Ημερομηνία26-07-2008
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

ΕΝΩΤΙΚΗ   ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ  
                Ε.Υ.Π.Σ.   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ      
             ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ   ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  
                        
Τηλ:6932473532, fax:2331064460, e-mail:info@eakp.gr, Website:www.eakp.gr
.
Θεσσαλονίκη, 24 Ιουλίου 2008                                                                                            Αριθμ. 24
 
                                                                                                 Προς
                                                                                                 Μέλη Ε.Υ.Π.Σ. Κεντρ. Μακεδονίας
                                                                                                 Ε.Υ.Π.Σ. Κεντρ. Μακεδονίας
 
    Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι
   Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών είχε προειδοποιήσει από πολύ νωρίς ότι η ανοχή και η αδράνεια απέναντι στις καταστρατηγήσεις του ωραρίου, στο κόψιμο των ρεπό και στις περικοπές των αδειών καθώς και στις παράνομες επιφυλακές, που δείχνουν οι παρατάξεις της ΔΑΚΥΠΣ και της ΠΑΣΚΠ τόσο στο επίπεδο της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, όσο και στα πρωτοβάθμια σωματεία, θα είχε σαν αποτέλεσμα αυτά τα φαινόμενα να γίνουν πλέον ο κανόνας και να χρησιμοποιούνται για να καλύψουν τις κενές θέσεις που ολοένα αυξάνονται.
    Αυτές τις κενές θέσεις που με ευθύνη της κυβέρνησης δεν καλύπτονται, όχι λόγω της έλλειψης κονδυλίων, αλλά εξαιτίας της κατεύθυνσής της προς την κατάργηση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων(οχτάωρο-πενθήμερο, ελεύθερος χρόνος).
Τελευταίο προς το παρόν ανάλογο συμβάν η κήρυξη επιφυλακής στις 23 Ιουλίου 2008 στις Υπηρεσίες της Κεντρ. Μακεδονίας με πρόσχημα τον δείκτη επικινδυνότητας και της μετακίνησης προσωπικού και οχημάτων στον Ν. Χαλκιδικής από άλλες υπηρεσίες, χωρίς να υπάρξει συμβάν.
 
    Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι
    Καθώς τέτοιες ενέργειες έχουν ως αποτέλεσμα αυτά που προαναφέραμε παραπάνω και με συνακόλουθες συνέπειες στην προσωπική και οικογενειακή ζωή των εργαζομένων στο Πυροσβεστικό Σώμα, καλούμε τις άλλες δύο παρατάξεις να πάρουν θέση καθώς και το Προεδρείο του Σωματείου να παρέμβει με κάθε πρόσφορο μέσο έτσι ώστε ανάλογα φαινόμενα να μην παρατηρηθούν ξανά.
 
 
 
Για την Ε.Α.Κ.Π. Κεντρ. Μακεδονίας
 
Μελιόπουλος Γιώργος
Μέλος του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ.
Κεντρ. Μακεδονίας


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις Αγωνιστικών Παρατάξεων και Ενώσεων σε Αγωνιστική Κατέυθυνση