Ημερομηνία:18-10-2006
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣ.ΕΥΠΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΝΗΣΟΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ 506/1999 ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ Μέλος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.ΕΔΡΑ ΡΟΔΟΣΔιεύθυνση: Εθ. Δωδεκανησίων 44 Τηλ: 22410-23334 / 23333

Τηλ Προέδρου 6973357822                                                                      ΠΡΟΣ: Την Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας
Τηλ Γεν. Γραμματέα 6977509943                                                              ΚΟΙΝ: 1) Τοπικούς Συλλόγους Δασκάλων
                                                                                                                                    2) Τοπικές ΕΛΜΕ 
                                                                                                                                    3) Ενώσεις Πυρ/κού Σώματος
                                                                                                                                    4) Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ
Ρόδος 12 / Οκτώβρη / 2006

                                                                           ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣΑγαπητοί φίλοι, αγωνιζόμενοι Δάσκαλοι και Καθηγητές
Με θαυμασμό παρακολουθούμε τον τιτάνιο αγώνα σας μέσα από αντίξοες συνθήκες για να αλλάξει επί τέλους η κατάσταση στον χώρο της παιδείας προς την κατεύθυνση που προβάλλετε μέσα από τα αιτήματά σας, τα οποία είναι πέρα για πέρα δίκαια και για αυτό ο αγώνας σας μας αφορά όλους γιατί είναι αγώνας για την μόρφωση των παιδιών μας και την καλυτέρευση του λαού μας.
Εμείς ως εργαζόμενοι που βιώνουμε την συνεχιζόμενη εμπορευματοποίηση της παιδείας, την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της με την αναθεώρηση του Άρθρου 16 του Συντάγματος, τα τεράστια έξοδα και την αφαίμαξη του εισοδήματος μας για να σπουδάσουμε τα παιδιά μας, την συνεχή υποβάθμιση των συνθηκών στα δημόσια Σχολεία, την προσπάθεια κατηγοριοποίησης των σχολείων, την παιδεία των φροντιστηρίων που γιγαντώνεται και καθιστά την Παιδεία ακριβό και άπιαστο όνειρο για τα παιδιά των εργαζομένων που τα προορίζουν για απασχολήσιμους και εργαζόμενους μιας χρήσης στις συνθήκες ελαστικής απασχόλησης, με αποτέλεσμα η γνώση να αποτελεί προνόμιο για τα παιδιά των εχόντων.
Στηρίζουμε λοιπόν τα αιτήματά σας και συμπαραστεκόμαστε μαζί σας γιατί η ικανοποίηση των Αιτημάτων σας είναι ικανοποίηση αιτημάτων των εργαζόμενων.
Στηρίζουμε επίσης τα οικονομικά και θεσμικά σας Αιτήματα γιατί θέλουμε οι Δάσκαλοι των παιδιών μας να ζουν σαν άνθρωποι και να ικανοποιούν τις ανάγκες τους με τον μισθό της εργασίας τους γιατί αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ποιοτικότερη Παιδεία και την αναβάθμιση του επιπέδου ζωής των εργαζομένων αυτών που διαπλάθουν τις επόμενες γενιές και πρέπει να μεταδώσουν την γνώση σε αυτές.
Απαντάμε σε αυτούς που μιλούν υποκριτικά για τις «αντοχές της οικονομίας» την στιγμή που ο πλούτος ξεχειλίζει στα θησαυροφυλάκια των εχόντων που για αυτούς δεν ισχύουν οι περιβόητες «αντοχές» αλλά η ελευθερία της αγοράς, ενώ για τους Δασκάλους και τους Πυροσβέστες ισχύει η διατίμηση και οι «αντοχές» με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της Παιδείας και όσον αφορά εμάς τους Πυροσβέστες, της ασφάλειας των πολιτών από τις φυσικές καταστροφές και τις θεομηνίες.
Αγαπητοί φίλοι Αγωνιστές Δάσκαλοι και Καθηγητές.
Είμαστε μαζί σας μέχρι την δικαίωση των Αιτημάτων σας.
Η ικανοποίηση των Αιτημάτων σας αποτελεί μέγιστο όφελος για όλους εμάς τους εργαζόμενους γιατί η Παιδεία μας αφορά όλους.


                                                                                      Με Αγωνιστικούς χαιρετισμούς
                                                                                                    Για το Δ.Σ

                                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                                     Τσάκωνας Χρήστος                                                               Καλτσίδης Γεώργιος

Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις Αγωνιστικών Παρατάξεων και Ενώσεων σε Αγωνιστική Κατέυθυνση