Ημερομηνία09-05-2008
ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΓΙΑ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η       Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η       Κ Ι Ν Η Σ Η        Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
                                                                            
        ΑΘΗΝΑ 9 Μαϊου   2008                       
                                                              Υ Π Α Ρ Χ Ε Ι   Ε Λ Π Ι Δ Α   
 
     Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι μπορεί να έχουν φθάσει τα εργασιακά μας ζητήματα σε οριακό σημείο  υπάρχει όμως ακόμη ελπίδα !! Η ελπίδα που δημιουργεί η συνεχή ανάπτυξη των δυνάμεων της Ε.Α.Κ.Π., ως συνέπεια της υπεύθυνης και δυναμική της στάσης και δράσης για κάθε εργασιακό ζήτημα που απασχολεί τον κλάδο.       
    Το γεγονός αυτό έχει θορυβήσει της παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού και το μόνο που έχουν να προτάξουν απέναντι στην ανάπτυξη της Ε.Α.Κ.Π. είναι ένα όργιο παραπληροφόρησηςλασπολογίας, ύβρεων και απειλών. Μάταιος ο κόπος τους όμως γιατί :   
 Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών αποτελεί το πιο ζωντανό και δραστήριο κομμάτι του συνδικαλισμού στο Π.Σ  Μέσα από τις γραμμές της Ε.Α.Κ.Π. αναπτύσσουν συνδικαλιστική δράση πυροσβέστες με ανυπότακτό πνεύμα και καθαρότητα θέσεων και προθέσεων. Πυροσβέστες που αποτελούν την αγωνιστική πρωτοπορία στο συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου .
   Η Ε.Α.Κ.Π. πάντα έγκαιρα και με κριτήριο τα συμφέροντα των εργαζομένων, πήρε θέση για τα εργασιακά προβλήματα του κλάδου, ανέπτυξε πρωτοβουλίες ενημέρωσης των εργαζομένων με ανακοινώσεις , περιοδείες, έκδοση εφημερίδας, ιστοσελίδα και αποκάλυψε τα μέτρα που ετοιμάστηκαν και εφαρμόζονται σήμερα σε βάρος τους .    
 Τοποθετήθηκε και τοποθετείται πάντα με τεκμηριωμένες θέσεις μέσα από υπομνήματα, μελέτες, παρεμβάσεις στους αρμόδιους φορείς και στα συλλογικά όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος - Συμμετείχε ενεργά και πρωτοστάτησε στις αγωνιστικές διεκδικήσεις του κλάδου - Παλεύει ενάντια στην λογική της αδράνειας του συμβιβασμού και της υποταγής των συμβιβασμένων πλειοψηφιών του κυβερνητικού συνδικαλισμού.
        Στόχοι της ΕΑΚΠ είναι:
  •       Η αγωνιστική ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού μας κινήματος .
  •       Η οργάνωση της πάλης για τη διεκδίκηση των αιτημάτων .
  •       Η αλλαγή του συσχετισμού δύναμης στα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος σε βάρος του κυβερνητικού συνδικαλισμού, υπέρ των αγωνιστικών δυνάμεων , για να περάσει η υπόθεση του αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πυροσβεστών στα δικά τους χέρια .    
    Σε αυτή την πρωτοβουλία έχει θέση κάθε συνάδελφος άσχετα από την πολιτική του τοποθέτηση που
βλέπει τα σημερινά αδιέξοδα, την επερχόμενη ακόμα μεγαλύτερη όξυνση των προβλημάτων. Κάθε συνάδελφος που θέλει να βοηθήσει στην ανάπτυξη της πάλης, που δεν ανέχεται τη χειραγώγηση του συνδικαλιστικού κινήματος από δυνάμεις που έχουν ευθύνη για την επιδείνωση του βιοτικού μας επιπέδου, για τη διαλυτική κατάσταση που επικρατεί στις πρωτοβάθμιες ενώσεις και στην Ομοσπονδία.
  Συνάδελφοι η αγανάκτηση δεν αρκεί, πρέπει να δώσει την θέση της σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε κάθε πρωτοβάθμια Ένωση για την ανάδειξη και την διεκδίκηση των αιτημάτων.
  •       Για το κέρδισμα αγωνιστικής πλειοψηφίας στις πρωτοβάθμιες Ενώσεις και την Ομοσπονδία.
  •       Για να βγουν από το βούρκο της διαλυτικής κατάστασης και του εκφυλισμού στην οποία πολλές από τις Ενώσεις αλλά και η ίδια η Ομοσπονδία σέρνονται με ευθύνη της Π.Α.Σ.Κ. Π. και της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ
 Η Ε.Α.Κ.Π. ΚΑΛΕΙ όλους τους εργαζόμενους του Πυροσβεστικού Σώματος:
  •       ΕΝΩΜΕΝΟΙ στην βάση των προβλημάτων να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να παλέψουν με αποφασιστικότητα μέχρι να δοθούν λύσεις στα αιτήματα μας
  •       Να πάρουν άμεσα πρωτοβουλία και να δημιουργήσουν σε κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο όπου ακόμη αυτό δεν έχει γίνει, παράταξη της Ε.Α.Κ.Π.    
  •       Να υπερψηφίσουν τα ψηφοδέλτια της Ε.Α.Κ.Π. στις επικείμενες εκλογές για την αλλαγή συσχετισμών στα πρωτοβάθμια σωματεία και την Ομοσπονδία.
                                                                                                                           Ημερ/νίες Εκλογών  
·      Ε Α Κ Π Ε Υ Π Σ   ΠΕΡ/ΡΕΙΑΣ  ΑΤΤΙΚΗΣ                                        ( έγιναν )   21&22/4/08 
·     Ε.Α.Κ.Π. Ε.Υ.Π.Σ. ΠΕΡ/ΡΕΙΑΣ   ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                     17&18/5/08                                     
·      Ε Α Κ Π Ε.Υ.Π.Σ.  ΝΟΜΩΝ        ΔΡΑΜΑΣ – ΚΑΒΑΛΑΣ – ΞΑΝΘΗΣ             10&11/5/08
·      Ε Α Κ Π Ε.Υ.Π.Σ. ΠΕΡ/ΡΕΙΑΣ   ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                        10&11/5/08       
·      Ε Α Κ Π Ε.Υ.Π.Σ. ΠΕΡ/ΡΕΙΑΣ   ΣΤΕΡΕΑΣ   ΕΛΛΑΔΑΣ                                   10&11/5/08
 
                                        ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ 


Δείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις