Ημερομηνία31-08-2009
ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΙΤΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η    Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η     Κ Ι Ν Η Σ Η    Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
                       Ε.Α.Κ.Π. 
  Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού   Σώματος
.                                                                                                                                                   .                       .
      Τηλ. & fax : 2231032177, Κιν. 6974141197 –6974499891 , Website WWW.old.eakp.gr , Email: info@old.eakp.gr
 
 ΑΘΗΝΑ 1  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
 
     ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ      
.
                  
 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, Αξιωματικοί και Χαμηλόβαθμοι του Πυροσβεστικού Σώματος, σήμερα όσο ποτέ άλλοτε νοιώθουμε πλέον όλοι στο πετσί μας το πόσο σκληρή και αδυσώπητη είναι η οικονομική πολιτική για τους εργαζόμενους που απορρέει από τις κεντρικές κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εφαρμόζει πιστά η κυβέρνηση, στηριζόμενη στην ανοχή όλων όσων συμφωνούν με αυτές και στην στήριξη όλων όσων ωφελούνται από την εφαρμογή τους.  
 Ποιόν ωφελεί και ποιόν βλάπτει η εφαρμογή αυτής της πολιτικής δεν χρειάζεται πλέον ιδιαίτερη ανάλυση.
 Είναι ξεκάθαρο ποιοι πλήρωσαν και ποιοι θέλουν τα αδηφάγα οικονομικά συμφέροντα της χώρας και οι πολιτικοί τους υποστηρικτές να συνεχίσουν να πληρώσουν τις συνέπειες της κρίσης που οι ίδιοι δημιούργησαν.
 Εμείς οι εργαζόμενοι του Πυροσβεστικού Σώματος όπως και όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας μας γίναμε με ευθύνη τους χορηγοί της κερδοφορίας των τραπεζών, του βιομηχανικού και εμπορικού κεφαλαίου όχι μόνο μέσα από τον υπέρμετρο δανεισμό που είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε για αντιμετωπίσουμε τις στοιχειώδεις ανάγκες των οικογενειών μας, τις υπέρογκες ανατιμήσεις των καταναλωτικών αγαθών που πληρώνουμε καθημερινά και την μεγαλύτερη δική μας συμμετοχή για δαπάνες σχετικά με την υγεία και τις σπουδές των παιδιών μας αλλά και από την χωρίς αιδώ μετάγγιση των εισοδημάτων μας ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ στα ταμεία τους;.
.
Τα 30 και πλέον δις συνολικά που δόθηκαν στο τραπεζικό κεφάλαιο και όλα τα μέτρα που πάρθηκαν για την στήριξη της κερδοφορίας των επιχειρήσεων προέρχονται από την άγρια φορολογία των εργαζόμενων και των συνταξιούχων και τον περιορισμό των δικαιωμάτων τους, όπως:
 •         Τις μηδενικές αυξήσεις για το 2009 και την επί δεκαετίες σφιχτή οικονομική πολιτική της λιτότητας. 
 •         Την καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων ( 3 δις ευρώ υπολογίζεται).
 •         Την περικοπή ιατροφαρμακευτικών καλύψεων με την άμεση πληρωμή από τους ίδιους τους ασφαλ/μένους. 
 •         Την αύξηση των τελών κυκλοφορίας για την στήριξη της κερδοφορίας των εμπόρων αυτοκινήτων.  
 •         Το εκβιαστικό πετσόκομμα των εργασιακών σχέσεων υπό την απειλή απολύσεων.
 •         Το ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας.
 •         Το άγριο χαράτσι των διοδίων που πληρώνουμε στο ιδιωτικοποιημένο πλέον Εθνικό οδικό δίκτυο. 
 •         Την αύξηση του φόρου κατανάλωσης καυσίμων.  
 •         Την περικοπή τουλάχιστον του 10% από τους προϋπολογισμούς όλων των υπουργείων με αποτέλεσμα την ακόμη μεγαλύτερη μείωση των δαπανών που αφορούν λαϊκές ανάγκες και την πρόνοια.   
Εμείς οι πυροσβέστες όμως λόγω του ‘αλτρουϊσμού ’ που διαπνέει το επάγγελμα μας και την χρόνια μακαριότητα που δέρνει τα συνδικαλιστικά μας όργανα δώσαμε κάτι παραπάνω μέσα από: 
 •         Την απλήρωτη υπερεργασία μας των χιλιάδων ωρών για κάθε αντιπυρική περίοδο μαζί με την φετινή.        
 •         Την διαφορά των -19 ευρώ για κάθε 8ωρο για τις υπερωρίες του 2008, αφού ακόμα και από αυτά τα 46 ευρώ που είναι καθηλωμένη η αποζημίωση εδώ και χρόνια πληρώθηκε με  το εξευτελιστικό ποσό των 27 ευρώ. 
 •         Τα 500 ή τα 300 ευρώ της εισοδηματικής πολιτικής που δεν πήραν όσοι συνάδελφοι τα δικαιούνταν.
 •         Με την μη χορήγηση κονδυλίων για ουσιαστική διοικητική μέριμνα κα την ξεκούραση σε αξιοπρεπή καταλύματα των χιλιάδων εξουθενωμένων πυροσβεστών στα μεγάλα συμβάντα.         
 •         Τα 69 εκατ. ευρώ που κόπηκαν από τον προϋπολογισμό του Π.Σ.  
 Τις νέες προτάσεις του ΔΝΤ για μείωση μισθών, περικοπές επιδομάτων, περικοπές δώρων εορτών και επιδομάτων αδείας  όπως επίσης και τα χαμόγελα και τον ενθουσιασμό κατά στην συνάντηση των εκπροσώπων των «παραγωγικών» τάξεων με τον Πρωθυπουργό πάλι εμείς θα κληθούμε να τα πληρώσουμε.    
.
 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοιαξιωματικοί και χαμηλόβαθμοι, η Ε.Α.Κ.Π. σας καλεί αφού βγάλετε τα απαραίτητα συμπεράσματα με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στον κλάδο μας και γενικότερα εφαρμόζονται ή σχεδιάζονται να εφαρμοστούν σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων, να προσπεράσετε τα εμπόδια και να αγνοήσετε τις παρελκυστικές τακτικές των εκπροσώπων του κυβερνητικού συνδικαλισμού, παίρνοντας ενεργά μέρος στην κινητοποίηση της Δ.Ε.Θ. στις 5 Σεπτέμβρη μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους πριν είναι πολύ αργά.
.
                                                     ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ   ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ 
.
Κατεβάστε εδώ την ανακοίνωση στην κανονική της μορφή: www.old.eakp.gr/pdf/ekthesithesalonikis2009.doc


Δείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις