Ημερομηνία03-02-2009
ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ Π.Σ. ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η       Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η         Κ Ι Ν Η Σ Η         Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
                                                 Ε.Α.Κ.Π. 
 Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού   Σώματος
.                                                                                                                                                          .
Τηλ. & fax : 2231032177, Κιν. 6974141197 –6974499891 , Website WWW.old.eakp.gr , Email: info@old.eakp.gr
 
ΑΘΗΝΑ   3   Φεβρουαρίου 2009                
                                                             ΠΡΟΣ : ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ
                                                                           & ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ Π.Σ.
 
ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ & ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ
Π.Σ. ΓΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ & ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ     
 
Συναδέλφισσες & συνάδελφοι, Αξιωματικοί & χαμηλόβαθμοι του Π.Σ., η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση    Πυροσβεστών παρακολουθώντας με μεγάλη προσοχή και ιδιαίτερη αγωνία:
  •         Τη φθίνουσα πορεία των εργασιακών μας δικαιωμάτων σε όλα τα επίπεδα όπως στο χρόνο εργασίας, τις μισθολογικές μας παροχές, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα, τον εκφυλισμό των αξιοκρατικών θεσμών για τις μεταθέσεις - προσλήψεις - προαγωγές, των συνθηκών εργασίας κ.λ.π.    
  •         Την οργανωτική αποσάθρωση τόσο του Π.Σ. όσο και της δασικής υπηρεσίας εξ αιτίας της απαξιωτικής     πολιτικής που εφαρμόστηκε και εφαρμόζεται διαχρονικά σε βάρος των δύο υπηρεσιών, με τραγικά  αποτελέσματα στην πυροπροστασία της χώρας.
  •         Τη νέα αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης με τις ευλογίες της Ε.Ε. που ξεδιπλώνεται στο όνομα της οικονομικής κρίσης σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων της χώρας μέσα από τα νέα προγράμματα λιτότητας,
και ενώ διαπίστωσε και κατήγγειλε επανειλημμένα όχι μόνο την απροθυμία του προεδρείου της Ομοσπονδίας και των παρατάξεων Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. &  Π.Α.Σ.Κ .Π. να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να συμβάλουν ώστε ο κλάδος να παλέψει αγωνιστικά για την επίλυση των προβλημάτων, αλλά και την συμμετοχή τους στην προσπάθεια επιβολής των αντεργατικών μέτρων της εκάστοτε κυβέρνησης, παρ όλα αυτά δεν έπαψε να  προσπαθεί προς την κατεύθυνση αυτή & για τον λόγο αυτό αξιοποίησε κάθε δυνατότητα μέσα από όλα τα συλλογικά συνδικαλιστικά όργανα της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. αλλεπάλληλες φορές όπως τα ετήσια συνέδρια & τα διοικητικά συμβούλια της προκειμένου να παρθούν αποφάσεις ενωτικές για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Με δεδομένη λοιπόν την κατάσταση έτσι όπως διαμορφώνεται για τα δικαιώματά μας και την άρνηση της  πλειοψηφίας της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. να οδηγήσει τον κλάδο σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, η Ε.Α.Κ.Π.  αποφάσισε στην Πανελλαδική της Συνδιάσκεψη να απευθύνει:
  •       Έκκληση προς όλες τις πρωτοβάθμιες Ενώσεις του κλάδου να διαισθανθούν την ευθύνη που έχουν       απέναντι στους εργαζόμενους που εκπροσωπούν και αφού πάρουν άμεσα τις σχετικές αποφάσεις στα            διοικητικά τους συμβούλια, να συγκροτήσουν κοινό αγωνιστικό μέτωπο μαζί με την Ε.Α.Κ.Π. στη βάση του     διεκδικητικού πλαισίου που προτείνει.  
  •       Οι εργαζόμενοι άνδρες και γυναίκες, αξιωματικοί και χαμηλόβαθμοι να συμμετέχουν ενεργά και μαζικά σε οποιαδήποτε μορφής κινητοποίηση, ακόμη και εάν το πρωτοβάθμιο σωματείο τους δεν έχει πάρει σχετική  απόφαση.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι. Είναι σε όλους μας αντιληπτό πλέον ότι αυτοί που δημιούργησαν την οικονομική κρίση είναι αυτοί που πλούτισαν τόσα χρόνια από τον δικό μας ιδρώτα, τις περικοπές των δικαιωμάτων μας, το πετσόκομμα των κοινωνικών παροχών, την καταλήστευση των αποθεματικών των ταμείων μας.
Θέλουν όμως για ακόμη μία φορά τις συνέπειες να τις πληρώσουμε εμείς και τα παιδιά μας και δεν τους νοιάζει πόσοι από εμάς θα φθάσουν στο σημείο της εξαθλίωσης ή θα γίνουν τραγικοί και απελπισμένοι αυτόχειρες.    
   Αντιληπτό επίσης είναι και για ποιών τα συμφέροντα κόπτονται οι διεθνείς οργανισμοί και οι εγχώριοι πολιτικοί προστάτες τους Γιατί αλήθεια πρέπει να ελπίζουμε εμείς οι εργαζόμενοι στην καλή τους θέληση και να περιμένουμε ακόμη στωικά χωρίς αγωνιστικές κινητοποιήσεις την μεγαλοψυχία τους; Η καλή τους θέληση αποδείχτηκε περίτρανα από το πόσο εύκολα και που δόθηκαν από την κυβέρνηση τα 28 δις ευρώ και πόσο ζορίζονται να δώσουν σε εμάς τους «Ήρωές τους» ακόμη και αυτές τις πενιχρές αμοιβές της 3ης δόσης του δασικού επιδόματος και της υπερωριακής αποζημίωσης.   
.
 Συνάδελφοι ήρθε η ώρα μαζί με την Ε.Α.Κ.Π. και το υπόλοιπο εργατικό κίνημα να διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει, κάθε ολιγωρία τώρα μας καθιστά υπόλογους για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.
 
                                          ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ


Δείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις