Ημερομηνία01-01-2009
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

 Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η    Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η     Κ Ι Ν Η Σ Η    Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ ΩΝ 
                                                           Ε.Α.Κ.Π.
     Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού   Σώματος
.                                                                                                                                           .
Τηλ. & fax : 2231032177, Κιν. 6974141197 –6974499891  Web site WWW.old.eakp.gr , E mail: info@old.eakp.gr
 
 ΑΘΗΝΑ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2009
 
                       ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ
 
   Το αίμα αθώων παιδιών και αμάχων ρέει στην Παλαιστίνη, το αίμα ενός λαού που του αρνούνται την Πατρίδα, την Εθνική του Ανεξαρτησία, το δικαίωμά του να αποφασίζει για την τύχη του. Του λαού αυτού που μία από τις ισχυρότερες πολεμικές μηχανές του κόσμου, αυτή του Ισραήλ, σφάζει απροκάλυπτα τα παιδιά του, ορθώνει τείχη αποκλεισμού στις πόλεις του, επιβάλλει αποκλεισμό των εδαφών του από τον έξω κόσμο καταδικάζοντας έναν λαό σε αποκλεισμό και πείνα.
 Όλα αυτά με την έγκριση της Δύσης, που είτε όπως οι Η.Π.Α παίρνουν απροκάλυπτα το μέρος του θύτη θεωρώντας «τρομοκράτες» τάχα την νόμιμα εκλεγμένη αρχή στη λωρίδα της Γάζας, είτε όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση τηρώντας ίσες αποστάσεις εξισώνοντας τον θύτη Ισραήλ με το θύμα τον Παλαιστινιακό λαό που προσπαθεί να διατηρήσει το χαρακτήρα μιας στοιχειώδους αντίστασης, απέναντι στην μαζική του δολοφονία, ενός λαού που το μόνο που αποζητά είναι η λευτεριά του και έχει φτάσει στο έσχατο σημείο απόγνωσης.
 
   Για τους λόγους αυτούς ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ:
  •               Το κράτος του Ισραήλ για την σχεδιασμένη τακτική εξόντωσης ενός ολόκληρου λαού διαπράττοντας γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου κατά της ανθρωπότητας.
  •               Τη στάση των Η.Π.Α για την μέχρι σήμερα υποστήριξη στο κράτος του Ισραήλ το οποίο με την αμέριστη υποστήριξη τους διαπράττει την γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού.
  •               Την Ευρωπαϊκή Ένωση που δύο μέρες πριν τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς αναβάθμισε τις σχέσεις της με το Ισραήλ δίνοντας το πράσινο φως για την αιματοχυσία που διαπράττει το Ισραήλ σήμερα.    
  •               Κάθε υποκριτική στάση που κρατά ίσες αποστάσεις ανάμεσα στους δολοφόνους και τα θύματα τους και ΖΗΤΑΜΕ:   
 
1.       Να σταματήσουν άμεσα οι εγκληματικοί Βομβαρδισμοί του Ισραήλ και η δολοφονία αμάχων.
2.       Να επιτραπεί άμεσα η ανθρωπιστική βοήθεια και να σταματήσει ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας. Ο Παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα της αυτονομίας και της αυτοδιάθεσης σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.
3.       Να σταματήσει η κατοχή των Παλαιστινιακών εδαφών άμεσα
4.       Να επιστρέψει ο Παλαιστινιακός λαός στις εστίες του και να ιδρυθεί το Παλαιστινιακό ανεξάρτητο κράτος με σύνορα αυτά του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
 
Για να πραγματωθούν αυτά και για την έμπρακτη στήριξη του Παλαιστινιακού λαού ΚΑΛΟΥΜΕ :
  •         Το συνδικαλιστικό κίνημα του Πυροσβεστικού Σώματος και των υπολοίπων εργαζομένων τα πολιτικά κόμματα, την Κυβέρνηση, τις φιλειρηνικές οργανώσεις να στηρίξουν έμπρακτα τον Παλαιστινιακό λαό.
  •         Να καταδικάσουν την Ισραηλινή επίθεση και την μέχρι τώρα πρακτική των Ισραηλινών κυβερνήσεων.
  •         Να ακυρωθούν όλες οι μέχρι τώρα εμπορικές συμφωνίες της χώρας μας με το Ισραήλ και να ζητηθεί από την Ε.Ε να άρει τις μέχρι τώρα συμφωνίες κάθε είδους μέχρι να αλλάξει πολιτική απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό.
  •         Να απαιτηθεί από το συνδικαλιστικό κίνημα και τις μαζικές και φιλειρηνικές Ενώσεις των εργαζομένων η δημιουργία του ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους.
  •         Να εκδοθούν ψηφίσματα καταδίκης του Ισραήλ για την Γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.
 
                        ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ


Δείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις