Ημερομηνία:16-05-2008
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ

Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η Κ Ι Ν Η Σ Η Π Υ Ρ Ο Β Ε Σ Τ Ω Ν
Ε.Α.Κ.Π
Της Ένωσης Υπαλλήλων Πυρ/κου Σώματος Περ/ρειας Δυτικής Ελλάδας
 
Κιν..6973827971- 6973552943-6973353064                   Ε mail: info@old.eakp.gr
ΠΑΤΡΑ 13 ΜΑΪΟΥ 2008
ΠΡΟΣ: Τα Μέλη της Ε.Υ.Π.Σ Περ/ρειας Δυτικής Ελλάδας
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Σήμερα στις 13/05/2008 και μόλις τέσσερεις (4) ημέρες πριν τις εκλογές της 17ης &18ης Μαΐου 2008 λάβαμε την έγγραφη καταγγελία του Αρχ/στη Χασαλεύρη Ιωάννη (ιδρυτικού μέλους της Ε.Α.Κ.Π Ε.Υ.Π.Σ ΠΕΡ/ΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ).
   Συνάδελφε κατ’αρχην να σε ενημερώσουμε ότι δεν είναι πρέπον λίγες μέρες πριν τις εκλογές και χωρίς προηγουμένως να μας εκφράσεις τις απόψεις σου, να εξαπολύεις τέτοιους χαρακτηρισμούς εναντίων των συνυποψήφιων σου.
Συνάδελφε να σου θυμίσουμε ότι στο ψηφοδέλτιο το οποίο κατηγορείς και χαρακτηρίζεις «έκτρωμα» εντάχθηκες με την θέληση σου, υπογράφοντας σχετική αίτηση και δεν σε ώθησε- έσπρωξε κανένας όπως αναφέρεις στο σχετικό έγγραφο σου.
Πολύ θα θέλαμε να μάθουμε ποτέ και με ποιο τρόπο ο συνάδελφος Μιχαήλ Μιχαήλ (εκλεγμένο μέλος του διοικητικού συμβουλίου τής Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ) σε παραπληροφόρησε.
Αναφέρεις επίσης ότι μοναδικός μας στόχος είναι να αποδυναμωθεί το νικηφόρο ενιαίο ενωτικό ψηφοδέλτιο της ένωσης πυροσβεστών δυτικής Ελλάδας .
    Ποιος σε ενημέρωσε ότι ο στόχος μας είναι αυτός; Όσο αφορά τους στόχους μας και προκείμενου να ενημερωθείς καλυτέρα σε παραπέμπουμε στις ανακοινώσεις, καταγγελίες ,ιστοσελίδα και αγώνες μας γενικότερα, Ή πολύ βιάζεσαι ή διαθέτεις μαντικές ικανότητες αφού χαρακτηρίζεις το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο ως νικηφόρο.
 Σε ενημερώνουμε ότι τέτοιου είδους πρακτικές, στάσεις και μεθοδεύσεις δε συνάδουν με   την ιστορία της Ε.Α.Κ.Π.
Επίσης όπως ήδη γνωρίζεις έχουν κατατεθεί τρία (3) διαφορετικά ψηφοδέλτια.
Θες να μας κάνεις να πιστέψουμε ότι το ψηφοδέλτιο της Ε.Α.Κ.Π Ε.Υ.Π.Σ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (και στο οποίο είσαι υποψήφιος) είναι «έκτρωμα»; Προσπαθείς να μας πείσεις ότι το μόνο ικανό ψηφοδέλτιο είναι αυτό το οποίο ξαφνικά εσύ θεοποιείς και διαφημίζεις .Μήπως επειδή συμφωνά με ότι εσύ ο ίδιος δήλωσες σε συνυποψήφιο μας, η καταγγελία σου συντάχθηκε από υποψήφιο του διαφημιζόμενου από εσένα ψηφοδελτίου το οποίο τώρα υποστηρίζεις;
ΔΕΝ ΠΕΙΣΑΤΕ ΟΥΤΕ ΕΜΑΣ ΜΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ Ε.Α.Κ.Π.
Συγχρόνως θέτεις θέμα συνδικαλιστικής και νομικής υπόστασης   για την Ε.Α.Κ.Π Ε.Υ.Π.Σ ΠΕΡ/ΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Σε ενημερώνουμε και πάλι ότι (παρουσία των εκπροσώπων και των δυο (2) άλλων συνδυασμών) καταθέσαμε νόμιμο ψηφοδέλτιο στη κεντρική εφορευτική επιτροπή Πάτρας, όπως δίνει το δικαίωμα ο νομός 1264/82.
Άρα συνάδελφε μπορείς μας εξηγήσεις για ποια νομική και συνδικαλιστική υπόσταση μιλάς; Ή κατά εσένα και τούς πατρώνες σου νόμιμες είναι οι παρατάξεις οι οποίες έχουν συγκεκριμένη κομματική εξάρτηση όπως και η πολυδιαφημιζόμενη από εσένα και θεωρείτε μη νόμιμες τις παρατάξεις που συνενώνουν σε ένα κοινό στόχο συναδέλφους ανεξαρτήτως της πολιτικής τους τοποθέτησης;
Αυτός δεν είναι ο στόχος συνάδελφε; Να μην ξεφεύγει κανείς απ’το «μαντρί».
    Όσο για τις θέσεις της Ε.Α.Κ.Π σχετικά για το θέμα της πολυδιάσπασης, τις συνέπειες που είχε αυτή στο συνδικαλιστικό μας κίνημα και στα εργασιακά μας θέματα αλλά και της αναγκαίας τροποποίησης που έπρεπε να γίνει στο καταστατικό προκειμένου να προστατευτεί η ενότητα δράσης του συνδικαλιστικού κινήματος έχουν καταγραφεί πολύ πριν ανακαλύψεις εσύ και οι πατρώνες σου πρόβλημα στην ξεκάθαρη θέση της Ε.Α.Κ.Π γι’αυτο το ζήτημα.
 
Σε παραπέμπουμε σε σχετικά, με το θέμα, άρθρα που δημοσιευτήκαν στην εφημερίδα της Ε.Α.Κ.Π «η φωνή του Πυροσβέστη τεύχος 3 Σεπτ-Δεκ.2006», στο άρθρο του Μιχαήλ Μιχαήλ «ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ» (σελίδες 18-22) και στο άρθρο του Τσάκωνα Χρήστου Προέδρου της Ε.Υ.Π.Σ Ρόδου και Δωδεκανήσου. «ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ Ε.Π.Α.Π.Α» (σελίδες 54-58) Επίσης τα προαναφερόμενα άρθρα έχουν καταχωρηθεί στην ιστοσελίδα της Ε.Α.Κ.Π: (www.old.eakp.gr. ), καθώς επίσης έχουν ανακοινωθεί και στην εξασέλιδη ανακοίνωση της Ε.Α.Κ.Π αμέσως μετά το συνέδριο της ομοσπονδίας το 2007.
   Να σου θυμίσουμε συνάδελφε ότι αυτοί που σου υπαγόρευσαν να υπογράψεις το συκοφαντικό αυτό έγγραφο προέρχονται από την παράταξη της Π.Α.Σ.Κ.Π που το 2002, έχοντας την ευθύνη του προεδρείου της ομοσπονδίας, απαντούσαν με το υπ’αριθμο Πρωτοκόλλου 118 της 16.05.2002 έγγραφο τους προς την αίτηση εγγραφής της Ε.Π.Α.Π.Α στην ομοσπονδία, τους λογούς που δεν την εντάσσουν.   Τι άλλαξε λοιπόν συνάδελφε από τότε μέχρι σήμερα;
Μήπως η πρεμούρα της Π.Α.Σ.Κ.Π να αυξήσει με κάθε τρόπο τα «κουκιά» της στο συνέδριο;
ΔΕΝ ΣΤΑ ΕΙΠΑΝ ΚΑΛΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ!!!
Διακρίνουμε την έντονη επιθυμία σου να μάθεις ποιο είναι το πολιτικό κόμμα το οποίο πρόσκειται ο συνάδελφος Μιχαήλ. Μιχαήλ. Γιατί αυτή η ερώτηση συνάδελφε;
Μήπως όταν εξέφρασες την επιθυμία να ενταχθείς στο ψηφοδέλτιο της Ε.Α.Κ.Π δέχθηκες τέτοιου είδους ερώτηση; ΟΧΙ φυσικά…..
Σε ενημερώνουμε ότι ως Ε.Α.Κ.Π δεν εξυπηρετούμε κανέναν πολιτικό σκοπό και θέση.
Είμαστε υπέρ των συναδέλφων πυροσβεστών χωρίς τον διαχωρισμό τους σε βαθμούς και «χρώματα.»
Διαπιστώνοντας ότι:
·       Χαρακτηρίζεις «έκτρωμα» την Ε.Α.Κ.Π Ε.Υ.Π.Σ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
·       Υβρίζεις, δυσφημίζεις και εσκεμμένα προσπαθείς να «χρωματίσεις» την Ε.Α.Κ.Π σε τοπικό μα και πανελλαδικό επίπεδο.
·       Οι στάσεις-προθέσεις σου μας προσβάλουν και δεν συνάδουν με τους στόχους-σκοπούς της Ε.Α.Κ.Π γενικότερα.
·       Υποστηρίζεις και φανερά πλέον διαφορετικό ψηφοδέλτιο από αυτό στο οποίο είσαι υποψήφιος.. 
Για αυτούς μα και για πολλούς περισσοτέρους λόγους θεωρούμε ότι, ΔΕΝ αρμόζει να είσαι πλέον υποψήφιος του ψηφοδελτίου της Ε.Α.Κ.Π Ε.Υ.Π.Σ ΠΕΡ/ΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
    Συνάδελφε υπογράφοντας το έγγραφο που σου συνέταξαν θεωρείσαι το ίδιο υπεύθυνος με όσους προσπαθούν να επιφέρουν τον σκοταδισμό στο συνδικαλιστικό μας κίνημα..
   Εμείς οι συνυποψήφιοι σου, παραμένουμε στις επάλξεις του αγώνα υπέρ του αγωνιστικού συνδικαλισμού και αφήνουμε την στάση σου και πρακτική όσων σε καθοδηγούν στην κρίση των συναδέλφων       
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ ΤΟΝ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ .
 
Σας καλούμε με την ψήφο σας να στηρίξετε τον αγωνιστικό, ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό και να καταδικάσετε τις προβοκατόρικες πρακτικές που χρησιμοποιούνται για να χτυπηθεί αυτού του είδους ο συνδικαλισμός .
 
ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΤΗΣ Ε.Υ.Π.Σ ΠΕΡ/ΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟΚΤΑ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΚΙΝΗΜΑ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.
 
 
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
 
.
ΤΟ  ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ  ΛΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ 
.
Συνάδελφοι,
 Καταγγέλλω σήμερα την συνδικαλιστική παράταξη ΕΑΚΠ και τον επικεφαλής της κ. Μιχαήλ γιατί παραπληροφορώντας μας συνειδητά μας ώθησε να δημιουργήσουμε την ΕΑΚΠ Δυτικής Ελλάδας γνωρίζοντας πολύ καλά ότι το έκτρωμα αυτό δεν έχει καμία συνδικαλιστική ή νομική υπόσταση.
            Μοναδικός τους στόχος είναι να αποδυναμωθεί το νικηφόρο ενιαίο ενωτικό ψηφοδέλτιο που κατέρχεται στις εκλογές της 17 και 18/5/08 της ένωσης πυροσβεστών Δυτικής Ελλάδας Μας έσπρωξε στην κίνηση αυτή ενώ πολύ καλά γνωρίζει ότι τόσο αυτός όσο και ο Πήλιουρας έχουν προχωρήσει σε αλλαγή του καταστατικού της Ομοσπονδίας σύμφωνα με την οποία αυταρχικά αντισυναδελφικά και έξω από κάθε συνδικαλιστική  πρακτική και δεοντολογία δεν εγγράφουν ως μέλος της   ΠΟΕΥΠΣ καμία νέα ένωση υπαλλήλων που θα ιδρυθεί μελλοντικά.
  Πως λοιπόν αφού  δεν εγγράφουν στην  ΠΟΕΥΠΣ  αναγνωρισμένες από το Πρωτοδικείο ενώσεις (ΕΠΑΠΑ) Χανίων κ.λ.π) τις οποίες ο κ.  Μιχαήλ αποκαλεί παραμάγαζα  επέδειξε τέτοια σπουδή και άρον  άρον προεκλογικά  ετοίμασε  την  ανακοίνωση για την δήθεν ίδρυση της ΕΑΚΠ Δυτικής Ελλάδας που όπως είπα δεν μπορεί να έχει καμία υπόσταση.
Ρωτάω τον κ. Μιχαήλ.
Σε ενδεχόμενη ίδρυση ένωσης υπαλλήλων Π.Υ Ζακύνθου ποια θα είναι η θέση του;
Θα μας εγγράψει μέλος της ΠΟΕΥΠΣ ή θα έχουμε την ίδια τύχη της ΕΠΑΠΑ, των Χανίων κ.λ.π
Επίσης ο κ. Μιχαήλ ενώ κατηγορεί σε όλες τις ανακοινώσεις του τις άλλες παρατάξεις (ΠΑΣΚ και ΔΑΚΥΠΣ) ότι ασκούν κυβερνητικό συνδικαλισμό ως προσκείμενες στο ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ αντίστοιχα αυτός αποκρύπτει συστηματικά σε ποιο πολιτικό κόμμα πρόσκειται ντρέπεται άραγε ή κρύβεται;
Για τους παραπάνω λόγους καταγγέλλω της ΕΑΚΠ αποχωρώ από το έκτρωμα αυτό ΕΑΚΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και καλώ όλους τους συναδέλφους να στηρίξουμε στις εκλογές της 17-18/5/08 το ενιαίο ενωτικό ψηφοδέλτιο πυροσβεστών.
 
 
 
                                                             Ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ΕΑΚΠ Δυτικής Ελλάδας
 
                                                                          
                                                                                       ΧΑΣΑΛΕΥΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
                                                                                            ΑΡΧΙΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ
 


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις Αγωνιστικών Παρατάξεων και Ενώσεων σε Αγωνιστική Κατέυθυνση