Ημερομηνία25-05-2008
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΚ .Π. ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ Ε.Α.Κ.Π.

Προσοχή: Στο τέλος της ανακοίνωσης ακολουθούν τα 17 επισυναπτόμενα έγγραφα  
.
 
Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η   Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η   Κ Ι Ν Η Σ Η    Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
                                             Ε.Α.Κ.Π. 
 Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού   Σώματος
.                                                                                                                                                                                       .
         Τηλ. & fax : 2231032177, Κιν. 6974141197 –6974499891 , Web site WWW.old.eakp.gr , E mail: info@old.eakp.gr
 
 ΑΘΗΝΑ 25  ΜΑΪΟΥ 2008
 
              ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣTHN ΝΕΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΚ Π  ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΑΚΠ    
 
   Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι 
   Το τελευταίο κυρίως διάστημα η Ε.Α.Κ.Π. δέχεται αλλεπάλληλα ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΑ χτυπήματα και έναν πόλεμο λάσπης άνευ προηγουμένου. Μοναδικός στόχος είναι η με κάθε μέσο ανακοπή της θετικής επιρροής που ασκεί στους συναδέλφους η υπεύθυνη συνδικαλιστική της δράση η οποία είχε ως αποτέλεσμα την εκλογική της ενίσχυση όπου δημιούργησε δικά της ψηφοδέλτια.
   Ενώ όμως η Ε.Α.Κ.Π. ασκεί κριτική στις άλλες δύο παρατάξεις με τεκμηριωμένα επιχειρήματα στην βάση των θέσεων τους για τα εργασιακά μας ζητήματα και την στάση τους σε σχέση με αυτά, ως απάντηση αντι επιχειρημάτων δέχεται μπαράζ επιθέσεων κατά στελεχών της με προσωπικού χαρακτήρα συκοφαντίες και απειλές.
   Η Ε.Α.Κ.Π. απέναντι σε αυτήν την κατάσταση δεν έμεινε ούτε πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα χέρια. Είναι αποφασισμένη να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ, να ΞΕΣΚΕΠΑΣΕΙ και να ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο κάθε τέτοιου είδους προσπάθειες από όπου και εάν προέρχονται.
 Από τα όσα μέχρι τώρα συνέβησαν στα πλαίσια αυτού του βρώμικου πολέμου, το συμπέρασμα είναι ότι:
 •       Όσο περισσότερο πανικό νοιώθουν από την ανάπτυξη της Ε.Α.Κ.Π. τόσο ποιο χοντροκομμένες συκοφαντίες αντί επιχειρημάτων θα επικαλούνται, οι οποίες θα έχουν πάντα ως αποτέλεσμα να γελοιοποιούνται και να αυτό αποκαλύπτονται. Ας καταλάβουν επιτέλους ότι η τακτική του «πες πες κάτι θα μείνει »  δεν μπορεί να κρύψει την συνδικαλιστική τους αδράνεια και την σύμπλευση τους με την εκάστοτε κυβερνητική αντεργατική πολιτική. Ας βγάλουν τα συμπέρασμα τους από τα αποτελέσματα των εκλογών στις πρωτοβάθμιες Ενώσεις, όπου καταγράφηκε μεγάλη αποχή εξ αιτίας της απαξίωσης που έχουν επιφέρει με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό που ασκούν επί σειρά ετών και σημαντική πτώση των δυνάμεων τους κυρίως της Π.Α.Σ.Κ Π.. αφού η Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. έχει ως πλεονέκτημα ότι σιγοντάρεται σε μεγαλύτερο βαθμό στην εκλογική της επιρροή από μία σειρά πολιτικές και υπηρεσιακές παρεμβάσεις χειραγώγησης των υπαλλήλων ( αποσπάσεις – μεταθέσεις - ευνοϊκή μεταχείριση κ.λ.π. ).    
                                                     ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ   
     Προς το παρόν η τελευταία πράξη αθλιότητας που παίχτηκε είναι η 3σέλιδη ανακοίνωση της Π.Α.Σ.Κ Π.( για όσους δεν την διάβασαν, βλέπε ιστοσελίδα Ε.Α.Κ.Π.) που δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα ακόμη προσωπικό κατασκεύασμα του επικεφαλής της Π.Α.Σ.Κ Π. Πύραρχου Χανία Νίκου για να αντιμετωπίσει τις σε βάρος του καταγγελίες από την ΕΑΚΠ (βλέπε ανακοίνωση ΕΑΚΠ 13/5/08) για την απαράδεκτη και προβοκατόρικη στάση που επέδειξε την προεκλογική περίοδο στην Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα:
 •       Παρότρυνε συνεχόμενα τους υποψηφίους συναδέλφους της Ε.Α.Κ.Π. Δυτικής Ελλάδας που ήταν υπό την διοίκηση του στην Π.Υ. Ζακύνθου να υπογράψουν ένα κατάπτυστο συκοφαντικό έγγραφο που τους πρότεινε, με το οποίο θα κατήγγειλαν και θα αποκήρυσσαν την Ε.Α.Κ.Π. και τον επικεφαλής της και θα καλούσαν τους συναδέλφους να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της παράταξης του. Φυσικά ποντάριζε στο ότι απευθύνονταν σε υφισταμένους του που ήταν υπό τις διαταγές του, για αυτό τον λόγο την παρότρυνση αυτή δεν τόλμησε να την ασκήσει σε κανέναν άλλον υποψήφιο εκτός της υπηρεσίας που ήταν διοικητής.    Το γεγονός ότι στο προβοκατόρικο κείμενο που καλούσε τους συναδέλφους να υπογράψουν( βλέπε στην Ιστοσελίδα της Ε.Α.Κ.Π.) και που τελικά « δέχτηκε » να υπογράψει τρεις μέρες πριν τις εκλογές ένας εκ των τριών υποψηφίων εμπεριέχονται τα ίδια συκοφαντικά επιχειρήματα που αναφέρονται και στην 3σέλιδη ανακοίνωση της Π.Α.Σ Κ. Π. αποκαλύπτει τον εμπνευστή και δημιουργό του.
 •        Κατά την επίσκεψη κλιμακίου της Ε.Α.Κ.Π. στις 15/5/08 στην Π.Υ Ζακύνθου δεν άφησε να τοποθετηθεί η αντιπροσωπεία της Ε.Α.Κ.Π. από την αρχή, πήρε τον λόγο και αφού επί μισή ώρα επαναλάμβανε τις ίδιες ακριβώς συκοφαντίες κατά της Ε.Α.Κ.Π. και προσωπικού περιεχομένου κατά του επικεφαλής της, μόλις τελείωσε έφυγε άρον άρον χωρίς να καθίσει να ακούσει και να αντιμετωπίσει τις απαντήσεις και τις θέσεις της ΕΑΚΠ για τα ζητήματα που έθιξε λέγοντας « φεύγω τώρα πέστε τα μόνοι σας » δείχνοντας έτσι για ακόμη μία φορά ποιος και γιατί αποφεύγει τον ανοιχτό διάλογο παρουσία των συναδέλφων.
    Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα συναδέλφισσες και συνάδελφοι διεξήχθησαν οι εκλογές στην Δυτική Ελλάδα, από την μία οι προβοκάτσιες του επικεφαλής της Π.Α.Σ.Κ Π. και όσων τις σιγοντάρουν και από την άλλη οι συνεχόμενες πιέσεις, ύβρεις, απειλές, και λασπολογίες από τα τοπικά στελέχη της Π.Α.Σ.Κ .Π προς τα ιδρυτικά μέλη της Ε.Α.Κ.Π. Δυτικής Ελλάδας.( βλέπε σχετικές ανακοινώσεις 11&13/5/08 Ε.Α.Κ.Π. Δυτικής Ελλάδας στην ιστοσελίδα της Ε.Α.Κ.Π. ) .   
   Ανάλογο σκηνικό πιέσεων, λασπολογίας, ρουσφετολογικών παροχών ακόμη και πολιτικών παρεμβάσεων προς υποψηφίους της Ε.Α.Κ.Π. διαδραματίστηκε και σε άλλες περιοχές όπου η Ε.Α.Κ.Π. κατέβασε ψηφοδέλτια. Στην λογική ο σκοπός αγιάζει τα μέσα ( δηλαδή φραγμός στην άνοδο της Ε.Α.Κ.Π. ) συνέβαλε και η εφορευτική επιτροπή της Ε.Υ.Π.Σ. Δράμμας – Καβάλας – Ξάνθης , αφού η έδρα αντιπρόσωπου στην Ομοσπονδία που αναλογούσε βάση του εκλογικού νόμου στο ποσοστό της Ε.Α.Κ.Π. δόθηκε αυθαίρετα στο κοινό « ενιαίο ψηφοδέλτιο ” της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ με την Π.Α.Σ.Κ. Π . με αποτέλεσμα η Ε.Α.Κ.Π. να έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα για την δικαίωση της.                                                               
                                                              ΨΕΜΑΤΑ & ΑΛΗΘΕΙΕΣ      
    Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
   Από το διάστημα που η ανάπτυξη της δράσης της Ε.Α.Κ.Π. άρχισε να παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις σε επίπεδο δράσης και ενημέρωσης οι άλλες δύο παρατάξεις βρισκόμενες σε αδυναμία  :
 •         Να επιδείξουν κάτι αντίστοιχο αφού σκοπός τους δεν είναι η ανάπτυξη αγωνιστικού διεκδικητικού συνδικαλισμού αλλά η χειραγώγηση και ο εγκλωβισμός των εργαζομένων σε άνευ ουσίας κομματικού χαρακτήρα διλήμματα
 •         Να αντιτάξουν αξιόπιστη κριτική σε επίπεδο θέσεων και επιχειρημάτων απέναντι στην δράση της Ε.Α.Κ.Π., επέλεξαν την γνωστή μέθοδο της κατασυκοφάντησης και του πες- πες ψέματα κάτι θα μείνει.
   Αυτό κάνει λοιπόν για άλλη μία φορά η Π.Α.Σ.Κ .Π. και ειδικότερα ο επικεφαλής της μέσα από την 3σέλιδη ανακοίνωση της, προτάσσουν στην εισαγωγή της ανακοίνωσης υποκριτικά δήθεν τα προβλήματα του κλάδου για να φθάσουν στο ψητό που είναι η κατασυκοφάντηση της Ε.Α.Κ.Π. μέσα από τα γελοία και χιλιοειπωμένα προσωπικού χαρακτήρα ψεύδη τους.   
  Η Ε.Α.Κ.Π. είναι υποχρεωμένη να απαντήσει όπως πάντα με επιχειρήματα και να καταρρίψει ένα προς ένα τα ψεύδη και τις συκοφαντίες και ας απειλεί η Π.Α.ΣΚ .Π ότι εάν απαντήσουμε θα ξανα επανέλθει με νέα ποιο αποκαλυπτικά στοιχεία !!! Αυτό θέλουμε και εμείς, όπως θα φανεί και παρακάτω, αφού κάθε φορά που η Π.Α.Σ.Κ.Π. κατασκευάζει σε βάρος μας «αποκαλυπτικά στοιχεία»» μας δίνει την ευκαιρία να αποκαλύπτουμε ακόμη περισσότερο την « πραγματική της προσφορά » στον συνδικαλιστικό μας κίνημα.
 •           ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΕΥΘΥΝΕΣ !!!  
 Επιχειρούν πλήρη διαστροφή της πραγματικότητας, αφού υποκριτικά και τώρα στο παρα πέντε της αντιπυρικής περιόδου αναφέρονται στα προβλήματα του Π.Σ. που όλο τα προηγούμενα χρόνια και ειδικότερα μετά τις μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007 δεν έκαναν τίποτε για να τα αναδείξουν.
 •     Έφυγαν πέρυσι από το 9ο Συνέδριο πριν την λήξη του με πρόσχημα την διαφωνία τους για τα αποτελέσματα σχετικά με τις τροποποιήσεις του καταστατικού και βοήθησαν έτσι για ακόμη μία φορά την Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ.με πρόσχημα την δική τους αποχώρηση να μην παρθεί  καμία απόφαση για κινητοποιήσεις, με αποτέλεσμα να παραδοθούμε αμαχητί σαν κλάδος στην λαίλαπα των πυρκαγιών και της αυθαιρεσίας σε βάρος του ωραρίου μας .
 •     Όλο το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την λήξη της αντιπυρικής περιόδου μέχρι και σήμερα αλλά και όλα τα προηγούμενα 4 χρόνια που υποκριτικά μιλάνε μέσα από την ανακοίνωση τους για τα προβλήματα της πυρασφάλειας της χώρας δεν έκαναν καμία πρόταση στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και δεν πήραν καμία πρωτοβουλία για ανάπτυξη αγώνων με σκοπό τον εξαναγκασμό της κυβέρνησης σε λήψη άμεσων μέτρων . Αντίθετα όμως η Ε.Α.Κ.Π. και προτάσεις έκανε στο Δ.Σ. που δεν έγιναν αποδεκτές και πρωτοβουλία πήρε μαζί με άλλους μαζικούς φορείς μέσα από παραστάσεις διαμαρτυρίας και συνεντεύξεις τύπου για να αναδείξει το σοβαρότατο πρόβλημα της έλλειψης πυρασφάλειας τόσο φέτος όσο και τα προηγούμενα 4 χρόνια. 
 •     Διαπιστώνουν τώρα μετά από 10 ολόκληρα χρόνια και αφού η χώρα έγινε παρανάλωμα του πυρός, χάθηκαν τόση συνάνθρωποι και συνάδελφοι μας και τα περισσότερα δάση μας οικοπεδοποιήθηκαν, ότι η πρόληψη λειτουργεί συμπληρωματικά με την καταστολή – την έλλειψη κονδυλίων – την έλλειψη προσωπικού κ.λ.π 
   Η υποκρισία στο μεγαλείο της γιατί καθώς φαίνεται δεν τα είχαν αυτά υπόψη τους όταν με ευθύνη τους το 1998 που είχαν την διοίκηση της τότε Π.Ε.Υ.Π.Σ. και παρ ότι υπήρχαν αποφάσεις του Δ.Σ. που έλεγαν όχι στα δάση χωρίς προυποθέσεις ( βλέπε ιστοσελίδα ΕΑΚΠ ) και παρ ότι η τότε Κίνηση Ενότητας Πυροσβεστών προειδοποιούσε για το τι θα επακολουθήσει και δικαιώθηκε απόλυτα από τα  αποτελέσματα , με δική τους ευθύνη είπαν ναι στα δάση χωρίς προϋποθέσεις και αποκόπηκε η επιστήμη και η πρόληψη από την καταστολή και πήρε το Π.Σ. έναν τεράστιο τομέα με το υπάρχον προσωπικό και εξοπλισμό χάριν των πολιτικών σκοπιμοτήτων και των προσωπικών φιλοδοξιών των στελεχών της.    
 •                     ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ   ΝΟΜΟΥ ΡΕΠΠΑ !!!
 •     Θυμήθηκαν τώρα μισό χρόνο μετά από την έναρξη εφαρμογής του Νόμου Ρέππα και 6 χρόνια μετά την ψήφισή του τις συνέπειες σε βάρος των συναδέλφων!! Παρέχοντας τους μάλιστα και περισπούδαστους υπολογισμούς για τις συντάξεις μέσα από δύο αράδες, γιατί αναρωτιούνται ότι μπορεί κάποιοι συνάδελφοι να μην γνωρίζουν τις συνέπειες !! Τι απύθμενη υποκρισία !! Εάν νοιάζονταν πραγματικά για τις συνέπειες τότε γιατί ;
 •       Όταν έπρεπε δεν έκαναν κανέναν ουσιαστικό αγώνα για να μην ψηφιστεί ο Νόμος; - Όταν έπρεπε εδώ και 6 χρόνια τώρα δεν έβγαλαν μιλιά για τις συνέπειες προκειμένου να μάθουν οι εργαζόμενοι τι τους περιμένει;   Ούτε η Π.Α.Σ.Κ. Π. ούτε η Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. ούτε η Ε.Α.Π.Σ. ούτε η ΕΠΑΠΑ . Oπως έθαβαν τις συνέπειες επί 5 χρόνια του Νόμου Σιούφα έτσι και με τον νόμο Ρέππα.  Δεν το έκαναν γιατί απλούστατα όλοι τους με τον σκοταδισμό που επιβάλουν μέσα από την αδράνεια τους βοηθούν την εκάστοτε κυβέρνηση να περάσει τα αντιλαϊκά της μέτρα σε βάρος μας. Μόνο η ΕΑΚΠ πήρε πρωτοβουλία και προσπάθησε μέσα από το 3Ο τεύχος της Φωνής τουΠυροσβέστη να πληροφορήσει τους εργαζόμενους έγκαιρα και πριν την εφαρμογή του Νόμου για τις συνέπειες. .
 •                     ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΑΜΕΙΩΝ   !!!
 •     Μιλάνε τώρα για την ενοποίηση των ταμείων μας και « κλαίνε » για τα αποθεματικά τους που θα τα διαχειριστούν « τον ιδρώτα και το αίμα » όπως λένε των πυροσβεστών οι της αστυνομίας και κανείς δεν εγγυάται για την τύχη τους !!!
 Κι εμείς τους ρωτάμε τι έκαναν για να μην συμβεί αυτό; Πως ενημέρωσαν τον κόσμο; Ποιες πρωτοβουλίες πήραν για αγώνες ; Απολύτως τίποτε !!! 
 Η Ε.Α.Κ.Π. όμως προσπάθησε όσο καλύτερα μπορούσε με στοιχεία, με ντοκουμέντα και με συγκεκριμένη πρόταση για αγώνα ! Αλλά αυτοί το μόνο που είδαν μαζί με την Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. ήταν το πρόβλημα των λειτουργικών εξόδων των ταμείων και όχι η ουσία της ενοποίησης που είναι το ποιο γρήγορο και αποτελεσματικό άρμεγμα των αποθεματικών μας πέραν των όσων προέβλεπαν οι νόμοι του Ρέππα και Σιούφα ( Χρηματιστήριο, μετοχές , ομόλογα ) . 
 •     Την αφαίμαξη των αποθεματικών των ταμείων κάθε χρόνο με 1%0 που επιβλήθηκε με το άρθρο 31 παρ. 5 του Νόμου του ΠΑΣΟΚ 3232/2004 υπέρ του « Λογαριασμού Βελτίωσης Κοινωνικής Ασφάλισης » Λ.Β.Κ.Α. και τον εφαρμόζει τώρα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πότε τον κατήγγειλαν; Ποτέ!
 Αντίθετα η Ε.Α.Κ.Π. και τον κατήγγειλε και ενημέρωσε τους εργαζόμενους και έφερε το θέμα για να γίνουν κινητοποιήσεις, αλλά εις μάτην .
 •     Τόσα χρόνια που λειτουργούσαν τα ταμεία μας αυτόνομα και η Π.Α.Σ.Κ. Π. ήταν στο προεδρείο επί σειρά ετών τόσο της Π.Ε.Υ.Π.Σ. όσο και της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ποια ενημέρωση παρείχαν στους εργαζόμενους για την τύχη των αποθεματικών των ταμείων μας;   Καμία !!!   
 Η Ε.Α.Κ.Π. όμως πήρε πρωτοβουλία το 2006 και μετά από επίσκεψη στελεχών της στα ταμεία μας έδωσε για πρώτη φορά στους εργαζόμενους αναλυτικά στοιχεία για την κατάσταση τους ( βλέπε site 3ο τεύχος Φ.Π. ) !! 
 •     Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι από τα συνέδρια της Ομοσπονδίας μας που ήταν στελέχη της Π.Α.Σ.Κ Π. ποια ενημέρωση παρείχαν στους εργαζόμενους που υποτίθεται ότι εκπροσωπούσαν ; Καμία !!
 Φυσικά την ίδια στάση κράτησαν και οι εκπρόσωποι της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. αλλά και της Ε.Α.Π.Σ !
 •     Για την επένδυση που έγινε σε αμοιβαία κεφάλαια και από τα δύο ταμεία μας γιατί δεν ενημέρωσαν τους εργαζόμενους οι εκπρόσωποι της Π.Α.Σ.Κ. Π. αφού κόπτονται τόσο πολύ για τον ιδρώτα και το αίμα τους, που πήγαν τα κεφάλαια αυτά αφού σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων που έφερε στην επιφάνεια η Ε.Α.Κ.Π. η επένδυση του Τ.Α.Υ.Π.Σ. από 19.740.000 ευρώ το 1997 όπου τα κεφάλαια συνολικά του ταμείου ήταν 40.869.000!! ευρώ έφθασε το 2005 σε 1.864.000,07 ευρώ και η επένδυση του Ε.Τ.Υ.Π.Σ. από 8.844.000 ευρώ με συνολικά κεφάλαια 15.295.000!! ευρώ έφθασε το 2005 σε 1.049.000,02 ευρώ!
 •     Που πήγαν λοιπόν τα 25.671.000 ευρώ ( 8.747.393.250 δρχ.) συνολικά και από τα δύο ταμεία μας; Δεν έπρεπε να γνωρίζουν λοιπόν οι μέτοχοι των ταμείων και συνάδελφοι τους για « τον ιδρώτα και το αίμα τους » που πήγε. Γιατί λοιπόν δεν βγαίνουν να πάρουν θέση; 
 Η Ε.Α.Κ.Π. προσπάθησε να μάθει από πέρυσι με σχετικό έγγραφο της που έστειλε στον πρώην Αρχηγό και πρόεδρο των ταμείων αλλά ακόμη περιμένει απάντηση για την τύχη της επένδυσης της Διεθνικής .
Οι συνάδελφοι λοιπόν των παρατάξεων της Π.Α.Σ.Κ Π. και της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. που ήταν και είναι επί σειρά ετών εκπρόσωποι των εργαζομένων στα ταμεία μας δεν ξέρουν να μας πουν τίποτε για τα χρήματα αυτά ;
Τότε λοιπόν ποιος ο ρόλος τους στα ταμεία ;   
 
 Ρωτάμε λοιπόν την Π.Α.Σ.Κ Π. σε όλα τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους πυροσβέστες και το Π.Σ. όπως και τα παραπάνω έχουν ή δεν έχουν την ίδια στάση με την Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ.;
 •     Στήριξαν από κοινού τον Νόμο 3511/06 και απέκρυψαν τις συνέπειες από τους πυροσβέστες αφού στρατικοποιεί ακόμη περισσότερο το Π.Σ. και ανατρέπει τα δικαιώματα των εργαζομένων ;  
 •     Στήριξαν και στηρίζουν το στρατιωτικό μισθολόγιο  που έχει δημιουργήσει άπειρες αδικίες σε βάρος των χαμηλοβάθμων αφού ως βάση έχει κύρια τον βαθμό  και δεν αποζημιώνει τον καθένα σύμφωνα με την πραγματική του εργασία όπως συμβαίνει σε όλο τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα ( υπερεργασία, μάχιμο κ.λ.π ) .
 •     Στήριξαν από κοινού την τροποποιημένη πρόταση για το μισθολόγιο των Σ.Α. που δεν προβλέπει καμία αποζημίωση για πέραν του πενθημέρου εργασία ;  ( βλέπε ιστοσελίδα Ε.Α.Κ.Π. )
 •     Άφησαν απροστάτευτους τους πυροσβέστες τόσα χρόνια στις αλλεπάλληλες καταστρατηγήσεις του ωραρίου μέσω των επιφυλακών κ.λ.π ;
 •     Πρότειναν από κοινού ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. και ο επικεφαλής της Π.Α.Σ.Κ Π. στην συνάντηση με τον Αρχηγό την κατάργηση του 24ωρου και την εφαρμογή 8ωρου προκειμένου να εναρμονιστούν με την θέληση του Υπουργού Εσωτερικών αφού ο ίδιος έβαλε το ζήτημα αυτό, χωρίς να απαιτήσουν παράλληλα την πλήρη εφαρμογή του πενθημέρου 37,5ωρών και της εργατικής Νομοθεσίας για την μόνιμη θωράκιση του ωραρίου;
 •    Αποφασίζουν από κοινού ο εκπρόσωπος της Π.Α.Σ.Κ. Π. και της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. στο υπηρεσιακό συμβούλιο μεταθέσεων παράνομες αποφάσεις για αποσπάσεις και μεταθέσεις ; 
 •     Ήταν ή δεν ήταν παράνομες οι μεταθέσεις για την Π.Υ. Λιμένα ΗγουμενίτσαςΕΜΑΚ Κομοτηνής - Τελευταίας σειράς πυροσβεστών – και οι πίνακες Β και Γ των νέων Αρχιπυροσβεστών ;
 •     Εξυπηρετούν υπηρεσιακές ανάγκες οι εκατοντάδες μακρόχρονες αποσπάσεις ή ρουσφετολογικές ανάγκες σε βάρος άλλων υπαλλήλων ;
 •     Γιατί δεν κατήγγειλαν το Π.Δ.236/07 με το οποίο μετατράπηκε ο κανονισμός προσλήψεων και μεταθέσεων σε ακόμη περισσότερο ρουσφετολογικό μηχανισμό με σοβαρές συνέπειες σε βάρος εκατοντάδων συναδέλφων;
 •     Στηρίζουν από κοινού τις τροποποιήσεις στον κανονισμό μεταθέσεων σε βάρος του αμετάθετου των νέων συναδέλφων και την ένταξη τους στο σύστημα μοριοδότησης ;     
 •     Πόσα χρόνια αλήθεια έχει να καταθέσει η Π.Α.Σ.Κ. Π μία ολοκληρωμένη πρόταση για τα εργασιακά μας θέματα; Γιατί αποφεύγει να το κάνει; Μήπως για να μην δεσμεύεται για κάτι που δεν θέλει να παλέψει στην πράξη;
 •     Το γεγονός επίσης ότι από τα 6 μέλη της Π.Α.Σ.Κ Π. στο Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. το πολύ- πολύ να παρευρίσκονται μέχρι 3 δείχνει τι αξία δίνει στην εκπροσώπηση των συναδέλφων και με ποιανού πλάτες η Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. αλωνίζει. Μπορεί να μας εξηγήσει ο επικεφαλής της Π.Α.Σ Κ. Π.                                      
  Για αυτά όλα όμως η Π.Α.ΣΚ. Π. δεν βγάζει λέξη και κατηγορεί την Ε.Α.Κ.Π. ότι « αντι να αναδεικνύει τα προβλήματα μας βομβαρδίζει με ανακοινώσεις , συκοφαντεί, παραπληροφορεί και κρύβεται κ.λ.π »
   Συνάδελφοι της Π.Α.Σ.Κ. Π. έχει και η υποκρισία τα όρια της. Αν όλα τα παραπάνωδεν είναι τα προβλήματα που απασχολούν τους πυροσβέστες και για τα οποία η ΕΑΚΠ όντως βομβαρδίζει καθημερινά την κυβέρνηση την φυσική ηγεσία και κάθε υπεύθυνο και εσείς πεισματικά αποσιωπάτε και δεν παίρνετε θέση τότε ποιο είναι το πρόβλημα των πυροσβεστών η ιδεολογική τοποθέτηση του επικεφαλής της Ε.Α.Κ.Π.;
   Τι φασιστικής έμπνευσης προβοκάτσια είναι αυτή συνάδελφοι της Π.Α.Σ.Κ Π.; Ποιος κρατάει και γιατί μυστική την ιδεολογική του τοποθέτηση ; Μήπως τον συγκεκριμένο πολιτικό φορέα τον έχετε βγάλει εκτός Νόμου ;    
   Μέσα σε μία παράταξη όπως η Ε.Α.Κ.Π που από την ώρα που δημιουργήθηκε από το 1Ο Συνέδριο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ( βλέπε ιστοσελίδα ΕΑΚΠ ) και που γνωρίζετε πολύ καλά ότι τα ιδρυτικά της μέλη ήταν από όλο το ιδεολογικό φάσμα και κυρίως πρώην στελέχη της Π.Α.Σ.Κ Π. αλλά και της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. ποιος σας είπε ότι ενδιαφέρει τον κάθε συνάδελφο που δραστηριοποιείτε μέσα από τις γραμμές της Ε.Α.Κ.Π. ποιος και τι πιστεύει πολιτικά ;
 Η ΕΑΚΠ έχει αρχές & θέσεις πάνω στην βάση των προβλημάτων και αυτό είναι το μόνο κοινό που πρέπει να συμφωνούν όσοι αποφασίσουν να παλέψουν από τις γραμμές της και όχι η πολιτική τους τοποθέτηση όπως συμβαίνει με την παράταξη την δική σας &της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. γιατί είναι ο μόνος τρόπος να εγκλωβίζεται δυνάμεις
 •                     Ποιος είναι τελικά ο ρόλος σας συνάδελφοι της Π.Α.ΣΚ. Π. μήπως είστε επιτροπή πιστοποίησης κοινωνικών φρονημάτων και νομιμοποίησης κομμάτων και παρατάξεων;  Το ότι οι συνάδελφοι πλέον βαρέθηκαν την διγλωσσία σας και την υποκριτική σας στάση και ότι πήραν χαμπάρι τις συνδιαλλαγές σας με την εκάστοτε πολιτική και φυσική εξουσία δεν το καταλάβατε;
 •                     Τόσα χρόνια με τα ίδια και τα ίδια τετριμμένα ασφαλίτικα επιχειρήματα σε βάρος της Ε.Α.Κ.Π. δεν βγάλατε τα συμπεράσματα σας ότι αυτό που επιδιώκετε για την Ε.Α.Κ.Π. την μείωση της δύναμης της σας έχει γυρίσει μπούμεραγκ . Το γεγονός ότι στην μεγαλύτερη πρωτοβάθμια Ένωση την Αττική δεν είστε σε θέση να συγκροτήσετε ψηφοδέλτιο, στην δεύτερη μεγαλύτερη πρωτοβάθμια Ένωση την Κεντρική Μακεδονία χάσατε το 55% της δύναμης σας και στην Στερεά Ελλάδα είστε τρίτη δύναμη δεν σας έχει προβληματίσει καθόλου γιατί έγινε αυτό;  
 •                     Η προσπάθεια σας όμως να στοχοποιειήσετε τον επικεφαλής της Ε.Α.Κ.Π. έχοντας την θλιβερή εντύπωση και προσδοκία ότι με αυτόν τον τρόπο θα χτυπήσετε συνολικότερα  την Ε.Α.Κ.Π και θα βάλετε εμπόδια στην ανάπτυξη της, δυστυχώς για εσάς αλλά με τα κατασκευασμένα επιχειρήματα σας δεν συμφωνούν τα ίδια τα γεγονότα. 
   Η Ε.Α.Κ.Π. αν και εκτιμά ότι η προσωποποιημένη προβοκατόρικη επίθεση προς τον επικεφαλής της, μαρτυρά από μόνη της την προσωπική σκοπιμότητα του συντάκτη της ανακοίνωσης της Π.Α.Σ.Κ Π. και γνωρίζει πως αυτού του είδους η κριτική φανερώνει συνδικαλιστική ένδεια και είναι ανάξια λόγου, δεν μπορεί όμως να αφήσει αναπάντητα τα όσα καταλογίζονται γιατί δυστυχώς η πραγματικότητα των γεγονότων δεν συμφωνεί μαζί σας  και συγκεκριμένα :    
 •                     Για την συνεργασία που επικαλείστε της Ε.Α.Κ.Π. με την Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ.στην Στερεά Ελλάδα .  
   Συνάδελφοι της Π.Α.Σ.Κ Π. δεν φταίμε εμείς εάν εσείς επιλέγετε να εκτίθεστε με τέτοιου είδους κατασκευασμένα επιχειρήματα,  γιατί στην Ε.Υ.Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας η μόνη συνεργασία που έκανε η Ε.Α.Κ.Π. ήταν με την Π.Α.Σ.Κ Π. την περίοδο 2002 – 2004. !!!  
   Την περίοδο εκείνη  η τότε ΑΕΚΠ σημερινή ΕΑΚΠ βγήκε πρώτη δύναμη, η Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. 2η και η Π.Α.Σ.Κ Π. 3ηκαι αφού δεν έγινε δεκτό από τις άλλες δύο παρατάξεις να γίνει  διαπαραταξιακή σύνθεση του Δ.Σ. ανάλογα με την δύναμη της κάθε μιας παράταξης υπογράφηκε πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της ΑΕΚΠ και της Π.Α.Σ.Κ Π. για  εναλλαγή στις θέσεις του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα ανά έτος . ( βλέπε σχετικό πλαίσιο συνεργασίας στην ιστοσελίδα της ΕΑΚΠ ) .
   Το 2004 – 2006 που ήρθε πρώτη δύναμη η Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. , 2η η Α.Ε.Κ.Π. και 3η Π.Α.Σ.Κ Π. πριν ακόμη γίνει το Δ.Σ. για συγκρότηση σε Σώμα η Α.Ε.Κ.Π. ανακοίνωσε προς τα μέλη την ξεκάθαρη θέση της για διπαραταξιακή σύνθεση σύμφωνα με την δύναμη των παρατάξεων ( βλέπε σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της ΕΑΚΠ).   
    Η ανάληψη λοιπόν της θέσης του Γενικού Γραμματέα από την Α.Ε.Κ.Π. δεν ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας με την Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. αλλά  η θέση που αναλογούσε στην δύναμη της  και για την πληρέστερη ενημέρωση σας η Α.Ε.Κ.Π. αφού εξάντλησε όλα τα περιθώρια έστω και τις στοιχειώδους συνύπαρξης στο προεδρείο με την Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. αποχώρησε από το προεδρείο για την απαράδεκτη στάση στον χειρισμό των εργασιακών θεμάτων από την Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ.. Συνάδελφοι της Π.Α.Σ.Κ. Π. δεν σας φταίμε εμείς, εάν δεν ξέρατε να ρωτούσατε !   
    
    Το περιεχόμενο του ερωτήματος σας συνάδελφοι της Π.Α.Σ.Κ Π. που είστε σίγουροι κιόλας ότι θα υπάρχει δυσκολία στην απάντηση « εάν είχε κάποια συνέπεια η συνδικαλιστική δραστηριότητα στην υπηρεσιακή και οικογενειακή ζωή του επικεφαλής της Ε.Α.Κ.Π.» , όπως αυτή που επιχειρεί να παρουσιάσει μέσα από την ανακοίνωση σας ο συντάκτης της για τον εαυτό του, υπό άλλες συνθήκες θα ήταν ανάξιο σχολιασμού.
 Λόγω όμως ότι αποτελεί μεγάλη πρόκληση η εμμονή σας στον βωμό της σκοπιμότητας σας σε βάρος της Ε.Α.Κ.Π. να επιμένετε να αγνοείτε ή να παραβλέπετε σκοπίμως τα αρνητικά γεγονότα που σημάδεψαν την πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος στον κλάδο μας και που μάλιστα η παράταξη σας έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο με άμεση εμπλοκή η απάντηση έχει ως εξής :  
   Ναι συνάδελφοι γιατί σε βάρος του επικεφαλής της Ε.Α.Κ.Π. έγινε η πρώτη συνδικαλιστική δίωξη. Τον μετέθεσαν παράνομα εκτός περιφέρειας το 1998 για την δράση που είχε αναπτύξει στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. από την θέση του Γενικού Γραμματέα. Σκοπός της παράνομης μετάθεσης εκτός της περιφέρειας ήταν να χάσει την συνδικαλιστική του ιδιότητα. Στην προσπάθεια αυτής της δίωξης η φυσική και πολιτική ηγεσία βρήκε συμπαραστάτη την πλειοψηφία του τότε Δ.Σ της Ένωσης που ήταν μέλη της Π.Α.Σ.Κ. Π . καθώς επίσης και τα  μέλη του υπηρεσιακού συμβουλίου μεταθέσεων για την παράνομη απόφαση που υπέγραψαν. Ο διωχθείς τότε συνδικαλιστής προσέφυγε στην Ελληνική δικαιοσύνη ως το μόνο μέσο πλέον άμυνας και υπεράσπισης στο οργανωμένο σχέδιο δίωξης του και δικαιώθηκε. Η μάχη που κερδήθηκε τότε έβαλε φραγμό σε οποιαδήποτε μελλοντικά σχέδια διώξεων κατά αυτόν τον τρόπο σε βάρος μελών του συνδικαλιστικού κινήματος στον κλάδο μας. ( Βλέπε σχετική 24σελιδη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Ε.Α.Κ.Π. και την προσφυγή για την μετάθεση) .
 
   Όσον αφορά συνάδελφοι της Π.Α.Σ.Κ. Π για την καραμέλα που αναμασάτε συνεχώς με σκοπό να ψαρέψετε σε θολά νερά, τα περί συνεργασίας της Ε.Α.Κ.Π. με την Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. στις τροποποιήσεις του καταστατικού ώστε να μπει φραγμός σε πρωτοβάθμια σωματεία ( ΕΠΑΠΑ και Χανίων ) η θέση της ΕΑΚΠ ήταν και είναι πάντα ξεκάθαρη για την ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος και την μάστιγα της πολυδιάσπασης . Λόγω ότι το θέμα αυτό το έχουμε απαντήσει με τον πλέον αναλυτικό τρόπο αντί άλλης απάντησης σας παραπέμπουμε σε όσα σχετικά έχουν γραφτεί κατά και καιρούς ( βλέπε στo site της ΕΑΚΠ την Ανακοίνωση 377/11/6/07) και τα άρθρα του 3ουτεύχους της Φωνής του πυροσβέστη 1ο « Σχετικά με την ίδρυση και την χρησιμοποίηση της ΕΠΑΠΑ » 2ο «Για την κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος η μάστιγα της διάσπασης και η πατρόνες της»
   Όπως επίσης σας παραπέμπουμε στην πολύ σωστή απάντηση που έδωσε στην αίτηση εγγραφής της Ε.Π.Α.Π.Α.. το 2002 το τότε προεδρείο της Ομοσπονδίας που αποτελούσε η δική σας παράταξη. Αλλά θα πείτε άλλες οι ανάγκες σας τότε άλλες οι σκοπιμότητες σας τώρα !   Κατανοητό .         ( βλέπε ιστοσελίδα ΕΑΚΠ ) .
.
                                      ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ 
.
 ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ  ΤΑ  ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ  ΕΓΓΡΑΦΑ  
.
1ο   Η Ανακοίνωση της  ΠΑΣΚ  Πwww.old.eakp.gr/anakall.php
.
2o  Tο προβοκατόρικο κατασκεύασμα και η απάντηση της ΕΑΚΠ στην προβοκάτσια www.old.eakp.gr/news.php
.
3ο   Η Ανακοίνωση της ΕΑΚΠ Δυτικής  Ελλάδας  11/5/08  www.old.eakp.gr/news2.php
.
4o  H  Απάντηση της ΕΑΚΠ Δυτικής Ελλαδας στην προβοκάτσια σε βάρος της. www.old.eakp.gr/news2.php 
.
5o  H  αρχική Θέση  του Δ.Σ. της Π.Ε.Υ.Π.Σ. για  τα δάση ( οχι χωρίς προυποθέσεις)  www.old.eakp.gr/anakall.php
.
6ο  Η  θέση της ΚΕΠ το 1997 για την δασοπυρόσβεση. www.old.eakp.gr/news.php
.
7ο Το ναι στα δάση χωρίς προυποθέσεις για τεχνικούς λόγους δεν είναι εφικτό προς το παρόν το ανέβασμα των εγγράφων :1ον Ανακοίνωση της Π.Ε.Υ.Π.Σ.  με αριθμ. πρωτ 1734  7/4/1998 και 2ο Το κείμενο της συνέντευξης τύπου από το προεδρείο της Π.Ε.Υ.Π.Σ. στις 11/3/07 μετά οποία ανέτρεπαν την ομόφωνη απόφαση του όχι σε ναι στα δάση χωρίς προυποθέσεις.
.
8ο  Η  κοινή τροποποιημένη πρόταση για το μισθολόγιο των Σ.Α.  Για τον ίδιο λόγο προς το παρόν δεν είναι εφικτό το ανέβασμα της πρότασης.
.
9ο  Το ψηφοδέλτιο της ΕΑΚΠ με τα ιδρυτικά μέλη του 1ου  Συνεδρίου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ www.old.eakp.gr/anakall.php
.
10  Το πλαίσιο συνεργασίας  ΑΕΚΠ - ΠΑΣΚ Π στην Ε.Υ.Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας. www.old.eakp.gr/anakall.php
.
11ο  Η  Θέση της ΑΕΚΠ Στερεάς Ελλαδας για την συγκρότηση σε σώμα στις εκλογές 2004 www.old.eakp.gr/anakall.php
.
12.  Η 24σελιδη ανακοίνωση του μέλους του Δ.Σ.Στερ. Ελλάδας Μιχαήλ για την δίωξη του www.old.eakp.gr/anakall.php
.
13   Η  προσφυγή του μέλους του Δ.Σ. της ΕΥΠΣ Στερεάς Ελλαδας Μιχαήλ Μιχαήλ. www.old.eakp.gr/anakall.php
.
14.  Η  Ανακοίνωση της Ε.Α.Κ.Π. για τις εξελήξεις στο 9ο Συνέδριο .www.old.eakp.gr/news.php
.
15.  Άρθρο στο 3ο τεύχος της Φωνής του πυρ/στη του Τσάκωνα Χρήστου για την ΕΠΑΠΑ. www.old.eakp.gr/anakall.php
.
16.  Άρθρο στο 3ο τεύχος της Φωνής του πυρ/στη του Μιχάλη Μ. για την πολυδιάσπαση.www.old.eakp.gr/anakall.php
.
17.  Η  απάντηση της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. το 2002 στην αίτηση της ΕΠΑΠΑ . www.old.eakp.gr/anakall.php


Δείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις