Ημερομηνία:09-06-2008
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΖΟΠΟΡΟ

 
               
 
                   ΕΝΩΤΙΚΗ  ΑΓΩΝΙΣΙΤΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
                                                      Ε.Υ.Π.Σ.
                   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ  ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  
.
          Τηλ:6932473532, fax:2331064460, e-mail:info@eakp.gr, Website:www.eakp.gr
Θεσσαλονίκη, 8 Ιουνίου 2008                                                                                                          Αριθμ.17
                                                                                                                Κοιν.
                                                                                                                α)Μέλη της Ε.Υ.Π.Σ. Κεντρ. Μακεδονίας
                                                                                                                 β)Ε.Υ.Π.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας
.
                                                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
,
ΘΕΜΑ: «Αποσπάσεις για τα πεζοπόρα-κανονισμός μεταθέσεων»
 
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Για μια ακόμα φορά η τακτοποίηση των «δικών μας παιδιών» αποτέλεσε το μοναδικό κριτήριο που λήφθηκε υπόψη για τις αποσπάσεις για τα πεζοπόρα. Με αυτόν τον τρόπο, το ρουσφέτι αναδείχτηκε σε κυρίαρχο στοιχείο και καταπατήθηκε με ζήλο κάθε έννοια ισονομίας και αξιοκρατίας.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Όμως η ΕΑΚΠ Κεντρ. Μακεδονίας δεν πρόκειται να σταματήσει να ζητάει όχι μόνο την τήρηση των διατάξεων που καθορίζουν το πλαίσιο των μετακινήσεων, αλλά και την ενίσχυσή τους προς το συμφέρον του συνόλου των εργαζομένων. Προς την κατεύθυνση αυτή θέτει τα παρακάτω ερωτήματα, που μάλλον θα μείνουν αναπάντητα:
  •       Ποιες ήταν οι ενέργειες του Προεδρείου του Δ.Σ. προκειμένου να διασφαλιστεί η αξιοκρατία;
  •       Ποια ήταν η στάση των εκπροσώπων των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο;
  •       Η δημιουργία των πεζοπόρων μήπως δεν αποσκοπούσε σε τίποτα άλλο πέρα από την τακτοποίηση των «δικών μας παιδιών», είτε της ΔΑΚΥΠΣ, είτε της ΠΑΣΚΠ, ανάλογα με ποιο κόμμα βρίσκεται στην εξουσία
ü      Είναι η δεν είναι ανταποδοτικό όφελος των υποψηφίων της ΔΑΚΥΠΣ η απόσπασή τους στα πεζοπόρα;
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Δεν φτάνουν όλα όσα γίνονται, αλλά τα χρησιμοποιούν κιόλας για να περάσουν διατάξεις προς πιο αντιδραστική κατεύθυνση. Στην 1η τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ.(Τρίτη, 27-5-08), η ΔΑΚΥΠΣ και η ΠΑΣΚΠ Κεντρ. Μακεδονίας συμφώνησαν στην εξής πρόταση για το θέμα: «οι αποσπάσεις-μετακινήσεις των πυροσβεστών στα πεζοπόρα τμήματα να πραγματοποιούνται με απόφαση των κατά τόπους Περιφερειακών Διοικητών. Πριν τις αποφάσεις αυτές να μπορούν να λαμβάνουν γνώση τα πρωτοβάθμια Δ.Σ των Ενώσεων σχετικά με τον αριθμό των αιτήσεων που έχουν γίνει, από ποιες Π.Υ. και Π.Κ.των περιφερειών τους.»
Δηλαδή τις αποσπάσεις των πυροσβεστών να τις πραγματοποιεί ο Περιφερειάρχης και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων απλά να λαμβάνουν γνώση. Τι ποιο κωμικοτραγικό οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων, να θέλουν να γυρίσουμε πίσω και να ζητούν οι ίδιοι να αφαιρεθεί ο οποιοσδήποτε ρόλος των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο μεταθέσεων. Μήπως αύριο θα ζητήσουν την κατάργηση του;
Η μοναδική αντίθετη ψήφος ήταν αυτή του εκπροσώπου της ΕΑΚΠ Κεντρ. Μακεδονίας.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Η ΕΑΚΠ Κεντρ. Μακεδονίας δεν μένει μόνο στις διαπιστώσεις αλλά θέλει οι αποφάσεις που επηρεάζουν τις εργασιακές μας σχέσεις να διαπνέονται από αξιοκρατία και για αυτό τον λόγο προτείνει και απαιτεί:
  •       Ενίσχυση του ρόλου των εργαζομένων στα υπηρεσιακά συμβούλια μεταθέσεων.
  •       Τα υπηρεσιακά συμβούλια να ελέγχονται ως προς την νομιμότητα των αποφάσεων και να υπάρχουν κυρώσεις για οποιαδήποτε καταστρατήγηση του κανονισμού.
  •       Πιστή τήρηση των διατάξεων του Κανονισμού μεταθέσεων και παράλληλη αναμόρφωσή του προς το αξιοκρατικότερο μετά από ουσιαστικό διάλογο με τους εργαζόμενους .
  •       Οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΥΠΣ στο Δ.Σ. να πάρουν ξεκάθαρη θέση αν επιδοκιμάζουν ή καταδικάζουν τις επιχειρούμενες τροποποιήσεις στον κανονισμό μεταθέσεων(και με ευθύνη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας εν αγνοία των άμεσα ενδιαφερόμενων) που στόχο έχουν την άρση του αμετάθετου για όλους όσους το έχουν με ότι σημαίνει αυτό.
 
 
 
Για την Ε.Α.Κ.Π. Κεντρ. Μακεδονίας
 
Μελιόπουλος Γιώργος
Μέλος του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ.
      Κεντρ. Μακεδονίας


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις Αγωνιστικών Παρατάξεων και Ενώσεων σε Αγωνιστική Κατέυθυνση