Ημερομηνία05-07-2008
ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΩΡΑΡΙΟΥ Κ.Λ.Π

   
   Αγαπητοί συνάδελφοι & επισκέπτες του site η ΕΑΚΠ ζητά την κατανόηση σας για την μη έγκαιρη ροή των πληροφοριών μέσω της ιστοσελίδα και του faj το τελευταίο διάστημα .
   Αντιμετωπίζουμε σοβαρά τεχνικά προβλήματα και γίνεται προσπάθεια να ξεπεραστούν σύντομα.
  Παρ όλα αυτά η ΕΑΚΠ παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με τα εργασιακά ζητήματα του κλάδου και με την αποκατάσταση των προβλημάτων θα γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις και θα υπάρξει πλήρη ενημέρωση για όλα τα ζητήματα . 
  Αυτό το διάστημα και για μία ακόμη αντιπυρική περίοδο δοκιμάζεται η αντοχή των πυροσβεστών στις κάθε είδους καταστρατηγήσεις κυρίως σε θέματα ωραρίου. Με την προτροπή της Φυσικής Ηγεσίας, την ανοχή του προεδρείου της Ομοσπονδίας και των περισσότερων διοικήσεων των πρωτοβάθμιων Ενώσεων και την στήριξη της πολιτικής ηγεσίας ( όπως εκφράστηκε από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών στην πρόσφατη συνάντηση) οι αυθαιρεσίες σε θέματα ωραρίου είναι σε πλήρη εξέλιξη .
  Έχουμε τονίσει αλλεπάλληλες φορές ότι όσο μεγαλώνει η αδράνεια και η ανοχή στις καταστρατηγήσεις του ωραρίου τόσο περισσότερο θα μεγαλώνει και το μέγεθος τους .
  Φθάσαμε λοιπόν στο σημείο να καλύπτουμε με επιφυλακή τις πάγιες ανάγκες του Π.Σ. ακόμη και χωρίς συμβάντα. Αρκεί ο δείκτης επικινδυνότητας να είναι πάνω από τρία και αμέσως επανδρώνουν με επιφυλακή όλα τα οχήματα. Τα ρεπώ του μήνα περικόπτονται σε αρκετές υπηρεσίες με 24ωρη εναλλαγή υπηρεσίας και συμπιέζεται προς τα κάτω ο αριθμός των ημερών των Κανονικών Αδειών . 
  Επαναλαμβάνουμε για μία ακόμη φορά ότι οι καταστρατηγήσεις αυτού του είδους στο ωραρίου είναι παράνομες και οφείλουν οι πρωτοβάθμιες Ενώσεις να τις αντιμετωπίζουν άμεσα και αποφασιστικά . Αφού εξαντλήσουν σε σύντομο χρόνο όλες τις ενέργειες στα υπηρεσιακά πλαίσια και μάλιστα εν τη γένεση του προβλήματος, να καταγγέλλουν προς κάθε κατεύθυνση τις παραβιάσεις, ακόμη και με ανάρτηση πανό στις υπηρεσίες και εάν τελικά δεν δοθεί η λύση να προχωρούν σε αγωγές κατά παντός υπευθύνου.
   Για τους υπαλλήλους που θέλουν να αντιμετωπίσουν παρόμοιες καταστρατηγήσεις αλλά δεν έχουν την στήριξη των Ενώσεων τους μπορούν να αξιοποιούν το υλικό των σχετικών ντοκουμέντων ( αναφορές , άρθρα., θέσεις  κ.λ.π. ) που υπάρχουν στην ιστοσελίδα της ΕΑΚΠ. Είναι γεγονός ότι και στο παρελθόν αλλά και φέτος όσοι συνάδελφοι προασπίστηκαν τον χρόνο εργασίας τους αξιοποιώντας το υλικό και την βοήθεια της ΕΑΚΠ δικαιώθηκαν και τουλάχιστον σε βάρος τους δεν ξανα επιχειρήθηκαν παρόμοιες καταστρατηγήσεις .
   Όσο για την τελευταία διαταγή του ΑΠΣ για την χορήγηση αποζημίωσης πέραν του κανονικού ωραρίου όσον αφορά την εμπλοκή των υπαλλήλων σε δασικές πυρκαγιές αποσκοπεί στο να καλυφθούν τα κενά του σώματος με την υπερεργασία του υπάρχοντος προσωπικού, να κάμψει τις αντιδράσεις σχετικά με τις αλόγιστες επιφυλακές και παράλληλα υπονομεύει την έννοια της υπερεργασίας αφού την διαχωρίζει από το σύνολο των αρμοδιοτήτων ( αστικές πυρκαγιές , διασώσεις κ.λ.π ) και δημιουργεί ένα παράλληλο πλαίσιο αποζημιώσεων υπερεργασίας από το ήδη υπάρχον.
    Έχουν τεράστια ευθύνη για την υποβάθμιση της αποζημίωσης της υπερεργασίας τόσο τα προεδρεία της Ομοσπονδίας και της ΕΑΠΣ όσο και οι πρωτοβάθμιες Ενώσεις που ανέχτηκαν τόσα χρόνια την ύπαρξη ενός κάλπικου συστήματος αποζημίωσης της υπερεργασίας μέσω επιδομάτων και ημερήσιων αναπαύσεων και δεν πάλεψαν όπως καλούσε η ΕΑΚΠ για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας που θα υποχρέωνε την πολιτεία και προσλήψεις να κάνει και να πληρώνει τον κάθε υπάλληλο σύμφωνα με την υπερεργασία που προσφέρει , αλλά το κυριότερο θα είχε μπει φραγμός στις ανεξέλεγκτες παραβιάσεις του ωραρίου . 
  Συνάδελφοι η ΕΑΚΠ συνεχίζοντας την αγωνιστικής δράση θα προσπαθήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα αξιοποιώντας στα μέγιστα την αξιόλογη ενίσχυση των δυνάμεων της τόσο στα πρωτοβάθμια σωματεία όσο και την Ομοσπονδία να δημιουργήσει ένα μέτωπο ανατροπής όλων αυτών των αρνητικών δεδομένων. Στηρίξτε τις προσπάθειες της και τις αγωνιστικές της  πρωτοβουλίες .


Δείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις