Ημερομηνία15-12-2009
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΙΣ 18/12/09

  Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η   Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η   Κ Ι Ν Η Σ Η    Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
                                     Ε.Α.Κ.Π. 
 Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού   Σώματος
.                                                                                                                                         .                           
 Τηλ. & fax : 2231032177, Κιν. 6974141197 –6974499891 , Website WWW.old.eakp.gr , Email: info@old.eakp.gr
 
 ΑΘΗΝΑ  16   Δεκεμβρίου 2009
 
                                                              ΠΡΟΣ :  Την Εκτελεστική Γραμματεία της ΑΔΕΔΥ
                                                                              
 
    Συνάδελφοι της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΑΔΕΔΥ η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών σας ζητά να συνδράμετε στον αγώνα των εργαζομένων του Π.Σ. για να μην περάσουν τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης σε βάρος του χρόνου εργασίας τους. Όπως έχετε ενημερωθεί για την πιλοτική εφαρμογή του 12ωρου σε δύο Π.Σ. των Αθηνών η πολιτική μας ηγεσία δεν φαίνεται διατεθειμένη να σταματήσει τους σχεδιασμούς της για την ανατροπή του χρόνου εργασίας των πυροσβεστών.
    Η Ε.Α.Κ.Π. γνωρίζοντας πολύ καλά:
 •                     Τους αντεργατικούς σχεδιασμούς της Ε.Ε. για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας και την κατάργηση του σταθερού χρόνου εργασίας των εργαζομένων, γνωρίζοντας επίσης ότι το Π.Σ. αποτέλεσε επί χρόνια πεδίο εφαρμογής αντεργατικών πολιτικών με την συναίνεση και την ανοχή των συνδικαλιστικών μας πλειοψηφιών και για τον λόγο αυτό επιλέχτηκε για την πρώτη απόπειρα εφαρμογής του 12ωρου στον δημόσιο τομέα.  
 •                     Την πραγματική κατάσταση που υφίσταται στο Πυροσβεστικό Σώμα και τις αρνητικές συνέπειες που αυτή έχει όχι μόνο στις εργασιακές συνθήκες των πυροσβεστών αλλά γενικότερα στην πυρασφάλεια της χώρας εκτιμά ότι:
 •      Πρέπει με κάθε τρόπο να μπει φραγμός στα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης σε βάρος των πυροσβεστών για να μην αποτελέσουν το υπόβαθρο για την γενίκευση τους και σε άλλους κλάδους εργαζομένων. 
 •        Δεν μπορεί πλέον άλλο να αφεθούν στην τύχη τους η προστασία της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών καθώς επίσης και η προστασία του δασικού μας πλούτου.
 •       Τα ζητήματα αυτά έχουν άμεση σχέση με την ποιότητα ζωής των πολιτών της χώρας μας και για το λόγο αυτό είναι πρωταρχικής σημασίας ο κοινός αγώνας για την επίλυση τους .
 •       Στην προσπάθεια μετατροπής της γης σε εμπόρευμα είναι επιβεβλημένη αναγκαιότητα η συνεργασία όλων των κοινωνικών φορέων στην βάση επίλυσης αυτών των προβλημάτων με πρωταρχικό μέλημα την πλατιά και υπεύθυνη ενημέρωση του Ελληνικού Λαού για το μέγεθος του προβλήματος και στην συνέχεια την ανάπτυξη κοινής δράσης για να δοθούν λύσεις.
   Στα πλαίσια αυτά λοιπόν η ΕΑΚΠ αναλαμβάνει στα πλαίσια του κλάδου μας για μία ακόμη φορά πρωτοβουλία να ενημερώσει για την πραγματική έκταση του προβλήματος και να απευθύνει κάλεσμα συμπαράστασης και συστράτευσης . 
 
   Είναι επιτακτική ανάγκη λοιπόν να γίνει γνωστό ότι :
 Το Πυροσβεστικό Σώμα από την ημέρα ίδρυσης του την τελευταία κυρίως δεκαετία παρά τις όποιες προσπάθειες εκσυγχρονισμού αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη κρίση από άποψη περιεχόμενου και προσανατολισμού που είναι αποτέλεσμα προαποφασισμένων πολιτικών επιλογών στα πλαίσια των αναδιαρθρώσεων του δημόσιου τομέα. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την μεγάλη έλλειψη προσωπικού είναι η «τεχνητή »εξέλιξη αυτής της πολιτικής η οποία δημιουργεί σοβαρότατες παρενέργειες σε όλους τους τομείς και για τον λόγο αυτό: 
 •         Κανένας πλέον αντιπυρικός σχεδιασμός δεν μπορεί να υλοποιηθεί.
 •         Καμία οργανωτική προσπάθεια αναβάθμισης και αναδιοργάνωσης δεν μπορεί να αποδώσει.
 •         Η εκπαίδευση και η έρευνα υφίστανται πλέον μόνο ως γραπτές αναφορές.
 •         Το δίκτυο πυρασφάλειας που υπάρχει σε όλη την χώρα μοιάζει σαν χάρτινος πύργος που σε μία ταυτόχρονη εκδήλωση μεγάλων συμβάντων καταρρέει.
     Οι μεγάλες πυρκαγιές του 2007 και του 2009 και οι τραγικές συνέπειες τους για τον Ελληνικό Λαό και κυρίως για τους εργαζόμενους πρέπει να αποτελέσουν την αφορμή για να μπει ένα οριστικό τέλος στην κατάσταση αυτή.  
 Οι θυσίες των πυροσβεστών σε εργασιακά δικαιώματα και κυρίως με την υπερ εκμετάλλευση του ελεύθερου χρόνου μας και οι τραγικές απώλειες δεκάδων συναδέλφων μας, αποδείχτηκαν μάταιες γιατί δεν έφθασαν και δεν φθάνουν από μόνες τους να αποσοβήσουν τις τεράστιες συνέπειες από την απώλεια εκατομμυρίων στρεμμάτων δασικής έκτασης, την πρόκληση ανυπολόγιστων ζημιών σε περιουσίες συμπολιτών μας και τα δεκάδες τραγικά ανθρώπινα θύματα μέσα στην τελευταία δεκαετία, από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν και εξελίχθηκαν σε καταστροφικές λόγω της αντιδασικής πολιτικής που εφαρμόζεται.
 •       Η ύπαρξη του εύκαμπτου νομοθετικού πλαισίου με αποκορύφωμα την αναθεώρηση του άρθρου 24 του συντάγματος για την εμπορευματική αξιοποίηση του δάσους και οι κατά καιρούς χαριστικές ρυθμίσεις υπέρ των καταπατητών .
 •       Η υπολειτουργία της δασικής υπηρεσίας εξ αιτίας των περικοπών στους τομείς πρόληψης, συντήρησης και διαχείρισης των δασών .
 •       Οι μεγάλες και μακρόχρονες ελλείψεις του Π .Σ. σε προσωπικό και εξοπλισμό, όλα αυτά μαζί έγιναν το εκρηκτικό μείγμα για το αποτέλεσμα αυτό . 
 
 Για όλους τους παραπάνω λόγους :
 Ευελπιστώντας ότι μας διακατέχουν οι ίδιες ανησυχίες για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος της χώρας μας: 
 Σας καλούμε την Παρασκευή 18/12/2009 και ώρα 10.00΄ από κοινού να μεταβούμε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου:
 
Ø      Να εκθέσουμε τις ανησυχίες μας για την κατάσταση στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
Ø      Να απαιτήσουμε την άμεση διακοπή του πιλοτικού προγράμματος για το 12ωρο, την εφαρμογή του πλήρες πενθημέρου και την αμοιβή για την εργασία πέραν αυτού.
Ø      Να απαιτήσουμε άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων μέσα από συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Ø      Να αρχίσει άμεσα η ουσιαστική Αναδιοργάνωση του Π.Σ. σε όλα τα επίπεδα με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι μέσα από τα προγράμματα Σ.Δ.Ι.Τ. όπως εξαγγέλθηκε για τις κτιριακές υποδομές που προοιωνίζουν ένα βήμα ακόμη περαιτέρω ιδιωτικοποίησης αρμοδιοτήτων του Π.Σ.
Ø      Να απαιτήσουμε την δημιουργία Ενιαίου φορέα Δασοπροστασίας για την αρτιότερη προστασία του δασικού μας πλούτου.    
Ø      Να επιδώσουμε ψήφισμα διαμαρτυρίας και στην συνέχεια να εκθέσουμε την κατάσταση στον Ελληνικό Λαό αξιοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο για τον σκοπό αυτό.    
 
     
                                                                                                                  Με εκτίμηση
                                                                                      Για την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών
                                                                                                Τα μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.  
 
                                                                                            Καραγκούνης Δημήτρης - Μιχαήλ Μιχαήλ
 
 
     
 
ΚΑΤΕΒΆΣΤΕ ΤΟ ΈΓΓΡΑΦΟ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΉ ΤΟΥ ΜΟΡΦΉ: www.old.eakp.gr/pdf/adedi.doc
 
 
 
 


Δείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις