Ημερομηνία05-12-2008
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Ε.Β.Ε.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

                          ΕΝΩΤΙΚΗ   ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ   ΚΙΝΗΣΗ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
 
     ΑΘΗΝΑ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2008                                   
                                                  ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ   
 
   Συναδέλφισσες συνάδελφοι το τελευταίο διάστημα βλέπουμε να εξελίσσεται μία ενορχηστρωμένη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων με πρόσχημα την οικονομική κρίση, επίθεση που έχει για στόχο τα παιδιά μας,, εμάς τους ίδιους, τους εργαζόμενους όλης της χώρας και θα προχωρήσει παραπέρα με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους μας αν δεν αντιδράσουμε έγκαιρα. Για την κρίση αυτή όμως συνάδελφοι υπάρχουν ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ και υπεύθυνοι είναι αυτοί που νομοθετούσαν και αυτοί που στήριζαν χρόνια πριν όλο αυτό το αντεργατικό πλαίσιο πάνω στο οποίο θα στηνόταν το σκηνικό αφαίμαξης των δικαιωμάτων μας και της διάσωσης του οικονομικού κατεστημένου από τις συνέπειες της αναμενόμενης κρίσης, όλα λοιπόν ήταν γνωστά και όλοι ήταν «έτοιμοι από καιρό».
  •               Δεν είναι κεραυνός εν αιθρία οι δηλώσεις του εκπροσώπου των μεγαλοεργοδοτών Προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (Ε.Β.Ε.Α) Κ. Μίχαλου για την καθιέρωση 3ήμερης ή 4τραήμερης απασχόλησης την εβδομάδα με μείωση των αποδοχών των εργαζομένων. Ήταν σχεδιασμένη και προμελετημένη ενέργεια και είχαν φροντίσει χρόνια τώρα για αυτό όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις  νομοθετώντας την μερική απασχόληση η μεν κυβέρνηση της Ν.Δ. με το νόμο 1892/90 η δε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το νόμο 2639/98 και ειδικότερα με το άρθρο 2 όπου εκεί πάνω στηρίζονται οι προτάσεις του κ. Μίχαλου αφού αυτό άλλωστε το νομοθετικό πλαίσιο ζήτησε να εφαρμοστεί.    ( βλέπε στην ιστοσελίδα της Ε.Α.Κ.Π. ) .
  •               Ήταν η ΓΣΕΕ που στήριξε αυτές τις μεθοδεύσεις συμμετέχοντας στους δήθεν «κοινωνικούς διαλόγους» δίνοντας το απαραίτητο άλλοθι και οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και Αυτόνομη Παρέμβαση που συμμετέχοντας στους «διαλόγους – απάτη» νομιμοποίησαν τις νομοθετικές χειρουργικές αντεργατικές παρεμβάσεις.  
  •               Είναι απύθμενη υποκρισία να παριστάνουν τους έκπληκτους και ότι τάχα δεν συμφωνούν με τις προτάσεις του κ. Μίχαλου όταν όλοι αυτοί έστρωσαν το δρόμο υιοθετώντας και νομοθετώντας την μερική απασχόληση.  Την μερική απασχόληση που τσακίζει τόσα χρόνια τα όνειρα και τις ζωές των 5.500 χιλιάδων συμβασιούχων πυροσβεστών.
  •               Αυτοί που σήμερα δήθεν αγανακτούν από τις δηλώσεις του Προέδρου του Ε.Β.Ε.Α. πριν από λίγο καιρό ψήφισαν στην Ευρωβουλή την τροπολογία του Σοσιαλδημοκράτη Αλεχάντρο Σέρκας για πάνω από 65 ώρες δουλειά την εβδομάδα . Είναι η τροπολογία αυτή που επιτρέπει στο 24ωρο 11 ώρες ξεκούραση και 13 ώρες δουλειά !! που δίνει το δικαίωμα στην εργοδοσία να «σπάει» το χρόνο εργασίας σε ενεργό και ανενεργό με αποτέλεσμα να παραμένει στη δουλειά ο εργαζόμενος και ο χρόνος παραμονής του να μην θεωρείται εργάσιμος χρόνος και να μην πληρώνεται. Είναι η τροπολογία που προσπάθησαν να βάλουν σε εφαρμογή και στο Π.Σ. μέσα από τις διατάξεις του Σχεδίου του Π.Δ. για την υγιεινή και ασφάλεια και αποκάλυψε τις μεθοδεύσεις τους η Ε.Α.Κ.Π.
  •               Η Ε.Α.Κ.Π είχε εδώ και τρία χρόνια προειδοποιήσει με ανακοινώσεις και με άρθρα στο περιοδικό μας «η φωνή του Πυροσβέστη» για την τροπολογία «Σέρκας» και είχαμε προαναγγείλει το τι θα επακολουθήσει σε σχέση με τις επιφυλακές. ( Βλέπε επιφυλακές καλοκαιριού, επιφυλακή στην υπηρεσία ενεργός χρόνος.- επιφυλακή κατ΄ οίκον ανενεργός χρόνος αλλά δεσμευμένος όμως ).
  •               Είχαμε έγκαιρα ενημερώσει για τις αντεργατικές μεθοδεύσεις κατά του ωραρίου μας, του μισθολογίου μας,  για την λεηλασία των 24.931.000 ευρώ από τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών μας Ταμείων από το 1997 μέχρι σήμερα, δημοσιεύοντας τους σχετικούς αναλυτικούς πίνακες.
  •               Είχαμε καταγγείλει τις ενοποιήσεις των Ταμείων μας και κάθε σχετική αντεργατική διάταξη. Είχαμε καταγγείλει τον Ν. 3511/2006 που στρατιωτικοποιούσε το Π.Σ και μας εξαιρεί από κάθε ευνοϊκή εργασιακή διάταξη εντάσσοντας μας σε παρωχημένο εργασιακό καθεστώς όπου ισχύει η διαταγή πάνω από την εργατική νομοθεσία.
  •               Είχαμε κάνει παραστάσεις διαμαρτυρίας μόνοι μας για όλα αυτά την ώρα που όλοι οι άλλοι λούφαζαν και υποστήριζαν ότι υπερβάλλουμε και τώρα έρχεται η πραγματικότητα να αποδείξει το πόσο δίκιο είχαμε.
    Για τους λόγους αυτούς καλούμε τους εργαζόμενους στο Π.Σ να μην δεχτούν μοιρολατρικά την κρίση και την όποια μεθόδευση, να απεξαρτηθούν μαζικά από τον κυβερνητικό συνδικαλισμό την ΠΑΣΚ και την ΔΑΚΥΠΣ που για ακόμη μία φορά ΑΠΕΦΥΓΑΝ να δεσμευτούν για κινητοποιήσεις στο συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. στις 24/11/08 και μαζί με την ΕΑΚΠ και τους εργαζόμενους όλης της χώρας να συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 10ης Δεκεμβρίου για να απαιτήσουμε αυτά που δικαιούμαστε.
  
                                            ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ  
.
.
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ
.
ΝΟΜΟΣ  2639/98  www.old.eakp.gr/pdf/nomos263998.pdf 
.
ΣΧΕΤΙΚΑ  ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ  :


Δείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις