Ημερομηνία:09-02-2008
ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ 13ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η    Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η     Κ Ι Ν Η Σ Η    Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
                                                   Ε.Α.Κ.Π. 
 Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού   Σώματος
.                                                                                 .
 Τηλ. & fax : 2231032177, Κιν. 6974141197 –6974499891 , Website WWW.old.eakp.gr , Email: info@old.eakp.gr
 
 ΑΘΗΝΑ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2008
                                                                                 
    ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ 13ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
                          
   Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
   Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών ΚΑΛΕΙ όλους τους εργαζόμενους του Π.Σ. να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα γίνουν την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου ενάντια στους αντιασφαλιστικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.
 Συνάδελφοι μπορεί από το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σε λίγες μέρες από την κυβέρνηση να εξαιρούνται προς το παρόν οι εργαζόμενοι του λεγόμενου στενού δημόσιου τομέα, σύμφωνα όμως και με τις δηλώσεις της αρμόδιας υπουργού θα ακολουθήσουν αμέσως μετά.
   Για μία ακόμη φορά λοιπόν ακολουθείται η τακτική της σαλαμοποίησης για να περάσουν σε βάρος των εργαζομένων οι ανατροπές στην κοινωνική ασφάλιση που έχουν ξεκινήσει από τους Νόμους Σιούφα και συνεχίστηκαν με τους Νόμους Ρέππα .
   Ένα είναι σίγουρο όμως, ότι εάν το συνδικαλιστικό κίνημα και οι εργαζόμενοι δεν προβάλουν αντίσταση θα συνεχίζουν να επινοούνται κίνδυνοι για την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος και να κατασκευάζονται ασφαλιστικά νομοσχέδια για την αντιμετώπιση τους.
 
Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι δεν πρέπει να καλλιεργούνται αυταπάτες και εφησυχασμοί γιατί η πίστωση χρόνου που δόθηκε σε μας δεν είναι αποτέλεσμα διεκδίκησης ή συμπάθειας, απλά εξυπηρετεί αυτή την στιγμή τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για να περάσει ποιο εύκολα τις αντιασφαλιστικές αλλαγές με δεδομένο το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί από την δυσοσμία των σκανδάλων.  
 Ένα είναι σίγουρο ότι η αντιασφαλιστική επιδρομή δεν θα σταματήσει εάν δεν: 
  •       Εδραιωθεί πλήρως το τριαξονικό σύστημα ασφάλισης που έχουν επινοήσει τα επιτελεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να μετατραπούν οι συντάξεις του 1ου πυλώνα της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης (κύρια ασφάλιση) σε επιδόματα φτώχειας, με σκοπό να υποχρεωθούν οι εργαζόμενοι να αναλάβουν πλήρως το κόστος της ασφάλισης τους μέσω των επαγγελματικών ταμείων που προβλέπει ο 2ος πυλώνας και τον ατομικών συμβολαίων της ιδιωτικής ασφάλισης του 3ου πυλώνα.
  •       Φθάσουν τα όρια ηλικίας μέχρι τα βαθιά μας γηρατειά 
  •       Βάλουν στο χέρι ακόμη μεγαλύτερα μεγέθη από τα αποθεματικά των ταμείων μας για να τα μεταφέρουν μέσα από επενδύσεις -   φούσκες στα θησαυροφυλάκια των αδηφάγων οικονομικών συμφερόντων.  
   Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι  για τους λόγους αυτούς σας καλούμε να :
  •  Πάρετε ενεργά μέρος με όλους τους άλλους εργαζόμενους στις κατά τόπους απεργιακές κινητοποιήσεις τις 13ης Φεβρουαρίου έχουμε χρέος να παλέψουμε για μας και για τα παιδιά μας  
  • Γυρίστε την πλάτη στις συμβιβασμένες πλειοψηφίες του συνδικαλιστικού μας κινήματος που έχουν αποδεχτεί και συναινούν σε κάθε αντεργατικό μέτρο σε βάρος μας .
  •  Κλείστε τα αυτιά σας στους νεόκοπους ντήλερ που με συγκαλυμμένη παρότρυνση εκπροσώπων του κυβερνητικού συνδικαλισμού εμφανίζονται ως μεσσίες των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων και αντί να δίνουν αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, προωθούν την ίδρυση των επαγγελματικών ταμείων στον κλάδο μας.  Των ταμείων που στις χώρες όπου εφαρμόστηκαν, οι ασφαλισμένοι σε αυτά είδαν να εξανεμίζονται τα αποθεματικά για τις συντάξεις τους και την υγειονομικής τους περίθαλψη.(βλέπε ENROR  ΗΠΑ –Χιλή - Ιαπωνία. κ.λ.π. ).  
 
 Λέμε ΟΧΙ στις αντιασφαλιστικές ανατροπές-ΟΧΙ στην ενοποίηση των ταμείων μας.
 
        ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ 
.
Ακολουθούν σχετικά δημοσίευματα

  Για το  Ασφαλισιτκό:  Ελευθεροτηπία 10/2/08

Κάντε κλικ εδώ: http://www.enet.gr/online/online_hprint?q=%C1%D3%D6%C1%CB%C9%D3%D4%C9%CA%CF&a=&id=3095032

.

 Για τα  επαγγελαμτικα ταμεία : Ριζοσπάστης  13/7/03

Κάντε κλικ εδώ : http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=1874398&textCriteriaClause=%2B%CE%A4%CE%91%CE%9C%CE%95%CE%99%CE%91+%2B%CE%95%CE%A0%CE%91%CE%93%CE%93%CE%95%CE%9B%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97%CE%A3+%2B%CE%91%CE%A3%CE%A6%CE%91%CE%9B%CE%99%CE%A3%CE%97%CE%A3&publDate=10/2/2008Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ε.Α.Κ.Π.