Ημερομηνία:16-07-2007
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΠΌ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

                 ΕΝΩΤΙΚΗ    ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ    ΚΙΝΗΣΗ    ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
                                          της Ε.Υ.Π.Σ.
                  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ   ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ   ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ     
   
 
Θεσσαλονίκη 12-7-2007                                                   
 
               ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ     
                                                                                                                           
Συνάδελφοι-Συναδελφισσες
  •       Εννιά μήνες μετά από την ψήφιση εκείνου του απαράδεκτου νομοσχεδιου,που υποτίθεται ότι θα αναβάθμιζε το Πυροσβεστικό Σώμα αλλά το μονό που έκάνε είναι να το μετατρέπει σε στρατιωτική υπηρεσία, και να βάλει τα θεμέλια για την σταδιακή κατάργηση των περισσότερων δικαιωμάτων μας . 
  •       Μερικούς μήνες από τις διαβεβεωσεις όλων των υπηρεσιακών και πολιτικών παραγόντων ότι η κρατική μηχανή είναι πανέτοιμη.
 Η ελληνική κοινωνία και το πυροσβεστικό σώμα μετρούν :
  •       Οικολογικές καταστροφές με χιλιάδες στρέμματα δασών σε όλη την Ελλάδα, καμένα σπίτια και καλλιέργειες  
  •       Δυο νεκρούς στην πυρκαγιά της Αγιας στη Λάρισα, τρεις νεκρούς συμβασιούχους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος και έναν σοβαρά τραυματισμένο για τους οποίους η πολιτεία θεωρεί ότι τα οχτακόσια ευρο το χρόνο και τα ελλιπή ατομικά τους εφόδια είναι υπέρ αρκετά. 
   Και μετά από όλα αυτά τίποτα πάλι, θα βγει το συμπέρασμα ότι ο μοναδικός υπεύθυνος είναι ο κακός μας ο καιρός και φτου ξανά από την αρχή μέχρι τις επόμενες καταστροφές, μέχρι τους επόμενους θανάτους και τους επόμενους επικήδειους     
 Όμως η Ε.Α.Κ.Π. Περ. Κεντρικής Μακεδονίας οφείλει για όλα αυτά που έχουν φέρει σε τόσο δύσκολη θέση τους πυροσβέστες και ειδικότερα για την περιφέρεια μας να καταγγείλει:
 1. Την τραγική έλλειψη προσωπικού .Στην περιφέρεια μας έχει να γίνει πρόσληψη προσωπικού από το 2000 .Σε συνδυασμό με τις παράνομες επιφυλακές ,αλλά και με το καινούργιο κόλπο τις εφαρμογής του δευτέρου σταδίου επιχειρησιακής ετοιμότητας και το αναφέρουμε ως κόλπο γιατί κάποιοι παρουσιάζουν το δεύτερο στάδιο ετοιμότητας σαν δεύτερο στάδιο επιφυλακής με αποτέλεσμα να φέρνουν έξτρα πυροσβέστες για υπηρεσία χωρίς να υπάρχει συμβάν με μόνο πρόσχημα ότι έχουμε σήμερα δεύτερο στάδιο ετοιμότητας.
2.Τον ανύπαρκτο αντιπυρικό σχεδιασμό .Και το λέμε αυτό διότι από τι στιγμή που δεν υπάρχουν άτομα ουσιαστικά ο όποιος σχεδιασμός υπάρχει είναι στον αέρα.
3. Τα κομμένα ρεπό και τις παράνομες επιφυλακές. Μέχρι και σήμερα στον βωμό τον υπηρεσιακών αναγκών κόβονται ρεπό συναδέλφων, είτε γιατί θα υπάρχει στάδιο ετοιμότητας είτε γιατί θα στείλουμε ενισχύσεις αλλού.
 Δηλαδή συνάδελφοι όπως καταλαβαίνεται είμαστε μπροστά σε μία ολομέτωπη επίθεση για την οποία η ΕΑΚΠ σας είχε προειδοποιήσει έγκαιρα ότι θα έρθει κυρίως για αυτήν την αντιπυρική περίοδο, αλλά δυστυχώς για ακόμη μία φορά τα πρωτοβάθμια σωματεία συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας απέκρυψαν τις προθέσεις της Φυσικής Ηγεσίας για περικοπές των ρεπώ κ.λ.π.    
4.Την έλλειψη του στοιχειώδους ατομικού εξοπλισμού για τους συμβασιούχους πυροσβέστες και για τους μόνιμους.
5.Τις ρουσφετολογικές αποσπάσεις .Αφού γίνεταιάγριο αλισβερίσι σε βάρος της αξιοκρατίας και των θεσμών που κατακτήθηκαν με αγώνες στο όνομα των υπηρεσιακών αναγκών με την σύμφωνη γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου μεταθέσεων και του Α.Π.Σ. .  Γιατί επιμένουν να βαπτίζουν υπηρεσιακές ανάγκες τις ρουσφετολογικές μετακινήσεις την στιγμή που καμιά διαταγή δεν έχει προηγηθεί για να ζητά να δηλώσουν ποιοι θέλουν να μετακινηθούν με αποσπάσεις για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών.
 
 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΑΡΩΤΗΣΟΥ !
 
 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΝΑ ΣΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ?(ΒΛΕΠΕ Δ.Σ ΕΝΩΣΗΣ)
  •       Μήπως ειδές καμιά καταγγελία για τις επιφυλακές για τα κομμένα σου ρεπό?
  •       Μήπως είδες καμιά παρέμβαση για τον κίνδυνο που αντιμετώπισες και αντιμετωπίζεις από έλλειψη μέτρων ασφαλείας κατά την επέμβαση σου στα συμβαντα?
  •       Μήπως τέλος πάντων είδατε κάποια καταγγελεια για όλα τα παραπάνω?
 .
 Αν όχι ,σκέψου συνάδελφε και πράξε ανάλογα έτσι όπως αξίζει στην αξιοπρέπεια σου.
     
 .
                            Με αγωνιστικούς και συναδελφικούς χαιρετισμούς 
                     
                             ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ 
                                              
                                 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 
              
 .
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις Αγωνιστικών Παρατάξεων και Ενώσεων σε Αγωνιστική Κατέυθυνση