Ημερομηνία30-11-2009
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΓΙΑ ΤΟ 12ΩΡΟ

 Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η     Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η     Κ Ι Ν Η Σ Η    Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
                                       Ε.Α.Κ.Π. 
 Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού   Σώματος
.                                                                                                                                                                   .
  Τηλ. & fax : 2231032177, Κιν. 6974141197 –6974499891, Web site WWW.old.eakp.gr , E mail: info@eakp
 
ΑΘΗΝΑ  1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2009          
 
 
 
         ΟΧΙ ΣΤΟ 12ΩΡΟ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ
 
 
  Συναδέλφισσες –Συνάδελφοι, πρώτη ημέρα εφαρμογής του πιλοτικού 12ωρου στους δύο Πυρ/κους της Αττικής και οι συνδικαλιστικοί φορείς του κλάδου πλην της Ε.Α.Κ.Π. κωφεύουν προκλητικά. Φυσικά έχουν δείξει ο καθένας με τον τρόπο του τόσα χρόνια πως "προασπίζονται" τα δικαιώματα των εργαζομένων και πως βάζουν πλάτη για να περάσουν τα αντεργατικά μέτρα. Το ίδιο κάνουν και τώρα με το 12ωρο.
   Είναι από καιρό στημένο το σκηνικό ανατροπής του ωραρίου. Εννέα χρόνια κρατάει αυτή η προσπάθεια, αλλά πάντα ναυαγούσε μετά από τις αντιδράσεις της ΕΑΚΠ. Οι πειραματισμοί όμως με το ωράριο των πυροσβεστών έχουν κουράσει τους εργαζόμενους και έχουν αποδιοργανώσει την ζωή τους. Πότε με τις προσπάθειες κατάργησης του 24ωρου πότε με προσπάθειες καθολικής επιβολής του και αυτή την φορά με την προσπάθεια για την εφαρμογή του 12ωρου.  Τώρα όμως που επανέρχεται η προσπάθεια αυτή με ποιο οργανωμένο και αποφασιστικό τρόπο από την πλευρά της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας απαιτείται η συμμετοχή όλων για να μην περάσουν τα σχέδια για την διεύρυνση του ωραρίου.
    Η ΕΑΚΠ μέχρι στιγμής έκανε προσπάθεια να φέρει το θέμα στην επικαιρότητα και να θέσει προ των ευθυνών τόσο την πολιτική και φυσική ηγεσία όσο και του πολιτικούς και συνδικαλιστικούς φορείς. Το κάλεσμα της ΕΑΚΠ μέχρι στιγμής βρήκε αποδέκτες στα περιφερειακά ΜΜΕ και έτυχε της άμεσης ανταπόκρισης του Π.Α.ΜΕ και του ΚΚΕ που κατέθεσαν τέσσερεις βουλευτές του σχετική ερώτηση στον Υπουργό προστασίας του πολίτη. ( βλέπε ιστοσελίδα ΕΑΚΠ )
    Αύριο Τετάρτη 2/12/09 με αφορμή την προγραμματισμένη συνάντηση του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. στις 13.00 με τον νέο Αρχηγό και στις 17.00 με τον Γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του πολίτη η ΕΑΚΠ θα θέσει το θέμα του 12ωρου και γενικότερα του ωραρίου απαιτώντας την άμεση διακοπή του πιλοτικής του εφαρμογής. 
    Η ΕΑΚΠ θα ανακοινώσει σε όλους τους συναδέλφους τα αποτελέσματα των συναντήσεων και ανάλογα με αυτά θα καθορίσει την στάση της στην συνέχεια.
    Η ΕΑΚΠ καλεί την Ομοσπονδία και όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του κλάδου να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να πάψουν να βλέπουν από μακριά και μουδιασμένα ένα τόσο σοβαρό θέμα, τους καλεί να πάρουν άμεσα αποφάσεις καταδικαστικές για το 12ωρο και μαζί με τους εργαζόμενους να απαιτήσουν επιτέλους την πλήρη εφαρμογή  του πενθημέρου και την εφαρμογή των διατάξεων για την υπερεργασία όπως ισχύει σε όλο τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα για να πάψει επιτέλους η άγρια εκμετάλλευση των πυροσβεστών από τις ανεξέλεγκτες επιφυλακές και την καταστρατήγηση του ωραρίου τους που στόχο έχει την ανέξοδη κάλυψη των οργανικών κενών του Π.Σ. .
 
 
                                                                        Για την Ε.Α.Κ.Π.
                                            Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
 
                                                     Καραγκούνης Δημήτρης – Μιχαήλ Μιχαήλ
 
      


Δείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις