Ημερομηνία13-04-2008
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου
                                                                                                
                                                                                                          
Ιωάννινα 11-4-2008                                                                                    Προς
                                                                                                              τα μέλη της
                                                                                                         Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου
Συνάδελφοι,
η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πυροσβεστών μέσα στα δύο χρόνια που μεσολάβησαν από τις προηγούμενες εκλογές της Ένωσης έδωσε τη μάχη  για να κάνει πράξη τους στόχους που είχε θέσει και για να μην περάσουν οι αντεργατικές πολιτικές σε βάρος των δικαιωμάτων μας.
Στη βάση αυτή:
  •       Πιέσαμε το προεδρείο να παλέψει για την εξάλειψη  του φαινόμενου των παράνομων επιφυλακών καταγγέλλοντας τη Διοίκηση με ταυτόχρονη κοινοποίηση προς όλους τους  φορείς καθώς και τα Μ.Μ.Ε. για ενημέρωση της κοινής γνώμης, παράλληλα δε να προσφύγει στη δικαιοσύνη προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.
  •       Καταθέσαμε πρόταση να ισχύσει ο Κανονισμός Μεταθέσεων για το πεζοπόρο τμήμα ώστε να επικρατήσει η αξιοκρατία, ο σεβασμός στην προσωπικότητα όλων των συναδέλφων και η αναγνώριση της προσφοράς τους.
  •       Ενημερώσαμε έγκαιρα για  την ουσία των  διατάξεων του νομοσχεδίου (σημερινού Νόμου 3511/2006) για την υποτιθέμενη «αναδιοργάνωση» του Π.Σ. που στην πραγματικότητα το στρατικοποιεί ακόμα περισσότερο  και συμμετείχαμε σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή για να αποτρέψουμε την ψήφισή του, παρότι μετά από σχετική πρόταση μας στο Δ.Σ., οι άλλες δύο παρατάξεις διαφώνησαν.
  •       Ζητήσαμε από το Δ.Σ. να καταγγείλει τους δύο τελευταίους διαγωνισμούς πρόσληψης Δοκ. Πυροσβεστών όσον αφορά τον αναξιοκρατικό κανονισμό κατάταξής τους.   
  •       Κάναμε παρεμβάσεις προς το Δ.Σ. και πήραμε θέση  για όλα τα θέματα που απασχόλησαν το προσωπικό της Περιφέρειας μας όπως ωράριο, ρεπό, κανονισμός μεταθέσεων, συνθήκες εργασίας  προσωπικού κ.λ.π.
  •       Γενικά σε όποιο συλλογικό όργανο και αν συμμετείχαμε,  Διοικητικό Συμβούλιο, Ομοσπονδία, Νομαρχιακό τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., υπερασπιστήκαμε με συνέπεια τα συμφέροντα των εργαζομένων και εισηγηθήκαμε ρεαλιστικές προτάσεις για την επίλυση των  προβλημάτων. 
 
  Οι προσπάθειες  όμως της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας δεν αρκούσαν, από μόνες τους, για να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τη βασική ευθύνη γι αυτό έχουν οι παρατάξεις της Π.Α.Σ.Κ.Π. και Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. με την παθητική στάση και την ανοχή  που έδειξαν  στα περισσότερα θέματα τόσο στο Διοικητικό Συμβούλιο, όπου εναλλάχθηκαν στο προεδρείο, όσο και στην Ομοσπονδία.
  Με τη δική τους αδράνεια  πήραν ανεξέλεγκτες διαστάσεις τα φαινόμενα των παράνομων επιφυλακών,  η καταστρατήγηση του ωραρίου και η περικοπή των ημερήσιων αναπαύσεων (ρεπό). Με τη δική τους απραξία και ανοχή ψηφίστηκε ο αναχρονιστικός νόμος για την αναδιοργάνωση του Σώματος, καταστρατηγείται ο Κανονισμός Μεταθέσεων, επιχειρείται η διάλυση των επικουρικών μας ταμείων και η συγχώνευσή τους με τα προβληματικά της ΕΛ.ΑΣ. κ.λ.π.
 Γενικά η στάση των δύο αυτών παρατάξεων έχει φέρει τον κλάδο μας στη χειρότερη κατάσταση που θα μπορούσε να υπάρξει ποτέ, αφού φτάσαμε σε σημείο όχι μόνο να μη γίνεται λόγος για κάποιες επιπλέον διεκδικήσεις αλλά να μην μπορούμε κιόλας να υπερασπιστούμε τα ήδη κεκτημένα δικαιώματά μας, τα οποία έχουμε αρχίσει να χάνουμε.
 Απέναντι σε όλα αυτά εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα και την προσπάθειά μας για να αλλάξουμε τους συσχετισμούς και να θέσουμε σε σωστή βάση τη λειτουργία τόσο του Διοικητικού Συμβουλίου όσο και του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού μας οργάνου.
  Στην Ομοσπονδία την παρούσα χρονική περίοδο, μοναδική ελπίδα για τον αγωνιστικό προσανατολισμό του πυροσβεστικού συνδικαλιστικού κινήματος, αποτελεί η παράταξη της Ε.Α.Κ.Π. την οποία ομόφωνα το ψηφοδέλτιό μας αποφάσισε να στηρίξει  στο 10ο συνέδριο.
  Είναι η παράταξη, που χωρίς να έχει τα έσοδα της Ομοσπονδίας και κατέχοντας μία μόνο έδρα στο δεκαεννιαμελές της Διοικητικό Συμβούλιο, καταφέρνει να διαθέτει ιστοσελίδα για την καθημερινή ενημέρωση των συναδέλφων, εκδίδει εφημερίδα που διανέμεται σε όλες τις Υπηρεσίες, στέλνει ανελλιπώς ανακοινώσεις για κάθε εργασιακό ζήτημα, προωθεί τα εργασιακά ζητήματα προς κάθε κατεύθυνση, πραγματοποιεί ενημερωτικές περιοδείες ανά την Ελλάδα σε όλες τις Υπηρεσίες, προσφέρει τη βοήθειά της σε εκατοντάδες συναδέλφους για προβλήματα που τους απασχολούν και γενικά υποκαθιστά στο σύνολο των βασικών αρμοδιοτήτων την Ομοσπονδία.
Συνάδελφοι, σε αυτές τις εκλογές πρέπει να δώσουμε το μήνυμα ότι δεν ανεχόμαστε άλλο το συμβιβασμό, την αδράνεια και την υποταγή και ότι είμαστε αποφασισμένοι να ξεφύγουμε από την κατάσταση αυτή, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και να αντιδράσουμε δυναμικά.
  Τα μηνύματα που έρχονται δεν είναι ευχάριστα για κανέναν, μην επαναπαύεστε, θυμηθείτε τι έγινε στην περσινή αντιπυρική περίοδο και πάρτε τις αποφάσεις σας.
    Δώστε μεγαλύτερη δύναμη στην Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πυροσβεστών, πάρτε θέση τώρα πριν είναι πολύ αργά. 
 
ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
Ε.Υ.Π.Σ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
 
ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΒΛΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Κων/νου
ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Νικολάου
ΚΟΡΤΣΙΝΟΓΛΟΥ ΑΑΡΩΝ του Ιωάννη
 
ΓΙΑ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του Βασιλείου
 
ΓΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΒΛΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Κων/νου
ΚΑΡΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Αναστασίου
ΚΟΡΤΣΙΝΟΓΛΟΥ ΑΑΡΩΝ του Ιωάννη
 
 
 
 
 
                                 


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις Αγωνιστικών Παρατάξεων και Ενώσεων σε Αγωνιστική Κατέυθυνση