Ημερομηνία17-01-2008
ΕΠΙΣΤΟΛΉ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ.

 Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η    Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η    Κ Ι Ν Η Σ Η    Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
                                           Ε.Α.Κ.Π. 
    Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού   Σώματος
 
 ΑΘΗΝΑ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2008
  
                                  ΠροςΤο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ.
                                               Τους Αντιπροσώπους του Συνεδρίου της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ.
                                               Όλους τους συμβασιούχους πυροσβέστες.
 
     Αγαπητοί συνάδελφοι & συναδέλφισσες συμβασιούχοι πυροσβέστες, αιρετοί αντιπρόσωποι και απλά μέλη.
    Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών ενόψει των εργασιών του ετήσιου τακτικού σας συνεδρίου σας εύχεται κάθε επιτυχία.
    Το συνέδριο σας γίνεται σε μία περίοδο που είναι πλέον στον κάθε έναν ορατό ότι η συντονισμένη επίθεση που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια από την παγκόσμια οικονομική ολιγαρχία και τους πολιτικούς της εκπροσώπους ενάντια στα εργασιακά μας δικαιώματα και στις θεμελιακές κατακτήσεις του εργατικού κινήματος όπως είναι το ωράριο, η κοινωνική ασφάλιση, η σταθερή σχέση εργασίας κ.λ.π, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.
   Η επίθεση αυτή που πότε είναι απροκάλυπτη και πότε καμουφλαρισμένη μέσα από σχετικές οδηγίες και ντιρεκτίβες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει νικητές και ηττημένους.
 Είναι ολοφάνερο ποιοι είναι οι νικητές και ποιοι οι νικημένοι. Οι οικονομικοί δείκτες, οι στατιστικές και η ζοφερή πραγματικότητα της καθημερινότητας των μεν και των δε το φανερώνουν.
 Τεράστια αύξηση κερδών, προκλητική χλιδάτη ζωή, έλεγχος και εκμετάλλευση κάθε οικονομικής, κοινωνικής, και πολιτιστικής δραστηριότητας για τους νικητές. Ενώ αντίθετα υπάρχει σταθερή μείωση εισοδήματος και βιοτικού επιπέδου, αύξηση ανεργίας, ολοένα αυξανόμενη αντικατάσταση της μόνιμης εργασίας από την εποχική απασχόληση για τους νικημένους .
   Να σε τι καλείστε και εσείς λοιπόν μέσα από τις αποφάσεις του συνεδρίου σας να συμβάλλετε! Να ξαναζωντανέψει ο αγωνιστικός συνδικαλισμός για να δοθεί η μάχη μαζί με όλους τους άλλους κλάδους των εργαζομένων ενάντια σε αυτήν την επίθεση και να αντιστραφούν οι όροι.
   Η αυξανόμενη μεταφορά οικονομικών πόρων από τον τομέα των κοινωνικών δαπανών στα ταμεία των επιχειρήσεων μέσα από κάθε είδους αναπτυξιακά και επενδυτικά προγράμματα έχει σαν αποτέλεσμα για τον κλάδο μας:
  •     Την συνεχή μείωση μόνιμου προσωπικού και την διατήρηση της δικής σας εργασιακής σχέσης.
  •     Την τραγική έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής.
  Συνέπεια αυτών είναι τα εξοντωτικά ωράρια για το μόνιμο προσωπικό, η έλλειψη μέτρων προστασίας και ουσιαστικής εκπαίδευσης για τους συμβασιούχους και τους μόνιμους που σε συνδυασμό με την ύπαρξη μίας αντιεπαγγελματικής στρατικοποιημένης λογικής που κυριαρχεί στην οργανωτική δομή και τον προσανατολισμό του Π.Σ. δημιούργησαν τις ιδανικότερες συνθήκες για να μετράμε σήμερα δεκάδες νεκρούς και σακατεμένους μόνιμους και συμβασιούχους πυροσβέστες.
   Σκεφτείτε λοιπόν αγαπητοί συνάδελφοι πόσα χρόνια παρά τις τόσες υποσχέσεις διατηρείται σε βάρος σας με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο το εργασιακό καθεστώς της μερικής απασχόλησης και δώστε μέσα από τις αποφάσεις του συνεδρίου σας την αγωνιστική απάντηση που αξίζει σε όσους σας εμπαίζουν  και σας εξαπατούν με τα τερτίπια τους .
  Σκεφτείτε όμως παράλληλα σε τι εξυπηρετούν την υπόθεση σας οι τακτικές αυτές που συνεχόμενα αποκλείουν από τις εργασίες του Συνεδρίου σας την Ε.Α.Κ.Π. την μόνη συνδικαλιστική δύναμη του κλάδου μας που όλα αυτά τα χρόνια στήριξε έμπρακτα τους αγώνες σας, έκανε κοινό αγώνα μαζί σας τον Νοέμβρη του 2006 και κατέθεσε ολοκληρωμένη και ξεκάθαρη πρόταση για την λύση του εργασιακού σας ζητήματος, την ίδια ώρα που καλούνται όλοι εκείνοι που όχι μόνο αδιαφόρησαν όλα αυτά τα χρόνια για τα προβλήματα σας και ήταν απόντες από κάθε αγώνα σας αλλά έβαζαν και την πλάτη τους για να διατηρείται η εργασιακή σας ομηρία.
 
                             Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς 
 
                            ΕΝΩΤΙΚΗ   ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ   ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
           
  
 
 
 


Δείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις