Ημερομηνία:10-11-2010
ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ

        ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ Ε.Α.Κ.Π.
Της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου
.                                                                                                                                                                  . 
Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 18 Ιωάννινα τηλ –.6978520351 Website WWW.old.eakp.gr , Email:info@old.eakp.gr
.
    Ιωάννινα 12 Νοεμβρίου 2010
 
   Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι, η  Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών Ηπείρου εν όψει της διεξαγωγής των εκλογών των αιρετών εκπροσώπων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Μεταθέσεων Πυρονόμων – Αρχιπυροσβεστών – Πυροσβεστών, σας καλεί να υπερψηφίσετε το Ψηφοδέλτιο της, με στόχο να επιτευχθεί:
  •  Η συμμετοχή εκπροσώπου της στο υπηρεσιακό συμβούλιο μεταθέσεων, για να αποκτήσει επιτέλους για πρώτη φορά ουσιαστικό νόημα αυτός ο θεσμός που κατακτήθηκε με αγώνες και να σταματήσει το αλισβερίσι και το ρουσφετολογικό όργιο των κομματικών κηδεμόνων που γίνεται σε βάρος των δικαιωμάτων των συναδέλφων, ώστε να προστατευτεί η αξιοπρέπεια και η υπόληψη τους.
  •  Η καταδίκη των παρατάξεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. & Π.Α.Σ.Κ.Π. που είναι συνυπεύθυνες για την κατάργηση της αξιοκρατίας του κανονισμού μεταθέσεων, από τις άδικες και παράνομες αποφάσεις που έπαιρναν, ή σιγοντάριζαν οι εκπρόσωποι τους στα συμβούλια για λόγους καθαρά ρουσφετολογικούς και ψηφοθηρικούς, αποσιωπώντας παράλληλα κάθε προσπάθεια που γινόταν για την ανατροπή ή την κατάργηση των αξιοκρατικών διατάξεων.
    Επίσης η παράταξή μας σας καλεί πριν ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα να επαναφέρεται στη μνήμη σας τη δράση και τους αγώνες που έχει αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια και που είχαν ως αποτέλεσμα:
  •  Την κατάργηση των εκτρωματικών διατάξεων του Π.Δ. 145/2002 που προέβλεπε αναξιοκρατικές, ανέξοδες για την υπηρεσία και εξοντωτικές για τους εργαζόμενους μετακινήσεις, με μία απλή απόφαση των Διοικητών.
  •  Την αποκάλυψη των σχεδίων για την καταστρατήγηση των αξιοκρατικών διατάξεων του κανονισμού μεταθέσεων και τις προσπάθειες για την κατάργηση ή αντικατάσταση τους με τροπολογίες ή σχέδια Π.Δ., με απώτερο σκοπό από θεσμική κατάκτηση εδραίωσης της αξιοκρατίας, να καταντήσει ο κανονισμός εργαλείο εκμαυλισμού συνειδήσεων και ανέξοδης κάλυψης των υπηρεσιακών κενών με αναξιοκρατικές μετακινήσεις.
  •  Την ματαίωση έστω και προσωρινά του στρατηγικού στόχου της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας, για μαζικές μεταθέσεις προς κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, με όσους θα έβγαιναν υπεράριθμοι, αξιοποιώντας την μείωση της δύναμης των Π.Κ. μέσω της ανακατανομής της υπηρετούσας δύναμης του 2010 και την παράνομη ένταξη στις 8ετίες εκατοντάδων συναδέλφων.
  •  Τη σύνταξη του ισχύοντα κανονισμού μεταθέσεων σε ενιαίο κείμενο, που συνέβαλε στην πλήρη κατανόηση των διατάξεων από τους συναδέλφους.
  •  Την κατάθεση στους εργαζόμενους, την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, καθώς και στα συνδικαλιστικά όργανα, ολοκληρωμένου σχεδίου Π.Δ. για τον κανονισμό μεταθέσεων, που μέσω των διατάξεων του θωρακίζει την αξιοκρατία και δίνει άμεση λύση στις αδικίες των παρελθόντων ετών.
   Επιπλέον αναλογιστείτε τι σηματοδοτούσε η μεθόδευση από τη Φυσική Ηγεσία, για συμμετοχή στις φετινές εκλογές μόνο ενός ψηφοδελτίου, της Π.Α.Σ.Κ.Π.
    Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, στηρίξτε το Ενωτικό Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο της Ε.Α.Κ.Π. που απαρτίζεται από εργαζόμενους του Π.Σ. που το βασικό κοινό τους στοιχείο είναι η δικαιολογημένη αγωνία τους για την πορεία των εργασιακών μας δικαιωμάτων και η θέληση τους για την άμεση και ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο μας.
    Στις εκλογές του 2008 η Ε.Α.Κ.Π. έχασε την μία από τις δύο έδρες στο υπηρεσιακό συμβούλιο μόνο για 17 ψήφους, έπειτα από αντιδεοντολογικές ενέργειες υπηρεσιακών και συνδικαλιστικών παραγόντων.
     Σήμερα που οι εντεινόμενοι αντεργατικοί σχεδιασμοί επέρχονται μέσω της αναδιάρθρωσης με το μαζικό κλείσιμο κλιμακίων και υπηρεσιών, ενώ είναι έτοιμη και η ανατροπή του κανονισμού μεταθέσεων, είναι άκρως επιβεβλημένη η παρουσία εκπροσώπου της Ε.Α.Κ.Π. στο υπηρεσιακό συμβούλιο μεταθέσεων, για να αποκαλύπτει τις αυθαιρεσίες και να βάζει εμπόδια από τα μέσα στις αναξιοκρατικές αποφάσεις.    
.
                                                Οι υποψήφιοι της Ε.Α.Κ.Π. στην Ήπειρο:
 
1) ΑΡΧ/ΣΤΗΣ   (9669)     ΣΤΥΛΙΔΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ      ΤΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ
2) ΑΡΧ/ΣΤΗΣ   (9237)     ΡΑΠΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                    ΤΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ
3) ΠΥΡ/ΣΤΡΙΑ  (10061)    ΚΙΤΣΩΝΗ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ            ΤΟΥ  ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
4) ΠΥΡ/ΣΤΗΣ   (13193)    ΠΑΠΙΓΚΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ      ΤΟΥ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
5) ΠΥΡ/ΣΤΗΣ   (14611)    ΒΛΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ              ΤΟΥ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
 6) ΠΥΡ/ΣΤΗΣ  (16940)    ΝΟΝΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ                   ΤΟΥ  ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ           
                                     
                           ΕΝΩΤΙΚΗ   ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ   ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ  
.
ΚΑΤΕΒΆΣΤΕ ΕΔΏ ΤΟ ΈΓΓΡΑΦΟ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΉ ΤΟΥ ΜΟΡΦΉ: www.old.eakp.gr/pdf/ypiresiaka.doc


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις Αγωνιστικών Παρατάξεων και Ενώσεων σε Αγωνιστική Κατέυθυνση