Ημερομηνία:09-07-2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ Ε.Υ.Π.Σ. ΠΕΡ/ΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΣΤΟΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 14ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2010

   ΕΝΩΣΗ   ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ  ΣΩΜΑΤΟΣ
                ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ
.                                                                                                                                                         .
    Μέλος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. αναγνωρισμένη με την ΥΠ΄ ΑΡΙΘΜ. 76/1998  απόφαση Πρωτοδικείου Λαμίας
Εδρα: Λαμία Κων/νου Καραμανλή 3 Π.Υ. Λαμίας Τ.Κ. 35100 Τηλ & FAX. 22310-33636 Ταχ. Θυρ.114 email: eypsster@hotmail.com
.                                                                                                                                                                                                            .
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.  171                                                                                 Τηλ. Προέδρου:                 6974141197 
                                                                                                              Τηλ. Γενικού Γραμματέα: 6973436510
ΛΑΜΙΑ   10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010            
                                                         ΠΡΟΣ: ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ
.
                                                       Κοιν/ση :  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. - Πρωτοβάθμιες Ενώσεις.                                        
         
   ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΣΤΟΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 14ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2010
 
   Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσηςστα πλαίσια της ένστολης πανελλαδικής κινητοποίησης που έχει εξαγγελθεί από τις Ομοσπονδίες και τις Πανελλήνιες Ενώσεις των εργαζομένων που υπάγονται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010 και Ω/ 18.30 στην Αθήνα, καλεί όλα τα μέλη σε μαζική συμμετοχή.  
 
  •  Είναι γνωστό ότι το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης μας έχει πάρει από 25/6/2010 σχετική απόφαση για έναρξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων του κλάδου και συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα εξαγγέλλονται από τα τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα και θα δηλώνει παρόν σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση με σκοπό την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων.   
  •  Είμαστε υποχρεωμένοι όμως να επισημάνουμε ότι για το σημαντικό ζήτημα του ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία ουσιαστική ενημέρωση, παρ ότι διαπιστώνουμε από τις κοινές ανακοινώσεις που έχουν εκδοθεί για την κινητοποίηση από τα συνυπογράφοντα προεδρεία των συνδικαλιστικών οργάνων, ότι έχουν υπάρξει εδώ και καιρό συναντήσεις και διαβουλεύσεις με παράγοντες της κυβέρνησης για το θέμα του ασφαλιστικού των ένστολων.
  •  Σύμφωνα και με την κοινή ανακοίνωση των προεδρείων των ομοσπονδιών της 8/7/2010 διαπιστώνουμε ότι τελικά στην διαρκή επιτροπή της βουλής και στον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσαν προτάσεις και επιχειρηματολόγησαν μόνο τα Προεδρεία της ΕΛΑΣ δηλαδή της Π.Ο.Α.Σ.Υ. και της Π.Ο.Α.Ξ.Ι.Α, γεγονός που φανερώνει ότι για άλλη μία φορά συρόμαστε σε έναν «κοινό» αγώνα που άλλοι έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και διαπραγματεύονται για εμάς χωρίς εμάς. 
  •  Καλούμαστε λοιπόν σε μία κινητοποίηση χωρίς ουσιαστικά να γνωρίζουμε τι προτάσεις κατατέθηκαν από τα συνδικαλιστικά όργανα και τι διαβεβαιώσεις υπήρξαν από την πλευρά της κυβέρνησης.
  •  Με δεδομένο λοιπόν αυτή την εξέλιξη η Ένωση μας απαιτεί πλήρη και ουσιαστική ενημέρωση και όχι γενικολογίες και αφορισμούς. Ζητά από τα προεδρεία που πήραν μέρος στις διαβουλεύσεις πλήρη απολογισμό, γιατί δεν είναι διατεθειμένη να συμβάλει με την παρουσία των μελών της σε ένα προκαθορισμένο από τα πριν αποτέλεσμα, ούτε να δώσει σε κανέναν άλλοθι αγωνιστικότητας.
  •  Τονίζοντας ιδιαίτερα ότι καμία διαπραγμάτευση δεν μπορεί να γίνεται στην βάση του τι θα περισώσουμε, αποδεχόμενοι σαν δεδομένο τον σφαγιασμό των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των μη θεμελιωμένων και των νεοεισερχόμενων συναδέλφων. Η μόνη δίκαια λύση είναι να αποσυρθεί  το αντι ασφαλιστικό νομοσχέδιο και να καταργηθούν οι προγενέστεροι αντι ασφαλιστικοί νόμοι ( Σιούφα – Ρέππα –Πετραλία ) που ήταν πάγιο αίτημα του κλάδου μας.    
 Καλεί επίσης το προεδρείο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. με αφορμή την κινητοποίηση αυτή να τεθούν στην κυβέρνηση και τα βασικά ζητήματα του κλάδου όπως: Ωράριο & Υπερεργασία – Κανονισμός μεταθέσεων- Αναδιάρθρωση υπηρεσιών – Δασικό επίδομα – Προσλήψεις κ.λ.π
 Καλούμε τα μέλη που θα συμμετέχουν να δηλώσουν συμμετοχή προκειμένου να καθοριστεί ο τρόπος μετακίνησης στην κινητοποίηση. Όσοι συνάδελφοι από απομακρυσμένες υπηρεσίες δεν εξυπηρετηθούν από τις τοπικές ενώσεις των αστυνομικών, να σχηματίσουν γκρουπ για την μετάβαση τους με Ι.Χ. αυτοκίνητα και τα έξοδα μετακίνησης του ( καύσιμα ) θα καλυφθούν από την Ένωση.     
.
                                                                     Για το Διοικητικό Συμβούλιο 
.
                    Ο   ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                  Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                       ΚΑΜΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                                           ΜΙΧΑΗΛ ΜΙΧΑΗΛ        

.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ : www.old.eakp.gr/pdf/img012.jpgΔείτε όλες τις Ανακοινώσεις Αγωνιστικών Παρατάξεων και Ενώσεων σε Αγωνιστική Κατέυθυνση