Ημερομηνία29-06-2007
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Υ.Π.Σ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΡΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΦΥΛΑΚΈΣ

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΝΗΣΟΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ 506/1999 ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ       
Μέλος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
ΕΔΡΑ ΡΟΔΟΣ
Διεύθυνση: Εθ. Δωδεκανησίων 44 Τηλ: 22410-23334 / 23333 fax 22410 27443
 
 
 
 
 
 
 
 
   Τηλ. Προέδρου 6973357822                                                           ΠΡΟΣ: Τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος
                                                                                                                              Αντιστράτηγο Ανδρέα Κόη
 Τηλ. Γεν. Γραμματέα 6977509943                                                     ΚΟΙΝ: 1)  Τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Βύρωνα Πολύδωρα
                                                                                                                          2) Πολιτικά Κόμματα και Βουλευτές Νομού Δωδεκανήσου                                                                                                                                           
                                                                                                                          6) Δ/τη Π.Δ.Π.Υ Νοτίου Αιγαίου
Αριθμ. Πρώτ. 49 / 2007                                                                                   7) Διοικητές Π.Υ Νομού
 Ρόδος   29 / 06 / 2007                                                                                     8) Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ 
                                                                                                                          9) Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Πυρ/κού Σώματος
                                                                                                                         10) Π.Υ και Π/Κ Ν. Δωδεκανήσου (πίν. Ανακοινώσεων)
                                                                                                                         11) Μ.Μ.Ε και Τύπο.                                                                                                                                                                                                           
       Αρχηγέ,
Με την υπ’ αρίθμ 1419Φ.702.18 / 28-Ιουνίου-2006 διατάζετε τις Υπηρεσίες της Δωδεκανήσου σε γενική επιφυλακή χωρίς να υπάρχει συμβάν στην περιοχή μας  και χωρίς να συμμετέχουν οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Δωδεκανήσου στον σχεδιασμό καταστολής των υπαρχουσών Πυρκαγιών της Ηπειρωτικής Χώρας με ενισχύσεις ώστε να κληθούν οι υπόλοιποι συνάδελφοι μας να συμπληρώσουν τυχόν δημιουργηθέντα κενά, προβάλλοντας ως μοναδική αιτία την επίκληση των καιρικών συνθηκών.
Κατανοούμε την επιφυλακή στις Υπηρεσίες που επιχειρούν και σε αυτές που τις ενισχύουν με δύναμη, αλλά να καλείται το προσωπικό της Δωδεκανήσου χωρίς συμβάν στην περιοχή, με πρόσχημα τις πυρκαγιές στην Πάρνηθα, την Μαγνησία, την Λάρισα κ.λ.π, να καλύπτει το κενά που εδώ και χρόνια υπάρχουν με ευθύνη της Πολιτικής Ηγεσίας λόγω ανυπαρξίας προσλήψεων είναι συνειδητή πολιτική επιλογή, ίδια με αυτήν που επανειλημμένα εφαρμοζόταν το 2000 από τον τότε Αρχηγό και έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα λόγω της κόπωσης χωρίς λόγο που προκαλείται στο προσωπικό.
Γνωρίζετε ότι το προσωπικό κατά την διάρκεια του ελάχιστου ελεύθερου χρόνου του μπορεί σε περίπτωση συμβάντος να καταφτάσει στην Υπηρεσία του και να συνδράμει τις δυνάμεις άμεσα σε ελάχιστο χρόνο καθώς θα είναι ενημερωμένο να μην απομακρύνεται από την περιοχή της Υπηρεσίας του.
Οι καιρικές συνθήκες το καλοκαίρι είναι γνωστές σε εσάς και την Πολιτική Ηγεσία και δεν μπορεί να ονομάζονται προσχηματικά «έκτακτες» για να καλείται το προσωπικό να καλύπτει τα όποια «μεγαλεπήβολα» υπηρεσιακά σχέδια που υπάρχουν εδώ και χρόνια που εκδίδονται ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΩΝ ΕΛΛΕΊΨΕΩΝ προσωπικού και της αδυναμίας εφαρμογής των με την υπάρχουσα δύναμη, με τα οποία καλείται το προσωπικό να απεμπολήσει κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος που του έχει πλέον απομείνει και να υπομένει την ντε φάκτο κατάργηση του ελάχιστου ελεύθερου χρόνου του παραμένοντας 24ωρα σε υπηρεσία χωρίς να υπάρχει συμβάν για όλο το διάστημα του καλοκαιριού και όταν θα χρειαστεί όντως να επέμβει σε συμβάν θα είναι ήδη καταβεβλημένο. 
Αρχηγέ, και πάλι κατανοούμε την κατάσταση που υπάρχει, πρέπει να επισημάνουμε όμως ότι η Ένωσή μας έχει επανειλημμένα ενημερώσει για τις ελλείψεις σε προσωπικό και εσάς και την Πολιτική Ηγεσία και έχει ζητήσει εδώ και χρόνια να γίνουν προσλήψεις. Η απάντηση όμως εδώ και χρόνια είναι η συνεχιζόμενη προκλητικά από την Πολιτική Ηγεσία απουσία προσλήψεων στην Δωδεκάνησο αλλά και σε όλη τη χώρα, για αυτό και οι εκτεταμένες καταστροφές που βλέπουμε, γεγονός που είχαμε προειδοποιήσει ότι αργά η γρήγορα θα συνέβαινε.
· Για το λόγο αυτό ζητάμε άμεσα να εξαγγελθούν προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού και κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων των Υπηρεσιών με ταυτόχρονη αύξηση του οργανογράμματος της δύναμης των Υπηρεσιών.
· Να σταματήσει άμεσα η απαράδεκτη εφαρμογή των επιφυλακών χωρίς συμβάν και των διαφόρων «σταδίων» τα οποία ως Υπηρεσιακά σχέδια δεν μπορούν να ανατρέπουν τους Νόμους και τα Προεδρικά Διατάγματα περί πενθημέρου και ωραρίου.
· Να αρθούν οι περιορισμοί της αμοιβής των εποχικών Υπαλλήλων για την νυχτερινή και υπερωριακή εργασία ώστε να ενισχύσουν περαιτέρω τις Πυροσβεστικές δυνάμεις και να υπάρχει μεγαλύτερη κάλυψη καθ ΄ όλο το 24ωρο..
                                                                Με Τιμή
                                           Για το Διοικητικό Συμβούλιο
              Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                          Καλτσίδης Γεώργιος                                                               Τσάκωνας Χρήστος


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις Αγωνιστικών Παρατάξεων και Ενώσεων σε Αγωνιστική Κατέυθυνση