Ημερομηνία:03-04-2008
ΣΧΟΛΙΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗΛΗΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ

 
 Σχόλιο συναδέλφου από την Μυτιλήνη για την συνδικαλιστική δράση και στάση .
 
  To να καταστρέψεις και να ισοπεδώσεις κάτι είναι εύκολο και γίνετε γρήγορα χωρίς σταγόνα ιδρώτα και κόπο. Το να δημιουργήσεις όμως χρειάζεται υπομονή , επιμονή ,αγώνας ,κόπος και πάρα  πολλή χρόνος έως  να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα .
   Έχοντας νωπό  στη μνήμη μου το περσινό καλοκαίρι και ότι σε ένα μήνα αρχίζει η νέα αντιπυρική περίοδο, θέλω να εκφράσω την αγωνιά μου και τους προβληματισμούς μου ελπίζοντας για κάτι καλύτερο. Και φυσικά αναφέρομαι στους κομματικοποιημένους και συμβιβασμένους συνδικαλιστικούς μας αντιπροσώπους  ,που υποκύπτουν στα πολιτικά τους  ιδεώδη και προσκυνούν τη λογική των  κομμάτων  και φυσικά αποβλέπουν  στην προσωπική τους ανάδειξη ως μεγάλοι  εργατοπατέρες που προέρχονται  από της τάξεις του κόμματος.
   Το να προβάλεις τα προβλήματα των συναδέλφων σου ,το να διαμαρτυρηθείς για την καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων ,το να απαιτήσεις και να διεκδικήσεις για αυτούς δείχνεις ότι είσαι άξιος της επιλογής τους και συγχρόνως δημιουργείς, προσθέτοντας ένα λιθαράκι στο έργο των προκατόχων σου.
 Με το να μένεις άπραγος, να συμπεριφέρεσαι σαν απόμακρος θεατής ,το να προσπαθείς να ελέγξεις καταστάσεις χρησιμοποιώντας τη λογική του βολέματος και της απειλής δημιουργώντας πελατειακές σχέσεις, με το να υπονομεύεις την οποία φωνή διαμαρτυρίας,  με μόνο σκοπό  να μην  έρθεις αντίθετος με την πολιτική του κόμματος  αποβλέποντας ίσως  και σε κάποια προνόμια μέσα στον κομματικό μηχανισμό, καταστρέφεις και ισοπεδώνεις το έργο των προκατόχων σου και υποτιμάς τους συναδέλφους σου .
 Με το πνεύμα αισιοδοξίας που με διακατέχει θέλω να πιστεύω ότι θα δω φέτος το καλοκαίρι τα συνδικαλιστικά μας όργανα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια , να  αγωνίζονται , να συγκρούονται και να διεκδικούν για την προάσπιση των κατοχυρωμένων εργασιακών μας δικαιωμάτων .
 
                        Νίκος       Μυτιλήνη
 


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις Αγωνιστικών Παρατάξεων και Ενώσεων σε Αγωνιστική Κατέυθυνση