Ημερομηνία28-12-2007
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Υ.Π.Σ. ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ - ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΝΗΣΟΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ 506/1999 ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ       
                                                   Μέλος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
                                                          ΕΔΡΑ ΡΟΔΟΣ
Διεύθυνση: Εθ. Δωδεκανησίων 44 Τηλ: 22410-23334 / 23333 fax 22410 27443
                                                                                                             ΠΡΟΣ:  
 
 
 
 
                                                                                   
                                                                                      Προς: Τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο
                                                                                                            
                                                                 ΚΟΙΝ: 1) Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη 
                                                                                  Χηνοφώτη                                                                                                                           
                                                                             2) Αρχηγό του Πυρ/κού Σώματος κ. Αθαν.
                                                                                Κοντοκώστα                                                                                                                                  
                                                                             3) Πολιτικά Κόμματα και Βουλευτές Νομού Δωδεκανήσου
                                                                              4) Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδ/σου  
Αριθμ. Πρώτ. 93   / 2007                                   5) Α.Δ.Ε.Δ.Υ 
 Ρόδος   26 / 12 / 2007                                       6) Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ
                                                                              7) Λοιπούς Αποδέκτες   
.
                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
.
Κύριε Υπουργέ,
 Σε συνέχεια της κοινής ανακοίνωσής μας με την Ένωση Βορείου Αιγαίου, την Ένωση Κερκύρας και την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών (Ε.Α.Κ.Π) σχετικά με τον νέο διαγωνισμό πρόσληψης 1260 Πυροσβεστών Γενικών Υπηρεσιών καταγγέλλουμε την αποδόμηση του κανονισμού προσλήψεων γεγονός που προκαλεί δυσμενείς εξελίξεις στην πυρασφάλεια της περιοχής μας.
            Η αποδιάρθρωση του κανονισμού προσλήψεων - μεταθέσεων με την έκδοση του Π.Δ19/2006 και 236/2007  πλήττει την πυρασφάλεια της περιοχής μας που αντιμετωπίζει προβλήματα στελέχωσης των Υπηρεσιών και καθιστά τα νησιά μας τόπο δυσμενούς μετάθεσης για το προσωπικό, παρά τις υποσχέσεις της Κυβέρνησής σας στους για 10 και πλέον χρόνια αμετάθετους Πυροσβέστες τους οποίους σημειωτέον διατηρείτε σε ομηρία με τις ολιγόμηνες αποσπάσεις. Για αυτό σας ρωτάμε κ. Υπουργέ:          
            Γιατί καταργήσατε τις τοπικές προσλήψεις σύμφωνα με τις κενές θέσεις που υπάρχουν σε κάθε πόλη όπως προβλεπόταν από το Π.Δ 170/96 και τις τροποποιήσεις αυτού; πότε θα καλυφθούν οι κενές θέσεις της Δωδεκανήσου που η Κυβέρνησή σας μέσω του προκατόχου σας κ. Πολύδωρα δεσμεύθηκε εγγράφως με τις: Α) αριθμ. Πρωτ. 7017/4/6470/ 13-Νοεμβρίου-2006, Β) 7017/4/6210/ 23-6-06 και Γ) με την αριθ. Πρωτ. 7017/4/6974/ 2-Απριλίου-2007, απαντήσεις – δεσμεύσεις σε αναφορές που υποβλήθηκαν στην Βουλή από Βουλευτές μετά από τις ανακοινώσεις - καταγγελίες της Ένωσής μας, υποσχόμενοι ότι θα καλύψετε τα κενά των Υπηρεσιών της Δωδεκανήσου με τις προσεχείς προσλήψεις;
