Ημερομηνία14-03-2008
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΑΚΠ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

 
 
 
                                 ΕΝΩΤΙΚΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ  
                                    Ε.Υ.Π.Σ.  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
                                ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Θεσσαλονίκη, 12 Μαρτίου 2008
             
                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
 
Συνάδελφοι Συναδελφισες
Με μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε το σχέδιο νόμου για τη σύσταση ταμείου επικουρικής ασφάλειας και πρόνοιας απασχολούμενων στα Σώματα ασφάλειας.Tο ταμείο θα ονομάζεται  Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. και θα περιλαμβάνει τα ταμεία της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.
Τώρα συνάδελφοι θα σας εξηγήσουμε τη στόχο έχει η ενοποίηση των ταμείων μας Τ.Α.Υ.Π.Σ   Ε.Τ.Υ.Π.Σ με τα ταμεία της αστυνομιας,αλλα και τη στόχο έχουν τα επαγγελματικά ταμεία.
Ενοποίηση ταμείων:
Στόχος είναι. 1 Να αποδυναμωθεί ακόμη περισσότερο ο ρόλος των επικουρικών ταμείων των εργαζομένων και από νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου που είναι σήμερα να μετατραπούν σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου. Το αποτέλεσμα θα είναι να προωθηθεί ακόμα περισσότερο η σύσταση επαγγελματικών ταμείων και στην συνέχεια να πάμε σε ιδιωτικά συμβόλαια ασφάλισης μέσω των ασφαλιστικών εταιριών.
2.Να καλυφτούν τα ελλείμματα των προβληματικών ταμείων από τα υγιη ταμεία.
Επαγγελματικά ταμεία.
Στόχος είναι η σταδιακή μετατόπιση του βάρους της κοινωνικής ασφάλισης από το κράτος και τους εργοδότες στις πλάτες των ίδιων των εργαζομένων και την δυνατότητα να παρακαμφτούν τα οποιαδήποτε εμπόδια μπαίνουν στην αξιοποίηση των αποθεματικών των ταμείων, με σκοπό να μπορούν να τοποθετούνται στο σύνολο τους σε επισφαλής επενδύσεις προς όφελος πάντα των επενδυτικών οικονομικών συμφερόντων. Δηλαδή τα αποθεματικά των ταμείων θα μπορούν να επενδύονται οπουδήποτε!!!! και με μεγάλο ρίσκο.
Μετά τα παραπάνω συνάδελφοι καταλαβαίνετε ότι η ενοποίηση των ταμείων φέρνει αναγκαστικά τα επαγγελματικά ταμεία είναι δηλαδή αυτά τα δυο αλληλένδετα.
Εδώ συνάδελφοι να κάνουμε μια παρένθεση και να σας πούμε ειδικά για τα επαγγελματικά ταμεία: Δεν ξεχνάμε ότι ο δρόμος αυτός στρώθηκε με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς πρώτα από την Ε.Α.Π.Σ ένωση αξιωματικών όταν ο πρόεδρος της έκανε αναφορά στο έκτο συνέδριο της ομοσπονδίας μας και γενικά ήταν υπέρμαχος των επαγγελματικών ταμείων .Όμως δεν ξεχνάμε και την μεμονωμένη κίνηση από παράγοντες οι οποίοι είχαν και συνδικαλιστικό σιγοντάρισμα που έγινε και εδώ στην δικιά μας περιφέρεια της κεντρικής Μακεδονίας με παραγγελία μάλιστα μελέτης για επαγγελματικό ταμείο(όμως μετά από παρέμβαση της Ε.Α.Κ.Π η κίνηση σταμάτησε.)
Δηλαδή συνάδελφοι αντί να κοιτάξουμε να περισώσουμε τα όποια κεκτειμενα έχουμε τα οποία τα κατακτήσαμε με πολύ κόπο και μόχθο βλέπουμε να γίνεται το εντελώς αντίθετο. Αντί να δούμε τι θα κάνουμε με κάποιες Υπηρεσίες οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από την τρομερή έλλειψη προσωπικού, τα αδιάθετα ρεπό, τις παράνομες επιφυλακές (βλέπε Π.Υ Νάουσας ,Π.Υ Λιτόχωρου, κ.α)όλες οι ενέργειες που γίνονται δεν έχουν καμιά σχέση με τα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν τους συναδέλφους.
Εμείς η Ε.Α.Κ.Π. Περιφέρειας Κεντ Μακεδονίας βλέποντας αυτήν την εξέλιξη με το σχέδιο νόμου για την ενοποίηση των ταμείων της αστυνομίας με την πυροσβεστική έπρεπε να σας παραθέσουμε τα παραπάνω στοιχεία έτσι ώστε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.
 Συνάδελφοι στηρίξετε τον αγωνιστικό συνδικαλισμό τον συνδικαλισμό που σέβεται τον ιδρώτα και τον μόχθο του πυροσβέστη.
 
 
Υ.Γ: Ο Αρχηγός είπε στους εκλεγμένους συνδικαλιστές μας να βάλουν πλάτες για να βγει η δουλειά αυτό το καλοκαίρι. Αυτοί σας είπαν τίποτα; Για ρωτήστε τους!!!!
 
 
Για την Ε.Α.Κ.Π της Ε.Υ.Π.Σ Κεντρικής Μακεδονίας
Βαλασης Αθανάσιος                 6973554131
Μανωλακης Γεώργιος             6974992274
Μελιοπουλος Γεώργιος            6932473532
Μοσχοπουλος Γεώργιος           6946297281


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις Αγωνιστικών Παρατάξεων και Ενώσεων σε Αγωνιστική Κατέυθυνση