Ημερομηνία17-04-2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΠΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

                           ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
 Της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
.                                                                                                                                     . 
Κων/νου Καραμανλή 3 Λαμία τηλ –φαχ : 2231032177 κιν.6974141197 Web site WWW.old.eakp.gr , E mail:info@old.eakp.gr   
.   
ΛΑΜΙΑ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010 
   
                         ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ    
.
   Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ο τρόπος που εξελίχθηκε η Γενική Συνέλευση της Ένωσης αποτελεί την σοβαρότερη θεσμική κατάπτωση στην 12ετή της πορεία και την φυσική συνέχεια του εκφυλιστικού μαρασμού που  την έχουν καταδικάσει οι παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού με τις πρακτικές που εφαρμόζουν και τον τρόπο που χρησιμοποιούν τα συνδικαλιστικά όργανα, ιδιαίτερα την περίοδο των εκλογών.   
·              Η παρουσία μόνο 9 μελών από τα 560 που είναι εγγεγραμμένα στην αίθουσα όπου θα γίνονταν οι εργασίες της Γ.Σ. του μεγαλύτερου οργάνου της Ένωσης μας.
·              Το γεγονός ότι δεν κατέστη δυνατόν να γίνει απολογισμός δράσης και οικονομικός απολογισμός και καμία τοποθέτηση επί αυτών εξ αιτίας αυτής της κατάστασης. 
·              Το γεγονός ότι οι δύο άλλες παρατάξεις όταν ήρθε η ώρα της εκλογής εφορευτικών επιτροπών στην προσπάθεια τους να καταφέρουν να τις ελέγξουν με την εκλογή αυτών που πρότειναν, ενεργοποίησαν άρον άρον τηλεφωνικά όσους «διαθέσιμους» μπορούσαν εκείνη την ώρα να επιστρατέψουν, μόνο και μόνο για να ψηφίσουν και όχι για να παραμείνουν στον χώρο για να συνεχιστούν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης.
·              Το γεγονός ακόμη ότι και η ψηφοφορία για τον απολογισμό δράσης και τον οικονομικό απολογισμό έστω και για τυπικούς λόγους, δεν θα πραγματοποιούνταν εάν δεν το απαιτούσε η Ε.Α.Κ.Π. και έτσι η διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης θα παρέμεινε ανολοκλήρωτη με ότι σημαίνει αυτό για την εγκυρότητα των τυπικών έστω αποφάσεων της ( ημερομηνία εκλογών, νέες εγγραφές μελών κ.λ.π ) δείχνει το εκφυλιστικό αποτέλεσμα της συστηματικής απαξίωσης από τις δύο άλλες παρατάξεις της πρώτης πρωτοβάθμιας περιφερειακής Ένωσης που ιδρύθηκε μετά την διάλυση της Π.Ε.Υ.Π.Σ.  
   Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι μην τους επιτρέψετε να σκάψουν και τον πάτο.
  Πάρτε την υπόθεση στα χέρια σας και σώστε από τους τακτικισμούς τους και τις εκλογικές τους σκοπιμότητες το μέλλον σας και την αξιοπρέπεια σας, γυρίστε τους την πλάτη ότι και αν σας πλασάρουν για να σας χρησιμοποιήσουν ακόμη μία φορά ως «κουκιά τους» και την επομένη των εκλογών να αγνοούν εσάς και τα προβλήματα σας .  
·          Ενώ ήταν άφαντοι όλο το υπόλοιπο διάστημα από τα σοβαρά εργασιακά προβλήματα που σας απασχολούσαν, με τα τηλέφωνα τους να είναι απενεργοποιημένα ή να μην ανταποκρίνονται στις κλήσεις σας για να παρέμβουν και να σας προστατέψουν από τις αλλεπάλληλες καταστρατηγήσεις.
·          Ενώ δεν έμπαιναν στον κόπο να σας ενημερώσουν για τις τραγικές εξελίξεις που επηρέαζαν αρνητικά την ζωή σας και την καθημερινότητα σας  και να αντιδράσουν έγκαιρα, όπως για τις αλλαγές στο ωράριο, στον κανονισμό μεταθέσεων  κ.λ.π.  
·          Ενώ συνέβαλαν με την στήριξη τους και την αδράνεια τους στο να περάσουν οι αντεργατικές αλλαγές και δεν αντιδρούν ουσιαστικά κι επί της ουσίας στους διαλυτικούς για τον κλάδο και τα δικαιώματα μας σχεδιασμούς της πολιτικής και της φυσικής ηγεσίας.  
  Ήρθε η ώρα να πιάσουν δουλεία για το γνωστό μάντρωμα. Είναι η μόνη δραστηριότητα που γνωρίζουν πολύ καλά και τα δίνουν όλα. Εκπλήσσουν πράγματι για τον τρόπο οργάνωσης τους οι γνωστοί μηχανισμοί, όπου με τις λίστες των φίλων «προσκείμενων» έτσι όπως έχουν σταμπάρει τον καθένα από εσάς υπολογίζοντας σας ως δεδομένους, θα σας θυμηθούν αυτές τις μέρες και θα σας ξανακτυπήσουν την πλάτη.         
   Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι η Ε.Α.Κ.Π. σας καλεί:
·                Μέχρι την 15η & 16η Μαΐου που θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων της Ένωσης, πριν από οποιαδήποτε απόφαση σας να βγάλετε πρώτα τα απαραίτητα συμπεράσματα από όλα όσα συμβαίνουν στον κλάδο μας και γενικότερα από την στάση που κράτησαν όλες οι παρατάξεις απέναντι σε αυτά. Να ζυγίσετε τι μετράει περισσότερο για εσάς, η διασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών εργασίας και της αξιοπρέπεια σας ή το πόσο ικανοποιητικό θα είναι το αποτέλεσμα για αυτούς που κάθε φορά η ψήφο που τους δίνετε γίνεται μπούμερανγκ ενάντια στα συμφέροντα σας.    
·                Να συμβάλετε στην μαζική στήριξη της για να αλλάξει οριστικά ρότα η Ένωση προς όφελος όλων μας.  
 
Σημ: Οι αιτήσεις για τους υποψηφίους της Ε.Α.Κ.Π. είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της, με την συμπλήρωση τους να αποστέλλονται μέχρι 30/4/2010 μέσω του fax 2231032177 ή μέσω e-mail.στο info@old.eakp.gr  .    
.
                                        ΕΝΩΤΙΚΗ   ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ   ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ 
.'


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις Αγωνιστικών Παρατάξεων και Ενώσεων σε Αγωνιστική Κατέυθυνση