Ημερομηνία:03-11-2006
ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ Π.Σ. ΚΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Σ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 Βέροια, 31 Οκτωβρίου 2006
 
ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ Π.Σ.
ΚΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Σ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
      Στις 26 και 28 Σεπτεμβρίου η αρμόδια επιτροπή της Βουλής ψήφισε κατά πλειοψηφία το σχέδιο νόμου του υπουργείου Δημοσίας Τάξης «αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, αναβάθμιση της αποστολής του και άλλες διατάξεις» και εισηγήθηκε την ψήφισή του από την Βουλή. Η σχετική συζήτηση στη Βουλή θα γίνει στις 31 Οκτώβρη και 1 Νοέμβρη και τη στιγμή που θα διαβάζετε αυτό το άρθρο το νομοσχέδιο θα αποτελεί νόμο του κράτους.
     Το νομοσχέδιο μόνο τον τίτλο του δεν δικαιολογεί. Αντίθετα εισάγει μια σειρά από διατάξεις που ανοίγουν το δρόμο για την πλήρη στρατιωτικοποίηση του Π.Σ. και την επιστροφή σε ξεπερασμένες από χρόνια καταστάσεις όσον αφορά το χρόνο εργασίας, τις μεταθέσεις καθώς και σε μια σειρά άλλων θεμάτων.
     Θα περίμενε κανείς για αυτό το σπουδαιότατο θέμα, αν όχι από πιο μπροστά, τουλάχιστον σε όλο αυτό το διάστημα του ενός και πλέον μήνα, το Διοικητικό Συμβούλιο στην Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος της Κεντρικής Μακεδονίας τουλάχιστον, να ενημερώσει τα μέλη της Ένωσης. Θα περίμενε μάταια όμως. Φαίνεται πως δεν τους ενδιαφέρει το θέμα καθόλου. Μάλιστα συγκαλούν τακτικό Δ.Σ. της Ένωσης για τις 31 Οκτωβρίου με άλλα πιο επίκαιρα, πιο ουσιαστικά και πιο ενδιαφέροντα θέματα. Διαβάστε και θαυμάστε: α)Προγραμματισμός διαδοχικών επισκέψεων σε Π.Υ. και Π.Κ. της περιφέρειάς μας, β)Δημιουργία ομάδων εργασίας, γ)Μελέτη και αξιολόγηση ομαδικών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων, 4)Προγραμματισμός εκδηλώσεων της Ένωσής μας. Δηλαδή να αποφασίσουν να πάνε καμία βόλτα, να κάνουν ομάδες εργασίας με θέμα που θα μας το πούνε ίσως άλλη φορά, να μας πασάρουν κανένα ιδιωτικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα αφού δεν μπορούν ή δεν θέλουν να αγωνιστούν για να μην μειώνονται οι συντάξεις και τέλος όλοι μαζί χαρούμενοι να ρίξουμε κατά τα Χριστούγεννα και ένα χορό. Με λίγα λόγια η παρακάτω παροιμία ταιριάζει γάντι. «Εδώ ο κόσμος καίγεται και το μ. αλλί χτενίζεται».
    Και για να γίνω πιο σοβαρός. Υπάρχουν οι προτάσεις ώστε να γίνει το Π.Σ. μια σύγχρονη και αποτελεσματική Δημόσια Υπηρεσία. Ένα τέτοιο Π.Σ. χρειάζεται η κοινωνία και ο πολίτης, αλλά και ο εργαζόμενος σε αυτό και όχι την επιστροφή στην εποχή του Λόχου Πυροσβεστών.
 
Μελιόπουλος Η. Γεώργιος


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις Αγωνιστικών Παρατάξεων και Ενώσεων σε Αγωνιστική Κατέυθυνση