Ημερομηνία:07-05-2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ - ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΠΣ ΝΟΜΩΝ ΔΡΑΜΑΣ - ΚΑΒΑΛΑΣ - ΞΑΝΘΗΣ

    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ - ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ 
                                       Της 
 .      Ε.Υ.Π.Σ. ΝΟΜΩΝ  ΔΡΑΜΑΣ - ΚΑΒΑΛΑΣ - ΞΑΝΘΗΣ                 .
 
   ΔΡΑΜΑ 7 ΜΑΙΟΥ 2010   
   
   Συναδέλφισσες -Συνάδελφοι, την Κυριακή 9 Μαΐου καλούμαστε τα μέλη της Ένωσης μας να επιλέξουμε τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους που θα εξουσιοδοτήσουμε με την ψήφο μας να διαχειριστούν την τύχη των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
  Αυτήν την φορά όμως ως κριτήριο για την επιλογή όσων διεκδικούν την ψήφο σας, θα πρέπει εκτός από την στάση που έδειξαν όλο το προηγούμενο διάστημα απέναντι στα εργασιακά μας προβλήματα, να λάβετε υπόψη σας και τα απαράδεκτα γεγονότα που διαδραματίστηκαν σχετικά με την υποβολή υποψηφιοτήτων και τα οποία αποτελούν ακραία μορφή συνδικαλιστικής αθλιότητας και εξαπάτησης
 Μιας αθλιότητας που δεν είναι τίποτε περισσότερο, παρά η φυσιολογική συνέχεια των αντιδράσεων όλων αυτών, που ενώ συνέβαλαν στην διάσπαση του συνδικαλιστικού μας περιφερειακού οργάνου και επομένως στην εκφυλιστική αποδυνάμωση του προκειμένου να ικανοποιήσουν προσωπικές τους φιλοδοξίες και επιδιώξεις, προσπαθούν τέσσερα χρόνια τώρα γαντζωμένοι με νύχια και με δόντια στις καρέκλες του Δ.Σ, να μην επιτρέπουν με αντι καταστατικές και παράνομες ενέργειες οποιαδήποτε δημοκρατική και ελπιδοφόρα πρωτοβουλία που θα τολμήσει να αμφισβητήσει την επιζήμια όπως αποδεικνύεται καθημερινά για τα εργασιακά μας συμφέροντα «παντοδυναμία τους».         
  Έτσι και τώρα και για αυτές τις εκλογές προσπάθησαν να εμποδίσουν και να εκμηδενίσουν την πρωτοβουλία που πήραμε πέντε συνάδελφοί σας, οι οποίοι αφού αρχικά συμφωνήσαμε μακριά από μικροκομματικές και προσωπικές σκοπιμότητες πάνω σε ένα πλαίσιο κοινών θέσεων για τα εργασιακά μας προβλήματα, αποφασίσαμε να συγκροτήσουμε το ψηφοδέλτιο της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ - ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ και με την στήριξη σας να δώσουμε ένα τέλος στο συνδικαλιστικό τέλμα της απραξίας και του παραγοντισμού.   
   Από ότι φαίνεται όμως λογαριάζαμε χωρίς τον ξενοδόχο. Γιατί δεν πήραμε υπόψη μας τους μηχανισμούς και τις πρακτικές ποδηγέτησης που έχουν δημιουργηθεί χρόνια τώρα από το προεδρείο της Ένωσης.
   Μηχανισμοί που σε συνεργασία με τις εφορευτικές επιτροπές οι οποίες υποτίθεται ότι πρέπει να είναι ανεξάρτητες και να διαφυλάττουν το απόρρητο και το αδιάβλητο των εκλογικών διαδικασιών, εμποδίζουν με διάφορα τερτίπια να καταγραφεί η πραγματική βούληση των μελών. Αυτό έγινε και στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση το 2008, όπου χαρίστηκε με αυθαίρετο τρόπο η έδρα που αναλογούσε στην Ε.Α.Κ.Π. για τους αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία στην ομάδα του προεδρείου. 
 Αυτό πήγε να γίνει και τώρα με το να βάλουν εμπόδια στην αυτόνομη κάθ οδο στις εκλογές του ψηφοδελτίου μας φοβούμενοι ότι μετά από όλες τις μέχρι τώρα αρνητικές εξελίξεις στα εργασιακά μας θέματα για τις οποίες έχει βαρύτατες ευθύνες και το προεδρείο της Ένωσης μας από την στιγμή που συμμετέχει στην διοίκηση της Ομοσπονδίας, η οποία έδειξε αδιαφορία και αδράνεια όλα αυτά τα χρόνια και κυρίως το τελευταίο διάστημα, αφού συνέβαλε με την συναίνεση και την ανοχή της να δρομολογηθούν μία σειρά ανατροπές όπως στο ωράριο, τον κανονισμό μεταθέσεων κ.λ.π . Αποφάσισαν να μην επιτρέψουν αυτήν την φορά την ύπαρξη άλλου ψηφοδελτίου που θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για την μονοκρατορία τους και συγκεκριμένα:
 •                   Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης κατ παράβαση του Νόμου 1264/82 πήραν απόφαση να μην υπάρχει άλλο ψηφοδέλτιο παρά μόνο το υποτιθέμενο «ενιαίο» μέσω του οποίου μπορούν να ελέγχουν και να καθοδηγούν την εκλογή των « προστατευόμενων » τους.   
 •                   Την Δευτέρα 3 Μαΐου ημέρα όπου μέχρι το μεσημέρι στις 14.00΄ έληγε η προθεσμία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων, ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής επικαλούμενος αυτήν την παράνομη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και αγνοώντας τις διατάξεις του Νόμου 1264/82 δεν θέλησε να παραλάβει τις αιτήσεις των πέντε υποψηφίων της Ανεξάρτητης Αγωνιστικής – Ενωτικής Κίνησης Πυροσβεστών. Μετά από την επιμονή της παράταξης μας και τις διευκρινήσεις του Νομικού Συμβούλου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. έγιναν δεκτές οι αιτήσεις.
 •                   Η κατάθεση των υποψηφιοτήτων από την παράταξη μας έγινε στις 11.30΄ και στην συνέχεια θα ακολουθούσε η κατάθεση του πρακτικού των υποψηφιοτήτων της. 
 •                   Το διάστημα που μεσολάβησε μέχρι και την λήξη της προθεσμίας κατάθεσης ψηφοδελτίων από τα μετέπειτα γεγονότα αποκαλύπτεται ότι, με ευθύνη  της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής παραβιάστηκε το αδιάβλητο των υποψηφιοτήτων με το να γίνουν γνωστές σε τρίτους οι συγκεκριμένες υποψηφιότητες πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, αφού εκ των υστέρων και την επόμενη μέρα πλέον που κοινοποιήθηκαν με ευθύνη της οι υποψηφιότητες, διαπιστώσαμε ότι εκτός των πέντε δικών μας υποψηφιοτήτων με τον συνδυασμό μας υπήρχαν  άλλοι 13 υποψήφιοι, οι οποίοι δεν αποτελούσαν μέλη της παράταξης μας και δεν τους είχε καλέσει κανένας από εμάς να είναι υποψήφιοι με τον συνδυασμό μας.
 •                   Τα πρώτα σημάδια ότι κάτι μαγειρεύεται αλλά χωρίς να γνωρίζουμε τι ακριβώς, το καταλάβαμε από το μεσημέρι της Δευτέρας 3 Μαΐου όταν στις προσπάθειες μας να βρούμε τον πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής για να του παραδώσουμε το συγκεντρωτικό πρακτικό των υποψηφιοτήτων δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.                        
 •                   Την επόμενη ημέρα μετά από την αποκάλυψη της απαράδεκτης και περά από κάθε κανόνα ηθικής αυτής της ενέργειας και αφού βρεθήκαμε μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα χωρίς να έχουμε ενημερωθεί έγκαιρα από την εφορευτική επιτροπή για την κατάθεση και άλλων υποψηφιοτήτων με το ψηφοδέλτιο μας, από την στιγμή που γνώριζε ότι οι υποψηφιότητες της παράταξης μας ήταν μόνο πέντε, στην προσπάθεια μας να αποκατασταθεί η νομιμότητα αντιμετωπίσαμε κάθετη άρνηση από μέρους της.
  
 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι τα παραπάνω γεγονότα είναι ευθεία προσβολή και υποτίμηση από τους πρωταγωνιστές τους της νοημοσύνης όλων μας, αποτελούν ντροπή και ενέχουν βαρύτατες ευθύνες για κάθε έναν ξεχωριστά που συνέβαλε με τον τρόπο του στον εκφυλισμό της νομιμότητας και το κουρέλιασμα της συνδικαλιστικής δεοντολογίας. 
 Ο μόνος χαρακτηρισμός που μπορεί να αποτυπώσει την ενέργεια αυτή είναι ότι αποτελεί συνδικαλιστικό ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟ.  
 Ας απαντήσουν λοιπόν στα μέλη οι φερόμενοι ως  « συνυποψήφιοι μας» στο ψηφοδέλτιο που εμείς δημιουργήσαμε στα παρακάτω ερωτήματα:
 •                 Γνωρίζουν ποιες είναι οι αρχές και οι θέσεις της παράταξης που επέλεξαν να γίνουν εν αγνοία μας και παρά την θέληση μας την τελευταία στιγμή υποψήφιοι της;
 •                 Είναι σε θέση να δώσουν μία σοβαρή εξήγηση στα μέλη που θα τους ζητήσουν την Κυριακή 9 Μαϊου την ψήφο τους, πως είναι δυνατόν να κατεβαίνουν υποψήφιοι στην Ένωση με το Ανεξάρτητο Ενωτικό Αγωνιστικό ψηφοδέλτιο μας και στην Ομοσπονδία όσοι από αυτούς θα εκλεγούν θα υποστηρίξουν το ψηφοδέλτιο της Δ.Α.Κ.Υ.Π. Σ της παράταξης δηλαδή με τo οποίο εκλέγεται στο προεδρείο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ο πρόεδρος της Ένωσης μας και ο οποίος για λόγους σκοπιμότητας και παραπλάνησης των ψηφοφόρων στις εκλογές της Ένωσης επιλέγει να καμουφλάρετε μέσα από το Ενιαίο ψηφοδέλτιο και τώρα στο δικό μας ψηφοδέλτιο;      
 •                 Γιατί δέχτηκαν να γίνουν συνένοχοι στην προσπάθεια παραπλάνησης των εργαζομένων της Ένωσης μας και της κατάπτωσης ηθικών αρχών και αξιών;
   Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, η παράταξη μας μετά από αυτά τα κωμικοτραγικά γεγονότα και με δεδομένο τα στενά χρονικά περιθώρια μέχρι τις εκλογές και αφού με ευθύνη των πρωταγωνιστών τους δεν αποκαταστάθηκε η κατάσταση με το να εκδοθούν δύο ξεχωριστά ψηφοδέλτια, βρέθηκε σε ένα μεγάλο ηθικό δίλημμα.
 •                 Να αναζητήσει τις ευθύνες για όλες τις παράτυπες ενέργειες και μεθοδεύσεις και να μπλοκάρει την εκλογική διαδικασία, γεγονός το οποίο δεν θα πρόσφερε ουσιαστικά τίποτε ωφέλιμο στην Ένωση μας ή
 •                 Να καταγγείλει τους πρωταγωνιστές αυτής της αθλιότητας και να ζητήσει την στήριξη σας και την καθολική καταψήφιση τους για να σταματήσει μία και καλή ο κατήφορος που μας σπρώχνουν και δεν αξίζει σε κανέναν από εμάς να φθάσουμε ως το τέρμα του.
    Με πλήρη συναίσθηση της τραγικής κατάστασης που διαμορφώνεται ραγδαία στα εργασιακά μας ζητήματα και με την πεποίθηση ότι για να αντιμετωπιστούν τα τεράστια προβλήματα του κλάδου μας χρειάζεται ένα υπεύθυνο συνεπές και αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα και όχι αυτό που αντιπροσωπεύουν οι συνδικαλιστές με «σημαίες ευκαιρίας» αποφασίσαμε να μην μπλοκάρουμε την εκλογική διαδικασία και να ζητήσουμε την μαζική στήριξη σας: 
Οι  πραγματικοί υποψήφιοι και ιδρυτές της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ - ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ είναι
.
·                Αδάλιαλλης Θεολόγος του Πέτρου 
·                Δημίου Πέτρος του Μαργαρίτη
·                Λινάρδος Ιωάννης του Στυλιανού
·                Παπαμιχαήλ Μιχαήλ του Γαβριήλ
·                Σωφρονίδης Κοσμάς του Γεωργίου  
 
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ – ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ  ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΑΣ - ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ
 
                                  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ - ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ: www.old.eakp.gr/pdf/drama.doc


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις Αγωνιστικών Παρατάξεων και Ενώσεων σε Αγωνιστική Κατέυθυνση