Ημερομηνία08-05-2010
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΤΗΣ ΕΥΠΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

      ΕΝΩΤΙΚΗ      ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ    ΚΙΝΗΣΗ      ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ  
   της  Ε.Υ.Π.Σ. Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης 
             Κιν. 6972374888 – 6974538272  www.old.eakp.grE-mailinfo@old.eakp.gr
.
   Κομοτηνή 9 Μαϊου 2010  
 
                 Ι Δ Ρ Υ Τ Ι Κ Η    Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η - Κ Α Λ Ε Σ Μ Α  
 
  Συναδέλφισσες -Συνάδελφοι, με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους τους συνάδελφους της περιφέρειας μας και στα προβλήματά που αντιμετωπίζουμε από κοινού, αφού λογαριάσαμε καλά την κρισιμότητα των στιγμών και αφουγκραστήκαμε την αγωνία όλων σας, εκτιμήσαμε ότι πλέον δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια υπομονής απέναντι στην αδράνεια που έχουν επιβάλει οι εδώ εκπρόσωποι του κυβερνητικού συνδικαλισμού. 
  Ότι είχαμε να περιμένουμε από την χρόνια παρουσία τους στην διοίκηση της Ένωσης μας από πλευράς δραστηριοτήτων το είδαμε να εξαντλείται μέσα στα πλαίσια των δημοσίων και των διαπροσωπικών σχέσεων με τα κέντρα εξουσίας και την στοίχιση τους στην Ομοσπονδία με την Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ.& την Π.Α.Σ.Κ. Π , τις παρατάξεις που είναι απόλυτα υπεύθυνες για τα εκφυλιστικά φαινόμενα στο συνδικαλιστικό μας κίνημα, ασχέτως εάν εδώ επιλέγουν για λόγους σκοπιμότητας και παραπλάνησης να εκλέγονται μέσα από ένα « ενιαίο» υποτίθεται ψηφοδέλτιο το οποίο είναι άκρως κομματικοποιημένο.  
 Ως συνέπεια αυτής της στάσης τους αντιληφθήκαμε όλοι οι συνάδελφοι που υπηρετούμε στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ότι ως εργαζόμενοι έχουμε εγκαταλειφθεί έρμαια των υπηρεσιακών αναγκών που σε μόνιμη βάση πλέον καλύπτονται σε βάρος των δικαιωμάτων μας χωρίς να πιέζουν τις εκάστοτε κυβερνήσεις και τις φυσικές ηγεσίες για να δώσουν ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα μας .  
 Το αποτέλεσμα αυτής της στάσης τους είναι :
 •       Συνεχόμενες καταστρατηγήσεις με παράνομες επιφυλακές και πρόσθετες υπηρεσίες με ανταμοιβή εκατοντάδες χρωστούμενα ρεπό που συσσωρεύονται αδιάθετα κυρίως στα κλιμάκια. 
 •       Παραβιάσεις στον κανονισμό μεταθέσεων με παράνομες μεταθέσεις και ρουσφετολογικές αποσπάσεις σε βάρος της αξιοκρατίας .
 •       θλιες συνθήκες διαβίωσης στις περισσότερες υπηρεσίες και τα κλιμάκια της περιφέρειάς μας .
 •       Έντονος αυταρχισμός σε βάρος των εργαζομένων σε κάθε απόπειρα διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους.
 •       Καμία ουσιαστική παρέμβαση για την κάλυψη με προσλήψεις των κενών οργανικών θέσεων που υπάρχουν στις υπηρεσίες και τα κλιμάκια της περιφέρειας .
 •       Ο μηχανολογικός εξοπλισμός να παραμένει σε μεγάλο βαθμό πεπαλαιωμένος με ότι κινδύνους εγκυμονεί αυτή η κατάσταση για την ασφάλεια των εργαζομένων .
 •       Το Π.Σ. παρά των τιτάνιο αγώνα των υπαλλήλων του να ταλανίζεται από τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι εκάστοτε πολιτικές & να φαντάζει αδύναμο να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του Ελληνικού Λαού.  
   Για όλους τους παραπάνω λόγους και για όσους ακόμη υπάρχουν και απασχολούν τους εργαζόμενους από τα δεκάδες άλυτα προβλήματα μας, πήραμε την πρωτοβουλία και την απόφαση προκειμένου να βγούμε από το αδιέξοδο της αδράνειας τους να ιδρύσουμε  στην περιφέρεια μας την: ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ                                                              
    Η απόφαση μας να ιδρύσουμε την Ε.Α.Κ.Π. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έγκειται στο γεγονός και στην εκτίμηση μας ότι:
 •       Η Ε.Α.Κ.Π. είναι η μόνη συνδικαλιστική παράταξη που αγωνίζεται με συνέπεια σταθερά και αταλάντευτα για την επίλυση των προβλημάτων μας και την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Σώματος.
 •       Ενημερώνει σε σταθερή βάση και με κάθε τρόπο τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις των εργασιακών θεμάτων.
 •       Παρεμβαίνει προς κάθε κατεύθυνση για κάθε εργασιακό πρόβλημα που απασχολεί τους εργαζόμενους.
 •       Συσπειρώνει στις τάξεις της συναδέλφους που έχουν ως μοναδικό κοινό τους χαρακτηριστικό την στάση τους απέναντι στα προβλήματά μας και όχι την πολιτική τους τοποθέτηση.
 •       Συμφωνούμε με το διεκδικητικό πλαίσιο των αιτημάτων και των θέσεων που προτείνει.
           Συναδέλφισσες -Συνάδελφοι
 •                      ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ απέναντι σας ότι είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για τα εργασιακά μας δικαιώματα στην βάση των αρχών που χαρακτηρίζουν την συνδικαλιστική δράση της Ε.Α.Κ.Π 
 •                      ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΚΑΛΕΣΜΑ προς όλους σας να στηρίξετε την προσπάθεια αυτή τόσο με την ουσιαστική σας συμμετοχή στην Ε.Α.Κ.Π. όσο και με την ψήφο σας την Κυριακή 16 Μαΐου, προκειμένου να ανατραπούν οι συσχετισμοί προς όφελος του αγωνιστικού διεκδικητικού συνδικαλισμού.  
           Συνάδελφοι ήρθε η ώρα! Εμπρός για ένα σωματείο αγωνιστικό στο πλευρό των εργαζομένων .
 
                                Για την Ε.Α.Κ.Π. της Ε.Υ.Π.Σ. Περ/ρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης 
       Τα ιδρυτικά της μέλη & υποψήφιοι για το Διοικητικό συμβούλιο και για αντιπρόσωποι στην Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
 
·                Πυραγός     Μαθιουλάκης   Δημήτριος   του Αναστασίου
·                Πυρ/στης    Μάρκος           Σταύρος         του Δημητρίου
 
                                             ΕΝΩΤΙΚΗ   ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ     
.      
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ:  www.old.eakp.gr/pdf/diakiriji.doc                                                                               


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις Αγωνιστικών Παρατάξεων και Ενώσεων σε Αγωνιστική Κατέυθυνση