             Γιατί κύριε Υπουργέ καταργήσατε την επιπλέον μοριοδότηση των κατοίκων των νησιών μας για την πρόσληψη τους στο Πυροσβεστικό Σώμα;  Οι κατά τόπους προσλήψεις είχαν ως στόχο την σταδιακή κάλυψη των κενών από κατοίκους των περιοχών ώστε να σταματήσουν τελικά οι μεταθέσεις για αυτό και η επιπλέον μοριοδότηση με 8 μονάδες των κατοίκων των νησιών μας με το Π.Δ 167/2003 Άρθρο 4 παρ.4 .
            Πότε θα μετατεθούν στις κενές θέσεις, όπως υποσχεθήκατε με την έκδοση του Π.Δ 86/2005, οι Πυροσβέστες που περιμένουν μετάθεση για 10 χρόνια περίπου, όταν υπερκαλυφθούν οι θέσεις από τους αποφοίτους της Πυρ/κής Ακαδημίας στις πόλεις τους ενώ τους δώσατε ελπίδες μετάθεσης με το Π.Δ 86/05 το οποίο προβλέπει ως κριτήριο μετάθεσης την αρχαιότητα; Ήδη οι μισοί από τους 550 Πυρ/τες που προσλάβατε για την Αττική με την προφορική συνέντευξη στον προηγούμενο διαγωνισμό δεν υπηρετούν στην Αττική αλλά σε θέσεις που δικαιούνται οι εδώ Συνάδελφοί μας που περιμένουν μετάθεση 10 και πλέον χρόνια. 
            Γιατί κύριε Υπουργέ οι Δωδεκανήσιοι πρέπει να ταξιδέψουν στην Ερμούπολη ή την Αθήνα για να συμμετάσχουν στον Διαγωνισμό; Είναι αυτή ίση μεταχείριση με έναν Αθηναίο ή με τους κατοίκους των άλλων περιφερειών ;
            Πότε θα καλύψετε τα οργανικά κενά της Δωδεκανήσου όταν οι Υπηρεσίες υπολειτουργούν λόγω των ελλείψεων; Πως θα αντιμετωπιστεί η εκδήλωση μεγάλης Πυρκαγιάς στα νησιά μας αν έχει 9 και 10 μποφόρ αέρα; Πως θα έλθουν ενισχύσεις; Το 1987 οι Υπηρεσίες ήταν πλήρεις προσωπικού και υπήρχε η Δασική Υπηρεσία. Ποια η αυτάρκεια των νησιών μας σε περίπτωση κρίσης;
            Σας έχουμε ενημερώσει για τα αεροδρόμια και δεν έχουμε λάβει απάντηση. Γιατί αφήνετε τον λαό της Δωδεκανήσου έρμαιο τυχόν ατυχήματος σε Αεροδρόμιο της περιοχής ενώ γνωρίζετε ότι τα Αεροδρόμια των νησιών μας δεν έχουν το απαιτούμενο προσωπικό για διάσωση σε περίπτωση ατυχήματος; ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στον τουρισμό της περιοχής; Τα ίδια μεγέθη αεροσκαφών προσγειώνονται στα νησιά μας με αυτά στο Ελ. Βενιζέλος, γιατί εκεί υπηρετούν περί τους 300 Πυροσβέστες και εδώ μόνο 26 στη Ρόδο και 28 στην Κω; με ανεπαρκή εκπαίδευση σε αεροσκάφη, χωρίς εξοπλισμό, και διαβίωση ανάμεσα σε τρωκτικά.
            Κύριε Υπουργέ, επειδή με τα Π.Δ 19/06 και Π.Δ 236/07 η προκήρυξη: Α) στερείται αντικειμενικότητας λόγω της προφορικής συνέντευξης, Β)  Προβάλλει ανυπέρβλητες δυσκολίες μετάβασης για τους κατοίκους των νησιών μας που μειονεκτούν έναντι των κατοίκων των άλλων περιοχών της χώρας, Γ)  Καταργεί τις τοπικές προσλήψεις και την θεσπισμένη επιπλέον μοριοδότηση των κατοίκων των νησιών μας, Δ) Καταστρέφει κοινωνικά τους αμετάθετους Συναδέλφους διαλύοντας τον κοινωνικό ιστό και αποξενώνοντας τους από το οικείο τους περιβάλλον, ζητάμε: Την άμεση ανάκληση και επαναδιατύπωση του διαγωνισμού πρόσληψης των 1260 Πυρ/των. Την κατάργηση των Π.Δ 19/06 και 236/07. Την θέσπιση ενός συστήματος προσλήψεων πάνω στο ήδη υπάρχον Π.Δ170/96 και τις τροποποιήσεις αυτού με βελτιώσεις που θα προτείνει το Συνδικαλιστικό κίνημα.  
Με Τιμή
Για το Διοικητικό Συμβούλιο    
                             Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                                                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
                                  Καλτσίδης Γεώργιος                                                                                     Τσάκωνας Χρήστος
        


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις Αγωνιστικών Παρατάξεων και Ενώσεων σε Αγωνιστική Κατέυθυνση