Ημερομηνία13-07-2008
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣTIΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤHN AΣΚΟΠΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΦΥΛΑΚΕΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Ιωάννινα 6-7-2008
 
Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πυροσβεστών Ηπείρου στην ανακοίνωσή της στις 29-6-2008 είχε επισημάνει την έλλειψη δύναμης στο Πυροσβεστικό Σώμα και ειδικότερα στις πυροσβεστικές υπηρεσίες της περιφέρειάς μας καθώς και τις αρνητικές συνέπειες που ενδέχεται να προκύψουν σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών αλλά και τις εργασιακές σχέσεις των πυροσβεστών.
Είχε αναφερθεί ιδιαίτερα στον τρόπο που αντιμετωπίζει αυτή την κατάσταση η φυσική ηγεσία του Σώματος πραγματοποιώντας ανούσιες μετακινήσεις προς ενίσχυση πυροσβεστικών δυνάμεων ανά την επικράτεια αλλά και κηρύσσοντας παράνομες επιφυλακές εξουθενώνοντας το προσωπικό.
Η αρχή όσων προαναφέραμε έγινε στις 5-7-2008 με αφορμή την δασική πυρκαγιά στο Μαίναλο Αρκαδίας, όπου διατάχθηκε επιφυλακή σε υπηρεσίες της Ηπείρου από υπηρεσιακούς παράγοντες χωρίς να προβλέπεται από καμία νομοθετική διάταξη, με σκοπό να σταλούν ενισχύσεις στη εν λόγω  πυρκαγιά.
Η συγκεκριμένη αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης είναι καθαρά κίνηση εντυπωσιασμού και άνευ ουσίας γιατί οι συνάδελφοι από τις υπηρεσίες της περιφέρειας Ηπείρου κλήθηκαν να προσφέρουν έργο σε μια περιοχή που δεν γνωρίζουν, καταπονημένοι από την αϋπνία και από το πολύωρο ταξίδι (9 ωρών περίπου) με τα πεπαλαιωμένα οχήματα, ξεπερνώντας κατά πολύ την εικοσιτετράωρη συνεχή παρεχόμενη εργασία. Επιπλέον η αποστολή ενισχύσεων συντελεί στην αποδυνάμωση των υπηρεσιών μας που ήδη μετρούν τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, θέτοντας σε κίνδυνο την περιοχή σε περίπτωση μεγάλου δασικού συμβάντος.
Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πυροσβεστών προειδοποιεί ότι τέτοιες κινήσεις θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και την περιουσία των πολιτών και των πυροσβεστών και δεν συνάδουν με τους στοιχειώδης κανόνες της πυροσβεστικής τακτικής.
Απαιτούμε από τους ιθύνοντες να προβαίνουν σε ορθολογικότερη διαχείριση του ήδη μειωμένου υπάρχοντος προσωπικού και να αποφεύγονται ανάλογες ενέργειες που γίνονται μόνο για το θεαθήναι.  
 
                   Για την Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πυροσβεστών
                   το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου
                                 
 
          
                   Βλάχος Δημήτριος (τηλ. 6978520351)


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις Αγωνιστικών Παρατάξεων και Ενώσεων σε Αγωνιστική Κατέυθυνση