Ημερομηνία03-11-2007
ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Υ.Π.Σ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΡΟΔΟΥ ΤΣΑΚΩΝΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΑΠΣ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

   ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ…
.
….ή πως οι κρατούμενοι των φυλακών χρησιμοποιούνται στην Πυρόσβεση με 3 δολάρια την ώρα
 
  Άδραξε την ευκαιρία η ΕΑΠΣ μετά από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια για να δικαιολογήσει τα φετινά γεγονότα στην Πελοπόννησο και την Εύβοια με την σχετική ανακοίνωσή της για «καταστροφές χωρίς σύνορα». 
…Όντως δεν υπάρχουν σύνορα στις εφαρμοζόμενες πολιτικές άλλωστε θιασώτες της «ελεύθερης οικονομίας» είναι οι ένθεν και ένθεν του Ατλαντικού πολιτικοί που τις εφαρμόζουν και επίσης δεν υπάρχουν σύνορα για τους πολίτες που καταστρέφονται από τις ίδιες «πολιτικές χωρίς σύνορα».
Η πλουσιότερη πολιτεία της αμερικάνικης υπερδύναμης, όπως την ονομάζει κατά λέξη στην ανακοίνωση της η Ε.Α.Π.Σ, κατηγορήθηκε ότι δεν διέθεσε τα αναγκαία χρήματα για να ενισχύσει την πρόληψη και την καταστολή των δασικών πυρκαγιών και από το σύνολο των 8.900 Πυροσβεστών οι 2.600 ήταν φυλακισμένοι που πληρώνονταν με 3 δολάρια την ώρα γιατί βλέπετε η πυρόσβεση κοστίζει…. Και οι φυλακισμένοι λέει είχαν λάβει κάποια εκπαίδευση…
…και η αιτία ?? εδώ είναι που τα σύνορα χάνονται εντελώς..!!!
…..δεν υπάρχουν σύνορα στην αρπαγή της γης και το μοίρασμα των φιλέτων….είναι παντού τα ίδια !!
Σύμφωνα λοιπόν με τον καθηγητή του πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας Στηβ Έρι «τα περισσότερα Δημοτικά Συμβούλια «ανήκουν» σε οικοδομικές επιχειρήσεις και κτηματομεσίτες που βλέπουν τώρα την κατάλληλη ευκαιρία για να αρπάξουν τα φιλέτα και να κάνουν μπίζνες».
Άρα …
….Η πολιτική που καίει τα δάση και παραδίδει τη γη στους κερδοσκόπους είναι παντού η ίδια αφήνοντας απροστάτευτα τα δάση για να έρθουν μετά οι «επενδυτές»…
Φυσικά δεν περιμένουμε την Ε.Α.Π.Σ να μιλήσει κατά της «ελεύθερης οικονομίας», καπιταλισμός λέγεται ως επιστημονικός όρος, αλλά που να εκστομιστεί τέτοια λέξη..!!
Και φυσικά δεν περιμέναμε την Ε.Α.Π.Σ να τα βάλει με την υπερδύναμη..ο καιρός βλέπετε, οι καιρικές συνθήκες βλέπετε….άλλαξαν, αυτό φταίει !!!
Τώρα αν κάποιοι φώναζαν έκαναν παρεμβάσεις, κατέθεταν προτάσεις (βλέπε Ε.Α.Κ.Π) που αν είχαν υλοποιηθεί είναι σίγουρο ότι θα αποφεύγονταν οι τόσες καταστροφές, αυτό δεν τους απασχολεί ,
Προσπαθούν να περάσουν την άποψη της εργοδοσίας με κάθε τρόπο και αυτό κάνουν και εδώ,…ότι τάχα φταίει ο καιρός !!!! κρίμα !!
Ας δούμε τα λάθη μας Συνάδελφοι και να φροντίσουμε να τα διορθώσουμε, να μάθουμε από αυτά.
 
                                                                             Τσάκωνας Χρήστος
Πρόεδρος της Ε.Υ.Π.Σ Ρόδου και Δωδεκανήσου
                                                                            Στέλεχος της Ε.Α.Κ.Π.
 
 
 
 
 
 
 


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις Αγωνιστικών Παρατάξεων και Ενώσεων σε Αγωνιστική Κατέυθυνση