Ημερομηνία10-12-2008
ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 13ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ

Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η     Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η      Κ Ι Ν Η Σ Η     Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
                     Ε.Α.Κ.Π. 
  Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού   Σώματος
.                                                                    .
Τηλ. & fax : 2231032177, Κιν. 6974141197 –6974499891, Web site WWW.old.eakp.gr , E mail: info@old.eakp.gr                          
 
     ΑΘΗΝΑ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008
 
          ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ Ε.Α.Κ.Π ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ  ΑΤΤΙΚΗΣ 
 
  Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι του Λεκανοπεδίου Αττικής η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών σας απευθύνει κάλεσμα για καθολική συμμετοχή στις εκλογές για το υπηρεσιακό συμβούλιο μεταθέσεων που θα γίνουν το ΣΑΒΒΑΤΟ 13 Δεκέμβριου 2008 στην αίθουσα γυμναστηρίου του Α.Π.Σ. και από Ω/08.00΄ έως 17.00΄.
  Θεωρούμε πιθανό το ενδεχόμενο να μην έχετε ενημερωθεί για αυτές τις εκλογές, όπως θεωρούμε πολύ πιθανό αρκετοί από εσάς να σκεφτούν ότι δεν τους αφορά το υπηρεσιακό συμβούλιο μεταθέσεων και για τον λόγο αυτό να απέχουν από την ψηφοφορία.
   Η Ε.Α.Κ.Π. σας καλεί πριν πάρετε την οποιαδήποτε απόφαση να σκεφτείτε:
  •       Ποιος ωφελήθηκε ή ωφελείται από την αποδυνάμωση και την καταρράκωση ενός αξιοκρατικού θεσμού όπως είναι και ο κανονισμός μεταθέσεων ακόμη και εάν δεν τον αφορά άμεσα τουλάχιστον μέχρι τώρα και ποιος είναι ο πραγματικός χαμένος όταν με αφορμή την δική μας αδιαφορία δεν υπάρχει αντίσταση απέναντι στην συνειδητή προσπάθεια αποδυνάμωσης των θεσμών και στην συστηματική αφαίρεση δικαιωμάτων;
  •       Ότι τώρα πλέον λίγο πολύ όλοι γνωριζόμαστε και γνωρίζουμε επίσης ότι την τελευταία δεκαετία συνέβησαν πολλά γεγονότα στον κλάδο μας που επηρέασαν κυρίως αρνητικά τις εργασιακές μας συνθήκες και το βιοτικό μας επίπεδο, για τον λόγο αυτό λοιπόν ο καθένας από εμάς οφείλει να βγάλει τα συμπεράσματα του κάτω από ποιες συνθήκες και με ποιών την ευθύνη φθάσαμε ως εδώ και να πράξει ανάλογα! 
Το Σάββατο 13/12 αυτό καλούμαστε να κάνουμε, να πράξουμε ανάλογα με την ψήφο μας στις εκλογές για το υπηρεσιακό συμβούλιο μεταθέσεων, αφού πρώτα σκεφτούμε πως ευθύνη έχουν από κοινούοι δύο παρατάξεις Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ & Π.Α.Σ.Κ Π. που με την συμμετοχή και την ανοχή των αιρετών εκπροσώπων τους στο συμβούλιο αυτό σε πλήρη εναρμόνιση με την βούληση της εκάστοτε φυσικής και πολιτικής ηγεσίας ένας αξιοκρατικός θεσμός:       
ØΈγινε από την γέννηση του εργαλείο ρουσφετολογικών εξυπηρετήσεων και ψηφοθηρίας.   
ØΑπό τις παράνομες και άδικες αποφάσεις καταρρακώθηκε κάθε έννοια αξιοκρατίας & ισονομίας.
ØΠέρασαν όλες εκείνες οι τροποποιήσεις που άνοιξαν τον δρόμο για την μετατροπή του σ’έναν ακόμη μηχανισμό εκμαυλισμού συνειδήσεων & σωφρονισμού και την ουσιαστική κατάργηση του.
  •       Να σκεφτούμε επίσης ότι αν θέλουμε να περισώσουμε κάτι από τον θεσμό αυτό και να προστατεύσουμε την αξιοκρατία και τα δικαιώματα μας πρέπει οπωσδήποτε να εκλεγεί στο υπηρεσιακό συμβούλιο μεταθέσεων εκπρόσωπος της Ε.Α.Κ.Π.
  •      Η εκλογική ενίσχυση της Ε.Α.Κ.Π. και η εκλογή αντιπρόσωπου της σε ένα θεσμικό όργανο αποφάσεων θα αποτελέσει εφαλτήριο για την ποιο ουσιαστική οργάνωση και ενδυνάμωση της πανελλαδικά με θετικές συνέπειες στις διεκδικήσεις του κλάδου και την προστασία των δικαιωμάτων μας.   
 Εγγύηση για αυτό αποτελεί:
  •       Ο συνεχής - αταλάντευτος και υπεύθυνος αγώνας της όλα αυτά τα χρόνια για τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων του Π.Σ και σε όλα τα επίπεδα, ενημέρωσης και παρεμβάσεων.     
  •      Η επαλήθευση της για ότι είχε προειδοποιήσει έγκαιρα τους εργαζόμενους πως θα επακολουθήσει από αποφάσεις και ενέργειες της τελευταίας δεκαετίας των εκάστοτε πολιτικών και φυσικών ηγεσιών.   
  •       Η μεγάλη συσπείρωση στις γραμμές της Ε.Α.Κ.Π. συναδέλφων χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση παρά μόνο η ιδιότητα τους ως εργαζόμενοι και η θέληση τους να παλέψουν για τα κοινά εργασιακά προβλήματα.  
 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι της Αττικής κατανοούμε την καταπόνηση σας από την μάχη που δίνετε αυτές τις μέρες στα μέτωπα των πυρκαγιών που στόχο έχουν την υπονόμευση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του ελληνικού λαού. Μην ξεχνάτε όμως ότι την επομένη των πυρκαγιών θα βρεθείτε πάλι αντιμέτωποι με τα καθημερινά εργασιακά προβλήματα που ταλανίζουν την καθημερινότητα την δική σας και των οικογενειών σας.  Μην αδιαφορήσετε λοιπόν για τις εκλογές που γίνονται για το υπηρεσιακό συμβούλιο μεταθέσεων, δώστε με την ψήφο σας  την δυνατότητα στην Ε.Α.Κ.Π.  για να παλέψει από καλύτερη θέση για τα προβλήματα μας.        
                   .                  
                                            ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΧΑΜΕΝΗ
 
            ΕΝΩΤΙΚΗ   ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ


Δείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις