεν τους έχει χορηγήσει η Υπηρεσία..
 Δηλαδή συνάδελφοι θα πρέπει μέρα και νύχτα να είμαστε σκοπιά πάνω από τα σταθερά ή κινητά μας τηλεφωνά λες και δεν έχουμε άλλες υποχρεώσεις που πρέπει να φέρουμε σε πέρας, λες και δεν έχουμε προσωπική ζωή.
 Αν σε κάποιον από εμάς η μέλος της οικογένειας μας προκύψει κάποιο πρόβλημα και εκείνη την στιγμή δεν δύναται να απαντήσουμε στο τηλέφωνο μας η ξεχάσουμε να το πάρουμε μαζί  θα τιμωρηθούμε;.
   Αν εκείνη την στιγμή κολυμπάμε η κάνουμε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα πρέπει να έχουμε το τηλέφωνο  στο τσεπάκι;
   Συμβαίνει το ίδιο και στους υπολοίπους Υπαλλήλους του Δημοσίου; Όχι φυσικά. Δεν μας λεν όμως τι ισχύει αν δεν έχουμε καθόλου τηλέφωνο.
   Ποιος Νόμος, Κανονισμός, Διαταγή, Π.Δ  κ.λ.π ορίζει  ότι υποχρεούμαστε να απαντάμε στα προσωπικά  μας τηλεφωνά και ότι οποίος δεν το κάνει θα τιμωρείται; Πουθενά στο άρθρο 62 παρ1 εδάφια λζ & μζ του Π.Δ 210/1992 σύμφωνα με το οποίο οι συνάδελφοι μας τιμωρήθηκαν άδικα δεν ορίζεται ο ανωτέρω λόγος επιβολής ποινής.
   Σε περιπτώσεις επιφυλακών σε ισχύ είναι μόνο το άρθρο 24 του Π.Δ.210/1992 και η υπ αριθμ.20185 Φ.105.9/4-6-1999 Δ/γη Α.Π.Σ. με θέμα «Επιφυλακή πυροσβεστικού προσωπικού και ρύθμιση συναφών θεμάτων» που ερμηνεύει το άρθρο 24 του Κ.Ε.Υ.Π.Σ. και με την οποία «προσδιορίζεται επακριβώς ο τρόπος και η διαδικασία εφαρμογής της επιφυλακής του Πυρ/κου προσωπικού καθώς και ο χρόνος ξεκούρασης αυτού» όπως αναφέρεται στην υπ αριθμ. 70418 Φ.109.1/21-12-2007 Απάντηση του Αρχηγού Π.Σ. σε αιτήματα της Ε.Υ.Π.Σ. Βορείου Αιγαίου και τίποτε περισσότερο.
   Καταδικάζουμε την συγκεκριμένη άδικη  μα και κάθε παρόμοια τιμωρία που επιβάλλεται σε Συναδέλφους μας.
   Καλούμε την Ε.Α.Π.Σ να πάρει θέση για αυτού του είδους τις ενέργειες των μελών της. Είμαστε συνάδελφοι και δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε. Αν θέλουμε να αλλάξει κάτι πρέπει από κοινού να παλέψουμε για τα δικαιώματα μας χωρίς η οποιαδήποτε μορφής Αντιλαϊκή Πολιτική να γίνεται στα χέρια ορισμένων εργαλείο εξόντωσης των Συνάδελφων μας.
   Οι Συνάδελφοι Αξιωματικοί σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παίζουν το ρόλο του μοχλού που ανοίγει την καταπακτή εις βάρος Συνάδελφων και που η Πολιτική Ηγεσία προσπαθεί να τους δώσει. Περάν όλων των άλλων από κοινού πρέπει να παλέψουμε για προσλήψεις τις όποιες έχει άμεσα ανάγκη το Πυρ/κο Σώμα και όχι με κάθε λογής τερτίπι να δεσμεύεται η ελευθέρια μας προκειμένου να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις και κατ’ επέκταση η Πολιτική Ηγεσία μπροστά στην όποια ορισμένοι τρομάζουν ή συμπορεύονται μαζί της για προσωπικό τους όφελος, με αποτέλεσμα να μην αιτούνται ούτε καν προσωπικό σε περιοχές που έχουν ελλείψεις.
 
   Συνάδελφοι οποίος νοιάζεται μαθαίνει. Έτσι και τα στελέχη της Ε.Α.Κ.Π ψάχνοντας και επαγρυπνώντας συνεχώς βρίσκουν καταγγέλλουν και φέρνουν στην επιφάνεια οτιδήποτε έχει ως στόχο να πλήξει τον Πυροσβέστη.
   Από την μέρα που ιδρύθηκε η Ε.Α.Κ.Π  Περ/ρειας Δυτικής Ελλάδας οι σταθερές-ασυμβίβαστες θέσεις μας, η συνέπεια,  η συνεχής και ουσιαστική ενημέρωση, η  ειλικρίνεια, η αγωνιστικότητα, οι άμεσες παρεμβάσεις και το πραγματικό ενδιαφέρον για τους συνάδελφους μας  έχει ως αποτέλεσμα μέρα με τη μέρα η ανταπόκριση και εμπιστοσύνη προς την  Ε.Α.Κ.Π να μεγαλώνει και η επικοινωνία να γίνεται συχνότερη αναπτύσσοντας ισχυρούς δεσμούς συναδελφικότητας και αλληλεγγύης παλεύοντας έτσι από κοινού για την επίλυση των προβλημάτων που  ταλανίζουν τους εργαζόμενους στο Πυρ/κο Σώμα.
 Συνάδελφοι μαζί με όλους εσάς στο πλευρό μας συνεχίζουμε  το δύσκολο έργο μας . Οι άδικες τιμωρίες και οι τακτικές εξόντωσης οποίου προασπίζει τα δικαιώματα του δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες και να γίνουν καθεστώς.
   Η Ε.Α.Κ.Π. δεσμεύεται ότι θα κάνει ότι μπορεί για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα φαινόμενα αυθαιρεσίας σε βάρος των δικαιωμάτων μας.  
 

 Υ.Γ Αλήθεια το Προεδρείο Δυτικής Ελλάδας μάθαμε ότι έχει ενημερωθεί για το γεγονός, γιατί δεν αντέδρασε άμεσα και να καταγγείλει τις τιμωρίες και τι έκανε για να υπερασπιστεί τους συναδέλφους; Εκτιμούμε ότι όπως πάντα ΤΙΠΟΤΕ!! Φαίνεται ότι ο «ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΣ» είναι απασχολημένος με ποιο σοβαρά θέματα!!   

 
    Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η     Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η     Κ Ι Ν Η Σ Η     Π Υ Ρ Ο Β Ε Σ Τ Ω Ν
 


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις Αγωνιστικών Παρατάξεων και Ενώσεων σε Αγωνιστική Κατέυθυνση