Ημερομηνία18-12-2008
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤO ΥΠΗΡΕΣΙΑΚO ΣΥΜΒΟΥΛΙO ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ

 Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η     Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η      Κ Ι Ν Η Σ Η     Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
   
             Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΑΚΠ  ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ     
                                                                                                       
 Συναδέλφισσες –Συνάδελφοιη Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών με καταγεγραμμένη πλέον την μεγάλη αύξηση της δύναμης της κατά 417 ψήφους & 8,46 ποσοστιαίες μονάδες στις εκλογές για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Μεταθέσεων, εκφράζει τις ευχαριστίες της προς όλους τους συναδέλφους που έδειξαν για άλλη μία φορά εμπιστοσύνη στην αγωνιστικότητα της και στήριξαν με την ψήφο τους το ψηφοδέλτιο της.  
 Ευχαριστεί ιδιαίτερα τους νέους συναδέλφους που από τα πρώτα τους βήματα στο Π.Σ ξεχώρισαν ποιοι στάθηκαν δίπλα τους και ανέδειξαν τα προβλήματα τους και ποιοι αδιαφόρησαν, όπως επίσης ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους συναγωνιστές που με την αδιάκοπη δράση τους και την παρουσία τους στο ψηφοδέλτιο δίνοντας έναν τίμιο και αξιοπρεπή αγώνα έφεραν αυτό το δυναμικό αποτέλεσμα. ΄
.
                                                                            Αποτελέσματα Εκλογών 
                                                               Εκλογές  2008          Εκλογές 2006                
     Ψήφισαν :   6.281                          Ψήφοι  -  Ποσοστό      Ψήφοι  - Ποσοστό            Διαφορά από το 2006
      Άκυρα :         135     Ε.Α.Κ.Π. :        1.623    29,37%         1.206        20,91%              + 417         + 8,46%  
     Λευκά :          620     Π.Α.Σ.Κ. Π. :    1.640    29,67%          2.123        36,8%                   483         - 7,14%   
    Έγκυρα :    5.526     Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ:    2.263   40,95%           2.246       38,9%                   +17         + 2,00%
 
 Η ελάχιστη διαφορά των δέκα επτά ( 17 ) ψήφων που στάθηκε προσωρινό εμπόδιο για να γίνει η αναγκαία πλέον ιστορική αλλαγή στο υπηρεσιακό συμβούλιο μεταθέσεων, μετά τον επί 12 χρόνια συνεχόμενο εκφυλισμό του θεσμού με ευθύνη των δύο άλλων παρατάξεων, δεν ήταν μόνο αποτέλεσμα της βούλησης των συναδέλφων αλλά και της συστηματικής προσπάθειας νόθευσης και αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος με ανέντιμα και αθέμιτα μέσα.
  Είναι βαρύτατες οι ευθύνες της Διεύθυνσης προσωπικού για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την έναρξη των εκλογικών διαδικασιών για το υπηρεσιακό συμβούλιο μεταθέσεων κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας και από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε η Ε.Α.Κ.Π. καθώς επίσης ότι δεν υπήρξε ιδιαίτερη σπουδή για την διαφύλαξη του αδιάβλητου των εκλογών. Είναι ακόμη βαρύτερες οι ευθύνες όσων προσπάθησαν με ύπουλο τρόπο να νοθεύσουν το εκλογικό αποτέλεσμα.
   Όλα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν είχαν στόχο να διαμορφώσουν ένα κλίμα ακυρότητας των ψηφοδελτίων της Ε.Α.Κ.Π. με δεδομένη την αναμενόμενη εκλογική της άνοδο. Το γεγονός ότι όσα υπέπεσαν στην αντίληψη της Ε.Α.Κ.Π. αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα μετά από τις παρεμβάσεις της δεν αναιρεί την προσπάθεια που έγινε για τον συγκεκριμένο σκοπό και ότι μπορεί να μην έγιναν αντιληπτές όλες οι παραβιάσεις.   
 Η παραπάνω εκτίμηση της Ε.Α.Κ.Π. επαληθεύεται από τα ίδια τα γεγονότα γιατί :
 •                Διακινήθηκαν με ευθύνη της Διεύθυνσης προσωπικού εκατοντάδες σημαδεμένα ψηφοδέλτια της Ε.Α.Κ.Π. με σκουρόχρωμη κηλίδα σε υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης όταν είναι γνωστό ότι αυτά τα ψηφοδέλτια θεωρούνται βάση των σχετικών διατάξεων άκυρα. 
 •                Ενώ οι διοικητές των υπηρεσιών αυτών ανέφεραν το γεγονός των σημαδεμένων ψηφοδελτίων της Ε.Α.Κ.Π. στην διεύθυνση προσωπικού, η εντολήπου τους εδόθη ήταν να διεξάγουν τις εκλογές με αυτά χωρίς φυσικά να έχει ενημερωθεί επίσημα για το γεγονός η Ε.Α.Κ.Π. Μετά από την παρέμβαση της Ε.Α.Κ.Π. επαναλήφθηκαν οι εκλογές στην Π.Υ. Δράμας που δεν είχαν προλάβει να ολοκληρωθούν.
 •                Στη διεκπεραίωση των εκλογικών διαδικασιών  που ήταν ευθύνη της διεύθυνσης προσωπικού κατά παράβαση της προστασίας του εκλογικού αδιάβλητου, είχε ενεργή ανάμειξη μέχρι το πέρας της διαδικασίας το μέλος της Π.Α.Σ.Κ Π., Κραϊας Γεώργιος, παρά το γεγονός ότι ήταν υποψήφιος για το υπηρεσιακό συμβούλιο μεταθέσεων.
 •                Κατά την διάρκεια της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων με αφορμή την ολιγόλεπτη απουσία από τον χώρο καταμέτρησης του εκπροσώπου της Ε.Α.Κ.Π. έγινε με δόλιο και γκανγκστερικό τρόπο απόπειρα ακύρωσης 11 ψηφοδελτίων της τα οποία σημαδεύτηκαν πανομοιότυπα εκείνη την στιγμή. Όταν έγινε αντιληπτό το γεγονός  από τον εκπρόσωπο της Ε.Α.Κ.Π. και καταγγέλθηκε θεωρήθηκαν έγκυρα. 
 • ·              Ενώ παρελήφθησαν εμπρόθεσμα από την διεύθυνση προσωπικού τα 85 ψηφοδέλτια της Π.Υ. Πολυγύρου δεν μετρήθηκαν και βρέθηκαν την επομένη μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας  στην Διεύθυνση Υγιεινής και Ασφάλειας .. Ενώ μέχρι στιγμής αγνοείται η τύχη των ψηφοδελτίων της Π.Υ. Λειβαδιάς
 •                Η Ε.Α.Κ.Π. μπροστά στο δίλλημα που έμπαινε εκ των πραγμάτων για ακύρωση των εκλογών με πρωτοβουλία της εξ αιτίας όλων αυτών των γεγονότων, προκειμένου να τελειώσει ομαλά η εκλογική διαδικασία ζήτησε να μετρηθούν τα ψηφοδέλτια της Π.Υ. Πολυγύρου αφού είχαν σταλεί εμπρόθεσμα.
 •               Ο εκπρόσωπος της Π.Α.Σ.Κ Π. αρνείτο πεισματικά να γίνει καταμέτρηση γιατί μέχρι εκείνη την στιγμή η Π.Α.Σ.Κ .Π προηγούνταν της Ε.Α.Κ.Π. με 10 ψήφους. Υποχώρησε την επομένη ημέρα μετά την γενική κατακραυγή και έτσι ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία, μία εκλογική διαδικασία που μέχρι εκείνη της στιγμή είχε σημαδευτεί από την πληθώρα των μεθοδεύσεων για την ανακοπή της ανόδου της Ε.Α.Κ.Π.     
   Η Ε.Α.Κ.Π. παρ΄ ότι δεν κατάφερε για 17 ψήφους να πάρει την μία από τις δύο έδρες του υπηρεσιακού συμβουλίου θεωρεί πολύ σημαντικό το γεγονός ότι:
 •                     Σε μία περίοδο εντεινόμενης επίθεσης στα εργασιακά μας δικαιώματα είναι η μόνη παράταξη που παρουσίασε σημαντική άνοδο, ενώ οι δύο άλλες παρατάξεις ως αποτέλεσμα της συμβιβαστικής τους στάσης και της αδράνειας τους είχαν: Η μεν Π.Α.Σ.Κ. Π. σημαντική μείωση της δύναμης της με -483 ψήφους και 7,14 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ η Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. με το πλεονέκτημα του βασικότερου συνδικαλιστικού πόλου στην συνδιαχείριση των ρουσφετολογικών μηχανισμών μόλις μετά βίας συγκράτησε τις δυνάμεις της..
 •                     Η Ε.Α.Κ.Π. επί πέντε συνεχείς εκλογές στα υπηρεσιακά συμβούλια μεταθέσεων δηλαδή από το 2000 έως το 2008 παρουσιάζει σταθερή και σημαντική άνοδο με αποτέλεσμα τον τριπλασιασμό των ποσοστών της από 9,23% σε 29,37% ( βλέπε συγκριτικό πίνακα εκλογών).  
   Η Ε.Α.Κ.Π. μετά και από αυτήν την εκλογική διαδικασία εκτιμά ότι χρειάζεται ακόμη πολύ δουλειά και ακόμη περισσότερη προσπάθεια από την πλευρά της ώστε: 
 •                     Να φτάσει η φωνή της παντού για να καταφέρει να ενημερώσει και να πείσει όλους αυτούς τους συναδέλφους που με ευθύνη των δύο παρατάξεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού έχουν αποστασιοποιηθεί και ψήφισαν λευκό ( 620 ψήφοι ) ότι αυτού του είδους η αντίδραση βοηθάει πάλι αυτούς που πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο καταδικάζουν.  
 •                     Να πείσει τους συναδέλφους που στήριξαν τα άλλα δύο ψηφοδέλτια με καθαρά κομματικά κριτήρια χωρίς να πάρουν υπόψη τους την συνδικαλιστική τους αδράνεια,  ότι δεν έχουν να περιμένουν τίποτε από τις παρατάξεις που μέχρι σήμερα έβαλαν πλάτη στις αντεργατικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν διαχρονικά στον κλάδο μας και μας έφεραν σε αυτή τη δεινή θέση ως προς τα εργασιακά μας δικαιώματα και γενικότερα  την πορεία του Π.Σ.
  Η  Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών
 •                     ΚΑΛΕΙ όλους τους συναδέλφους από εδώ και πέρα να σταθμίσουν την θέση τους ανάλογα με τα όσα τους επηρεάζουν ως εργαζόμενους και να μην μείνουν απλοί παρατηρητές παρακολουθώντας τις εξελίξεις δίνοντας ακόμη δύναμη σε όλους αυτούς που η μόνη αιτία ύπαρξης τους στα συνδικαλιστικά δρώμενα είναι η κομματική τους ταυτότητα και η προσήλωση τους στην υλοποίηση των κυβερνητικών επιλογών που μας οδηγούν μαθηματικά στον εργασιακό μεσαίωνα.
 •                     ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ότι θα αξιοποιήσει τη δύναμη που της έδωσαν όσοι την εμπιστεύτηκαν οργανώνοντας ακόμη καλύτερα την συνδικαλιστική της δράση σε όλους τους τομείς και ότι θα εντείνει ακόμη περισσότερο την παρέμβασή της σε όλα τα επίπεδα.
 •                     ΖΗΤΑ από τους συναδέλφους που πιστεύουν στον αγώνα της και στην αναγκαιότητα ανατροπής των συσχετισμών στην Ομοσπονδία υπέρ του αγωνιστικού συνδικαλισμού, να πάρουν πρωτοβουλίες και να ιδρύσουν άμεσα σε κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο όπου ακόμη δεν έχει συσταθεί παράταξη της Ε.Α.Κ.Π.    
   Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα στους συναδέλφους που την στήριξαν σε αυτές τις εκλογές να στηρίξουν την Ε.Α.Κ.Π. και στα πρωτοβάθμια σωματεία τους. Αν συμβεί αυτό, είναι δυνατόν να ανατραπεί η πλασματική αυτοδυναμία της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. αφού με βάση την καταγραφή  της δύναμης των παρατάξεων σε αυτές τις εκλογές από τις 13 θέσεις που έχει σήμερα, θα πέσει στις 7 με 8, ενώ η ΕΑΚΠ με το 29,37% που πήρε στις εκλογές θα αποκτήσει ισχυρή δύναμη αυξάνοντας τις 2 έδρες που έχει σήμερα στην Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. σε  5 με 6.    
 
     Συγκριτικός πίνακας εκλογικών αποτελεσμάτων  2000 –2002 –2004 -2006 – 2008      
 Εκλογές
         2008
2006
         2004
2002
2000
Ψηφίσαντες
6.281
6.160
6.861
7.236
7.020
Ακυρα – Λευκά
 755
  393
1.060
   277
   451
Έγκυρα
5.526
5.767
5.801
6.959
6.569
Ε.Α.Κ.Π.
1.623 29,37%
1.206 20,91%
 1.128 19,44%
------
  606 9,23%
Αγωνιστική Συνερ/σία
        ------
      ------
       -----
1.448  20,8%
-----
Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. 
2.263 40,95%
2.246  38,9%
 2.405  41,46%
2.234 32,10%
2.008 30,5%
Π.Α.Σ.Κ.Π.
1.640  29,67%
2.123  36,8%
 2.268  39,10%
2.949 42,38%
2.683 40,8%
Κίνηση Π.Α.Π.(ΕΠΑΠΑ)
        ------
    192   3,33%
-----
-----
-----
Χαραλαμπόπουλος
        ------
-----
-----
   328    4,71%
----
Ε.Π.Α.Π.Α      
         ------
------
-----
------
1.272 19,36%
                                                                ΕΝΩΤΙΚΗ   ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
.
                                                                             ΑΘΗΝΑ   19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008


Δείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις