Ημερομηνία14-12-2009
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/12/09

 Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η   Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η   Κ Ι Ν Η Σ Η    Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
                                          Ε.Α.Κ.Π. 
 Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού   Σώματος
.                                                                                                                                                                      .
 Τηλ. & fax : 2231032177, Κιν. 6974141197 –6974499891 , Website WWW.old.eakp.gr , Email: info@old.eakp.gr
 
 ΑΘΗΝΑ 15 Δεκεμβρίου 2009
.
                                                       ΠΡΟΣ  : Κύριο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη    
                                                                      Μιχάλη Χρυσοχοϊδη  
.
    ΘΕΜΑ: « Συνάντηση  εργασίας » 
 
   Κύριε Υπουργέ
   H Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών και οι εργαζόμενοι του κλάδου μας παίρνοντας υπόψη την κατάσταση που έχουν περιέλθει τόσο τα εργασιακά προβλήματα των πυροσβεστών όσο και η γενικότερη κατάσταση στην πυρασφάλεια της χώρας μας, αλλά και την μέχρι τώρα στάση που έχετε κρατήσει απέναντι στα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων, έχουμε την υποχρέωση να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας για όλα αυτά.
 Ήδη είστε πλέον των δύο μηνών ο πολιτικός μας προϊστάμενος και μέχρι στιγμής πέρα των γενικών τοποθετήσεων σας κυρίως στα Μ.Μ.Ε. για τα θέματα του κλάδου μας και με δεδομένο ότι θα έπρεπε ήδη με την συμβολή των συλλογικών οργάνων των εργαζομένων να μπαίνουν οι βάσεις για την εκ βάθρων ουσιαστική αναδιοργάνωση του Π.Σ. και την οργάνωση και ανάπτυξη ενός Ενιαίου Φορέα Δασοπροστασίας, ώστε να μην ξαναζήσει ποτέ ο Ελληνικός Λαός παρόμοιες βιβλικές καταστροφές, δεν έχουμε αντιληφθεί κάτι αντίστοιχο προς την κατεύθυνση αυτή.  
 Αλώστε και τα κονδύλια που εμφανίζονται στο σχέδιο του προϋπολογισμού για το Π.Σ. μειωμένα κατά 30 εκατομμύρια ευρώ περίπου από τα ήδη περιορισμένα κονδύλια του προηγούμενου έτους, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για να συμμεριστούμε την αισιοδοξία σας ως προς την επίτευξη των στόχων που επικαλείστε.
 Έχουμε χρέος να σας υπενθυμίσουμε Κύριε Υπουργέ ότι για τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν κατά την αντιπυρική περίοδο στην χώρα μας τόσο το 2007 όσο και φέτος, είχαμε έγκαιρα επισημάνει τόσο το 2005 όσο και το 2006 στην προηγούμενη κυβέρνηση τα μέτρα που έπρεπε να έχει πάρει προς αποφυγή τους, αλλά δυστυχώς δεν εισακούστηκε η κραυγή αγωνίας μας. Ελπίζουμε ότι με γνώμονα πάντα το συμφέρον της χώρας μας εσείς δεν θα αγνοήσετε τις προτάσεις μας.
    Ήδη έχουμε καταθέσει στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου με αφορμή την εθιμοτυπική συνάντηση της Ομοσπονδίας μας μαζί του στις 2/12/09 τις ολοκληρωμένες προτάσεις μας για το σύνολο των θεμάτων που μας απασχολούν προκειμένου να αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας και συζήτησης μαζί σας.    
    Κύριε Υπουργέ οφείλουμε επίσης να σας επισημάνουμε ξανά ότι η προωθούμενη αλλαγή του ωραρίου μας στην βάση του 12ωρου ως πρώτη προτεραιότητα του Υπουργείου χωρίς κανέναν πρότερο διάλογο με τα συνδικαλιστικά μας όργανα, μας βρίσκει ριζικά αντίθετους και το σύνολο των εργαζομένων τελεί υπό καθεστώς ανασφάλειας & πλήρους αγανάκτησης.
  Επειδή εκτιμούμε ότι η σπουδαιότητα των όσων μας προβληματίζουν δεν επιτρέπει πλέον άλλον εφησυχασμό και παραπομπές στο απώτερο μέλλον, σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009 στις 10.00΄ το πρωί μαζί με πυροσβέστες και αιρετούς εκπροσώπους τους από όλη την χώρα,  θα επισκεφτούμε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ευελπιστώντας ότι θα σας συναντήσουμε για να σας επιδώσουμε σχετικό ψήφισμα.
 Λόγω ότι οι εξελίξεις αυτές δεν αγγίζουν μόνο τα στενά πλαίσια του εργασιακού μας χώρου, αλλά ενδιαφέρει άμεσα και τους υπόλοιπους εργαζόμενους της χώρας η προσπάθεια επιβολής του 12ωρου, καθώς και τους Έλληνες Πολίτες οι συνέπειες από την παρατεταμένη έλλειψη επαρκούς πυρασφάλειας, στην επίσκεψη μας έχουμε καλέσει να παρευρίσκονται και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων. 
.
                                                  Για την Ε.Α.Κ.Π
                           Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ
                                   Καραγκούνης Δημήτρης -   Μιχαήλ Μιχαήλ .

.

  • Οι θέσεις της ΕΑΚΠ έτσι όπως κατατέθηκαν στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό του Π.Σ. στις 2/12/09 www.old.eakp.gr/pdf/thesiseakp.doc


Δείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις