Ημερομηνία11-04-2008
ΣΧΟΛΙΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΑΠΌ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΟ Π.Σ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

  
  Με αφορμή την έναρξη των δασικών πυρκαγιών κατά πολύ νωρίς φέτος πριν καν αρχίσει η αντιπυρική περίοδος και ενόψει των κλιματολογικών αλλαγών στο μεγαλύτερο τμήμα της δασικής μας έκτασης σε συνδυασμό με την ελλιπή πρόληψη (καθαρισμοί, συντήρηση δασικών δρόμων ,αντιπυρικές ζώνες, χωματερές, κ.λ.π.) προβλέπετε  από της επιστημονικές μελέτες να έχουμε μεγάλες πυρκαγιές και φέτος.
Και θα κληθούμε και πάλη να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά ,με παράνομες επιφυλακές και πρόσθετες υπηρεσίες για να καλύψουμε τα κενά σε προσωπικό που έχουν  πάρει τεράστιες διαστάσεις στο Π.Σ. και να υλοποιήσουμε τα σχέδια αντιπυρηκής  περιόδου .
   Είναι δε γνωστό ότι η επαγγελματική επάρκεια του προσωπικού αποτελεί υψηλό στόχο και ανάγκη σε συνδυασμό μα την ποιότητα των μέσων ,της εκπαίδευσης και την κατανόηση της αποστολής .
   Με τη κίνητρα όμως (ηθικά, υλικά ) και τη αποθέματα ψυχής ; Όταν αισθανόμαστε ότι μας αντιμετωπίζουν σα στρατιώτες  που στέλνονται στα μαγειρεία για αγγαρεία και όχι σαν επαγγελματίες, έμμισθοι υπάλληλοι με δικαιώματα ,απαιτήσεις ,υποχρεώσεις και ότι συνεπάγεται από αυτό . 
  Το κλήμα απογοήτευσης ,αδιαφορίας και η παρατηρούμενη αδράνεια κατά πρώτον από τους συνδικαλιστές και κατά δεύτερον από τους εργαζομένους μόνο αρνητικά αποτελέσματα  φέρνει ,   αφήνοντας τα προβλήματα να διαιωνίζονται και να παγιώνονται .Χρειάζεται από την πλευρά μας περισσότερος προβληματισμός , κινητικότητα και συμμετοχή μόνο αν ενωθούμε όλοι μαζί σε μια γροθιά κάνοντας περά τη προώθηση τις λογικής ( διέρρεε και βασίλευε) και μαχητικά διεκδικήσουμε από τη πολιτεία θα έλθει η επίλυση   των προβλημάτων μας και η θωράκιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων . Τότε και μόνο τότε συνάδελφοι θα σταματήσει η συνέχιση στο να αποτελούμαι  το εξιλαστήριο θύμα σε ένα σύστημα που συντηρείται από τη δικιά μας άμισθη εργασία .

Απαιτούμε  επαγγελματική νοοτροπία και αντιμετώπιση που δεν αντέχει σε συμβιβασμούς και ωραιοποιήσεις, αφού η σύσταση και συγκρότηση τέτοιων μηχανισμών δεν απαιτήθηκαν και δεν υπάρχουν στην λογική αφαιρετικής σκέψης αλλά στην αντιμετώπιση της μιας και μόνο στιγμής που απαιτείται να είσαι χρήσιμος και όχι για τις λοιπές που πρέπει να είσαι αρεστός

Είμαστε επαγγελματίες  πυροσβέστες που εμείς το επιδιώξαμε να γίνουμε και αγαπήσαμε την εργασία αυτή μέσα από τη προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο και έτσι θέλουμε να μας αντιμετωπίζουν. 
Νίκος       Μυτιλήνη


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις Αγωνιστικών Παρατάξεων και Ενώσεων σε Αγωνιστική Κατέυθυνση