Ημερομηνία04-02-2008
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΠΣ

Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η   Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η  Κ Ι Ν Η Σ Η  Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
                     Ε.Α.Κ.Π. 
Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού   Σώματος
.                                                                                                                                                                          .
 Τηλ. & fax : 2231032177, Κιν. 6974141197 –6974499891 , Web site WWW.old.eakp.gr , E mail: info@old.eakp.gr       
 
 ΑΘΗΝΑ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2008             
 
    Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, είμαστε χρονικά κάπου στην μέση από την αντιπυρική περίοδο που πέρασε και από αυτήν που έρχεται.
  Από ότι φαίνεται όμως το ολοκαύτωμα των δεκάδων συμβασιούχων συναδέλφων και συμπολιτών μας, των εκατομμυρίων στρεμμάτων του δασικού μας πλούτου και η ισοπέδωση κάθε έννοιας εργασιακού μας δικαιώματος δεν στάθηκαν ικανά να ταρακουνήσουν τα λιμνάζοντα νερά της συνδικαλιστικής αδράνειας και κυρίως της παθητικότητας μεγάλης μερίδας εργαζομένων που ως μόνιμο φαινόμενο πλέον στις τάξεις του Π.Σ. έχει συμβάλει καταλυτικά στην διαμόρφωση των αρνητικών εξελίξεων στον κλάδο μας.  
 Tο αποτέλεσμα αυτής της αδράνειας και της παθητικότητας μέχρις στιγμής είναι:
  •     Να μην έχει γίνει καμία ουσιαστική διεργασία ή αντίδραση από τα συνδικαλιστικά όργανα ή τους ίδιους τους εργαζόμενους εκτός των ενεργειών και των πρωτοβουλιών της Ε.Α.Κ.Π. και τις παρεμβάσεις τριών πρωτοβάθμιων Ενώσεων, για να παρθούν τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην συμβούν τα ίδια γεγονότα.
  •     Τα κυβερνητικά και υπηρεσιακά επιτελεία γνωρίζοντας την επικρατούσα κατάσταση και έχοντας το πράσινο φως από την στάση σιωπής και ανοχής των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών και παρατάξεων να επεξεργάζονται  συνεχώς τρόπους περαιτέρω κτυπήματος των δικαιωμάτων μας. 
 Το Π.Δ. 236/07 είναι πλέον γεγονός και όπως κατήγγειλε η Ε.Α.Κ.Π. και οι τρεις πρωτοβάθμιες Ενώσεις είναι προπομπός των όσων αρνητικών ανατροπών θα ακολουθήσουν κυρίως στον κανονισμό μεταθέσεων.
 Η απάντηση του προεδρείου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ότι δεν γνώριζε τις τροποποιήσεις αλλά συμφωνεί με αυτές, όπως επίσης η χρόνια μουγκαμάρα της Π.Α.Σ.Κ. Π. και γι αυτό το ζήτημα, αλλά και η πλήρης σύμπλευσή της σε όλες τις αντεργατικές μεθοδεύσεις, αποκαλύπτουν τους ηθικούς αυτουργούς της συνεχόμενης αποψίλωσης από κάθε έννοια αξιοκρατίας όσων θεσμικών κατακτήσεων έγιναν για την προστασία των δικαιωμάτων μας.   
 Για την Ε.Α.Π.Σ. δεν έχουμε πλέον να προσθέσουμε τίποτε περισσότερο γιατί οι συνδικαλιστικές της «απόπειρες» δεν είναι άξιες προσοχής και σχολιασμού.
 Αντιθέτως όμως είναι άξιες προσοχής και σχολιασμού ενέργειες υψηλόβαθμων μελών της που έχουν μερίδιο ευθύνης για την εκπόνηση κατ΄ εντολή της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας αντεργατικών ρυθμίσεων και την υλοποίηση τους σε βάρος των εργαζομένων.  
 Όπως επίσης πρέπει να γίνει και από την πλευρά τους άξιο προσοχής το γεγονός ότι αποστρατευμένα στελέχη όλων των βαθμιδών που με νύχια και με δόντια βοήθησαν στην προώθηση αντεργατικών και αντιλαϊκών ρυθμίσεων, στο τέλος έγιναν τα ίδια εξιλαστήρια θύματα και φορτώθηκαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο την αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής. Αυτής της πολιτικής που το μέγεθος της αποτυχίας της μετρήθηκε με δεκάδες νεκρούς και εκατομμύρια καμένων εκτάσεων.
.
 Συνάδελφοι όπως καταγγείλαμε μετά την συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον Υπουργό και τον Αρχηγό οι αλλαγές στο ωράριο είναι αναμενόμενη εξέλιξη ( όχι βέβαια προς όφελος των εργαζομένων).
 Επειδή όμως μετά την σύσκεψη στο Α.Π.Σ στις 25/1/08 για την οργάνωση του Π.Σ. ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου οι φήμες οργιάζουν για τις προτεινόμενες αλλαγές που στόχο έχουν την κάλυψη των κενών από το υπάρχον προσωπικό σχετικά με :
  •     Το ωράριο: Ότι προτάθηκε η εφαρμογή 12ωρου.
  •     Τον κανονισμό μεταθέσεων: Ότι προτάθηκε η κατάργηση του και η εκ νέου σύσταση του ( αντιληπτό γιατί ) με κύριο στοιχείο να δοθεί η δυνατότητα στον εκάστοτε Περιφερειάρχη να αποφασίζει για τις μετακινήσεις ( μεταθέσεις – αποσπάσεις κ.λ.π ) σε επίπεδο περιφέρειας .
   Επίσης λόγω ότι οι φήμες αυτές έρχονται να δέσουν απόλυτα και με την πρόσφατη κοινή πρόταση προς τον Αρχηγό για το ωράριο των επικεφαλής των συνδικαλιστικών κατατάξεων Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. και Π.Α.Σ.Κ. Π. και την θέση του προεδρείου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. αμέσως μετά την έκδοση του Π.Δ. 236/07 ότι είναι αναγκαίες πλέον οι τροποποιήσεις στον κανονισμό και να μπουν όλοι στον κανονισμό μεταθέσεων ( βλέπε αμετάθετο νέων σειρών κ.λ.π. άρα αντί για προσλήψεις συνεχείς μεταθέσεις για την κάλυψη των κενών) ΚΑΛΟΥΜΕ:
  •     Τα προεδρεία της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. και της Ε.Α.Π.Σ. πριν γίνουν και αυτές οι φήμες Π. Δ. και πουν πάλι ότι δεν γνώριζαν να πάρουν ξεκάθαρη θέση απέναντι στους εργαζόμενους για τις προτεινόμενες αλλαγές.
  •     Τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις του Π.Σ. και τους εργαζόμενους να αντιδράσουν άμεσα πριν είναι πάλι αργά.
                              ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ 


Δείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις