Ημερομηνία13-01-2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ Π.Σ. ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010 ΚΑΙ ΩΡΑ 12.00

                       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

      Των  Συνδικαλιστικών Οργανώσεων  του Πυροσβεστικού Σώματος

.

 Ένωσης  Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος  Περιφέρειας  Βορείου Αιγαίου

 Ένωσης  Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος  Δυτικής Θεσσαλίας   

 Ένωσης  Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος  Νομού Χανίων

 Ένωσης  Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος  Νομού Δωδεκανήσου & Ρόδου 

 Ένωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.                                                            

 

   ΑΘΗΝΑ  14  Ιανουαρίου  2010         

 

  Οι παραπάνω συνδικαλιστικές οργανώσεις του Πυροσβεστικού Σώματος έχοντας πλήρη συναίσθηση του ρόλου τους και της ευθύνης που φέρουν τόσο απέναντι στα μέλη τους για την προάσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, όσο και προς τον Ελληνικό Λαό για την επίτευξη ενός οργανωμένου σύγχρονου και ποιο αποτελεσματικού συστήματος πυρασφάλειας για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του, καθώς και των δασών της χώρας μας, κάτω από το βάρος των εξελίξεων στο Π.Σ. απευθύνουν κάλεσμα προς:    

 

Ø             Όλους τους εργαζόμενους του Π.Σ., Αξιωματικούς- Υπαξιωματικούς & Πυροσβέστες να:

·                    Παραστούν στην ένστολη ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που θα πραγματοποιηθεί την ΔΕΥΤΕΡΑ 18 Ιανουαρίου του 2010 και ώρα 12.00,΄προκειμένου να μεταφέρουμε την αγανάκτηση μας και τον έντονο προβληματισμό μας για τα καυτά εργασιακά ζητήματα του κλάδου μας, που ενώ παραμένουν άλυτα χρόνια τώρα, θα επιδεινωθούν ακόμη περισσότερο από τους αιφνίδιους και χωρίς διάλογο με τα συνδικαλιστικά όργανα χειρισμούς της πολιτικής ηγεσίας σε θέματα όπως: Το ωράριο - Ο κανονισμός μεταθέσεων - Η κατανομή της υπηρετούσας δύναμης.- Η οικονομική μας κατάσταση- Τα ασφαλιστικά συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα κ.λ.π.         

 

Ø             Την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να:

·                    Συναντηθεί επιτέλους με τα συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου αρχής γενομένης την Δευτέρα 18/1 για να συζητήσει όλα τα θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους και την πυρασφάλεια της χώρας. Η συνάντηση παραμένει σε εκκρεμότητα τρείς και πλέον μήνες, παρά τις υποσχέσεις των παραγόντων του υπουργείου, με αποτέλεσμα να μην έχει γίνει ακόμη καμία συζήτηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων του Π.Σ.οι οποίοι:

-  Θα υποστούν τις συνέπειες των αντεργατικών επιλογών στις εργασιακές τους σχέσεις, αλλά και

  -   Θα κληθούν να σηκώσουν για ακόμη μία φορά, παρά τις υπουργικές διαβεβαιώσεις με τις δικές τους πλάτες το βάρος της υλοποίησης του οποιοδήποτε αντιπυρικού σχεδιασμού που θα εκπονηθεί εν κρυπτό και επί χάρτου φυσικά, αφού για ακόμη μία χρονιά τα κονδύλια για το Π.Σ. είναι μειωμένα σε σχέση με πέρυσι κατά 30 εκατομμύρια ευρώ.      

·                    Αναστείλει οποιαδήποτε προωθούμενη ενέργεια, στην αλλαγή του ωραρίου και στις εργασίες των αντίστοιχων επιτροπών του Α.Π.Σ. για τα διάφορα εργασιακά θέματα, μέχρι να συζητήσει με τα συνδικαλιστικά όργανα. Να ανακαλέσει την κατανομή της υπηρετούσας δύναμης γιατί η μείωση που προκύπτει μέσω αυτής στο δυναμικό των υπηρεσιών και κυρίως των Πυρ/κων κλιμακίων ( από 17 σε 12 θέσεις ), θα επιφέρει μεγάλο πλήγμα στην πυρασφάλεια των περιοχών που εδρεύουν, την εργασιακή και οικογενειακή κατάσταση των πυροσβεστών, αλλά και θα θέσει σε μεγάλο κίνδυνο την ασφάλειας τους.

Ø             Την  Ομοσπονδία ( Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ) και τις λοιπές Πρωτοβάθμιες Ενώσεις του κλάδου να αντιληφθούν τις ευθύνες τους και την κρισιμότητα των εξελίξεων και να βγουν από την αδράνεια τους, που ευνοεί και ενθαρρύνει την προσπάθεια ανατροπής των εργασιακών μας δικαιωμάτων.  

Ø             Τους συνδικαλιστικούς & κοινωνικούς φορείς της χώρας να συμπαραταχθούν σε κοινό αγώνα με τους πυροσβέστες για να απαιτήσουμε την αρτιότερη πυροπροστασία των δασών μας και την πυρασφάλεια της χώρας για να μην ξαναζήσει ποτέ ο τόπος μας εφιαλτικές στιγμές.

 

Σημείωση: To ψήφισμα διαμαρτυρίας είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα  www.old.eakp.gr/pdf/kinopsifisma1.doc

 

                                                  Για τις συνδικαλιστικές Οργανώσεις  

 

Ε.Υ.Π.Σ. Περ/ρειας    Ε.Υ.Π.Σ.              Ε.Υ.Π.Σ. Νομού    Ε.Υ.Π.Σ. Νομού         Ε.Α.Κ.Π. 

ΒορείουΑιγαίου    ΔυτικήςΘεσσαλίας      Χανίων          Δωδ/νησου&Ρόδου  το μέλος Δ.Σ                                                                                                                                                  

Ο  Αντιπρόεδρος            Ο Πρόεδρος            Ο  Πρόεδρος .             Ο Πρόεδρος                  της

Καρίμαλης Φίλιππος  Βαϊτσης Περικλής    Μαναρώλης Αντώνης Λουλουδάκης Απόστολος  Μιχαήλ Μιχαήλ

   6973383644                6932660462             6973353729                 6977291887                    6974141197

.

Κατεβάστε εδώ το έγγραφο στην κανονική του μορφή: www.old.eakp.gr/pdf/deltiotipu18.docΔείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις