Ημερομηνία21-12-2009
ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕΥΠΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

 Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η     Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η     Κ Ι Ν Η Σ Η    Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
                                            Ε.Α.Κ.Π. 
 Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού   Σώματος
.                                                                                                                                                                        .
Τηλ. & fax : 2231032177, Κιν. 6974141197 –6974499891, Web site WWW.old.eakp.gr , E mail: info@eakp
 
ΑΘΗΝΑ 22 Δεκεμβρίου 2009         ΠΡΟΣΠροεδρείο Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
                                              
                                                      Κοιν/ση:   1ο Διοικητικό Συμβούλιο Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
                                                                       2ο Πρωτ/βάθμιες Ενώσεις - Μ.Μ.Ε.
.
 
ΘΕΜΑ Προγραμματισμός συνάντησης του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. με τον Διευθυντή του   
                Πολιτικού γραφείου του Υφυπουργού Προστασίας του πολίτη.   
.
 
Συνάδελφοι του προεδρείου και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. σας ενημερώνουμε ότι:
  •                     Βασική επιδίωξη της παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε η Ε.Α.Κ.Π. την Παρασκευή 18/12/09 στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ήταν να γίνει επιτέλους μία συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας με τα συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου για να συζητηθούν τα προβλήματα μας και να απαιτηθεί η άμεση διακοπή της πιλοτικής εφαρμογής του 12ωρου. 
  •                     Ως αποτέλεσμα της παράστασης διαμαρτυρίας ήταν να συναντηθεί η αντιπροσωπεία της Ε.Α.Κ.Π. με τον Ειδικό Σύμβουλο για θέματα πυροσβεστικής & πολιτικής προστασίας του Υπουργού προστασίας του πολίτη Ανθρακέα Γεώργιο και να αποσπάσει την δέσμευση ότι θα προετοιμαστεί και θα προγραμματιστεί σύντομα η συνάντηση του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. με τον Υπουργό προστασίας του πολίτη.
  •                     Την Δευτέρα 21/12/09 η Ε.Α.Κ.Π. επικοινώνησε όπως είχε συμφωνηθεί τόσο με τον ειδικό σύμβουλο κ .Ανθρακέα. όσο και με τον Διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Υφυπουργού Μιχάλη Στάγκο προκειμένου να ενημερωθεί εάν υπάρχουν κάποιες διευκρινήσεις σχετικά με το 12ωρο και για την συνάντηση με τον κύριο Υπουργό.
  •                     Η απάντηση του Διευθυντή ήταν ότι δεν είναι αρμόδιο για τα θέματα αυτά ο Υφυπουργός αλλά ο Υπουργός, αλλά παρ’ όλα αυτά θα κάνει μία προσπάθεια για να υπάρχουν κάποιες διευκρινήσεις σχετικά με τα ζητήματα που μας απασχολούν.
  •                     Σήμερα Τρίτη 22/12/09 κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του ειδικού συμβούλου κυρίου Ανθρακέα προς την Ε.Α.Κ.Π. μας ανακοινώθηκε από τον ίδιο ότι στην φάση αυτή θα μπορούσε να συναντηθεί το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. με τον κύριο Διευθυντή του πολιτικού Γραφείου του Υφυπουργού προκειμένου να δοθούν σχετικές εξηγήσεις αλλά και να προετοιμαστεί το έδαφος για την συνάντηση με τον Υπουργό.
  •                     Η ΕΑΚΠ ως απάντηση σε όλες αυτές τις επισημάνσεις τόνισε ότι δεν απαξιώνει καμία συνάντηση με τον οποιοδήποτε παράγοντα του υπουργείου προκειμένου να προωθηθούν τα ζητήματα του κλάδου και θα μεταφέρει προς το Δ.Σ. την πρόταση αυτή, αλλά τόνισε επίσης ότι η συνάντηση είναι καιρός πλέον και πρέπει να γίνει οπωσδήποτε με τον κύριο Υπουργό ή έστω προκαταρκτικά με τον κύριο Υφυπουργό.
  •                     Η Ε.Α.Κ.Π. εκτιμώντας όλες αυτές τις κινήσεις από την πλευρά του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη διαπιστώνει παρελκυστική τακτική από την πλευρά του, που σκοπό έχει να κερδίσει χρόνο για την προώθηση των πολιτικών επιλογών του Υπουργείου για τον κλάδο μας όπως φυσικά και την αλλαγή του χρόνου εργασίας.    
  •                     Συνάδελφοι του Προεδρείου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. με δεδομένο όλα τα παραπάνω σας ζητάμε να ενεργήσετε αναλόγως για την πραγματοποίηση της συνάντησης με τον Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Υφυπουργού και παράλληλα να βάλετε ζήτημα άμεσης συνάντησης με τον κύριο Υπουργό,ειδάλλως να ανακοινώσετε έστω και τώρα αγωνιστικές κινητοποιήσεις γιατί όπως αποδείχτηκε για ακόμη μία φορά είναι η μόνη αποτελεσματική απάντηση στην αδιαλλαξία του Υπουργείου.
   Η Ε.Α.Κ.Π. σας προτείνει να ορίσετε από τώρα ημερομηνία για αγωνιστικές κινητοποιήσεις την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου του 2010, εάν μέχρι τότε δεν έχει υπάρξει καμία θετική εξέλιξη από πλευράς Υπουργείου σχετικά με το ωράριο και τα ζητήματα που μας απασχολούν.
 Επίσης σας επισημαίνει, ότι σε ενδεχόμενο να διατηρήσετε την παθητική σας στάση απέναντι στο Υπουργείο η Ε.Α.Κ.Π. θα πραγματοποιήσει η ίδια την κινητοποίηση απευθύνοντας μαζικό κάλεσμα στους εργαζόμενους.
 
   Τηλ επικοινωνίας: Διευθυντή Πολιτικού Γραφείου Υφυπουργού210 6988226 
                                   Ειδικού Συμβούλου Υπουργού                           : 210 6927018
.
                                           Για την ΕΑΚΠ τα μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
                                               Καραγκούνης Δημήτρης - Μιχαήλ Μιχαήλ 
.
κατεβάστε εδώ το έγγραφο στην κανονική του μορφή: www.old.eakp.gr/pdf/sinantisivugia .doc


Δείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις