Ημερομηνία07-03-2007
ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Υ.Π.Σ. ΗΠΕΙΡΟΥ ΒΛΑΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Π.Υ. ΛΙΜΕΝΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Ιωάννινα   6-3-2007                                   Προς τα μέλη της                                      
                                                                    Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου                                                                                                                                    
                                                                        
 
         ΘΕΜΑ: «Επάνδρωση Π.Υ. Λιμένα Ηγουμενίτσας»
 
 
   Συνάδελφοι
  Με αφορμή την κοινοποίηση μεταθέσεων των υπαλλήλων για την επάνδρωση της Υπηρεσίας του Λιμένα Ηγουμενίτσας, την προκλητική αδράνεια του προεδρείου του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου και την πρόσφατη ανακοίνωση της Π.Α.Σ.Κ.Π. Ηπείρου είναι απαραίτητο να επισημανθούν τα εξής:
   Η αντιμετώπιση του θέματος από το Διοικητικό Συμβούλιο ήταν η πλέον αναμενόμενη με τη Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. στο προεδρείο, η οποία αποτελεί το «δεκανίκι» της κυβέρνησης στην επίθεση που δέχονται οι εργασιακές μας σχέσεις.
   Κατάπληξη όμως προκαλεί και η ανακοίνωση της Π.Α.Σ.Κ.Π. Ηπείρου που έχει στόχο την παραπλάνηση και τον αποπροσανατολισμό των συναδέλφων.
   Γιατί η Π.Α.Σ.Κ.Π. δεν έφερε ποτέ το θέμα στο Δ.Σ. της Ένωσης και δεν κατήγγειλε την στάση του προεδρείου;
   Που ήταν ο αιρετός εκπρόσωπος της Π.Α.Σ.Κ.Π. στο συμβούλιο μεταθέσεων όταν εκδόθηκε η Διαταγή για τις μεταθέσεις και παραδόξως δεν κοινοποιήθηκε σε όλες τις υπηρεσίες της χώρας ; Ποια ήταν η αντίδρασή του όταν ανακοινώθηκε το πρακτικό 1/2007 του συμβουλίου μεταθέσεων και γιατί δεν το κατήγγειλε;
   Που ήταν η παράταξη της Π.Α.Σ.Κ.Π. όταν εκδιδόταν οι διάφορες αντιδραστικές τροποποιήσεις του κανονισμού μεταθέσεων με τελευταίο παράδειγμα το Π.Δ. 17/2006 το οποίο αφαιρεί θεμελιώδη δικαιώματα από τους συναδέλφους που υπηρετούν στα κλιμάκια;
  Που ήταν τα μέλη της Π.Α.Σ.Κ.Π. που συμμετείχαν στο προεδρείο της Ένωσης με την παράταξη «ΟΜΟΝΟΙΑ» την περίοδο 2001 όταν επανδρώθηκε η 5η Ε.Μ.Α.Κ.;
  Φυσικά δεν πρέπει να μπούμε στη λογική να αναλύσουμε το κείμενο της Π.Α.Σ.Κ.Π. το οποίο αποτελεί προϊόν παραλογισμού όπου μέσα από αυτό θίγονται θέματα όπως η λειτουργία του πολιτεύματος.
  Η εκ των υστέρων αντίδραση της Π.Α.Σ.Κ.Π. δείχνει ακριβώς την υποκριτική στάση που κρατάει για όλα τα θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους αφού και αυτή η ανακοίνωση της ήρθε μετά την επίσημη καταγγελία της Ε.Α.Κ.Π. που ανέδειξε το ζήτημα, ενώ όφειλε ως παράταξη συμμετέχουσα στο Δ.Σ. της Ένωσής μας που γνώριζε εκ των προτέρων ότι θα επανδρωθεί η Π.Υ. Ηγουμενίτσας να ζητήσει εξ αρχής την τήρηση των αξιοκρατικών κανόνων για την επάνδρωσή της και σε περίπτωση που διαπίστωνε ότι δεν έχει τηρηθεί η διαδικασία να την καταγγείλει πριν γίνει τετελεσμένο γεγονός.
  Συνάδελφοι
  Οι μάσκες έχουν πέσει εδώ και πολύ καιρό. Έχουμε συνειδητοποιήσει πλέον ότι οι βασικοί υπεύθυνοι για την τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι εργασιακές μας σχέσεις είναι οι παρατάξεις Π.Α.Σ.Κ.Π. και Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. Εκείνο που πρέπει να καταλάβουμε όλοι είναι ότι μόνο με την απομάκρυνση των παρατάξεων αυτών από τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών μας οργάνων θα ανοίξει ο δρόμος για ουσιαστική διεκδίκηση των αιτημάτων με στόχο την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του κλάδου.
 
 
 
 
                                                                                        Βλάχος Δημήτριος   
                                                                                 Αντιπρόσωπος της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Η.
                                                                                        στην Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
 
 
 


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις Αγωνιστικών Παρατάξεων και Ενώσεων σε Αγωνιστική Κατέυθυνση