Ημερομηνία16-01-2008
ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΡΧΗΓΟ

 
 Μία πρώτη γεύση για την συνάντηση του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. με το νέο Αρχηγό. 
 
   Όπως το είχαμε προαναγγείλει δεν θα μπορούσε να γίνουν διαφορετικά τα πράγματα, για την συνάντηση μιλάμε με τον Αρχηγό που πραγματοποιήθηκε σήμερα 16/1/08 και περί ώρα 14.00 στις εγκαταστάσεις του Α.Π.Σ.
  Το έργο το έχουμε δει να επαναλαμβάνεται χρόνια τώρα .
  Ένα συμβούλιο μισής ώρας άρπα κόλα λίγο πριν γίνει η συνάντηση και μία συνάντηση χωρίς καμία απάντηση από τον νέο Αρχηγό για ότι ζήτημα τέθηκε.
  Οι απαντήσεις στο μέλλον, όπως και του Υπουργού Εσωτερικών που ακόμα τις περιμένουμε.  
  Δεν μπορούμε να δεχτούμε φυσικά την δικαιολογία ότι δεν είχε άλλο χρόνο ο Αρχηγός και έφυγε εκτάκτως όταν τελείωσαν οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων χωρίς να απαντήσει στα θέματα που του τέθηκαν.
  Ήταν προγραμματισμένη συνάντηση με το αντιπροσωπευτικότερο συνδικαλιστικό όργανο του κλάδου και όφειλε να έχει ρυθμίσει τον χρόνο του αναλόγως, όπως έκανε και με το Δ.Σ. των συμβασιούχων στην προχθεσινή συνάντηση όπου εκεί έδωσε απαντήσεις σε όλα.
 Εκτίμηση της Ε.Α.Κ.Π.:
 Απλά έγινε ακόμη μία προσχηματική συνάντηση με ευθύνη του προεδρείου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. για άλλοθι και εντυπώσεις και προς αποφυγή δεσμεύσεων.  
 Ειλικρινά δεν θέλουμε να γκρινιάζουμε και προσπαθούμε να ανακαλύψουμε μέσα από κάθε λέξη από κάθε πράξη πρώτα το θετικό αλλά δεν μας βγαίνει .
 Απαντήσεις φυσικά μπορεί να μην πήραμε αλλά συμπεράσματα όμως βγήκαν.
 Το γεγονός ότι οι δύο άλλες παρατάξεις Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. και Π.Α.Σ.Κ. Π. δεν είδαν πουθενά στις νέες τροποποιήσεις με το Π.Δ. 236/07 τίποτε μεμπτό για να το καταγγείλουν :
  •    Δηλαδή ότι θα γίνουν καραμπινάτες ρουσφετολογικές προσλήψεις και θα είναι εκ των προτέρων εξασφαλισμένα το που θα πάνε τα « δικά μας παιδιά » και ας περιμένουν καρτερικά κάποια άλλα παιδιά ενός κατώτερου θεού χρόνια τώρα δεν τους αγγίζει.
  •  Ότι τίποτε δεν εξασφαλίζει το πώς θα καλυφθούν τα τραγικά κενά δεκάδων υπηρεσιών που αντιμετωπίζουν έντονο επιχειρησιακό πρόβλημα και όπως φαίνεται θα παραμείνουν κενά ούτε αυτό τους αγγίζει .
  •  Ότι δηλαδή ο κανονισμός κατάταξης γίνεται ακόμη ποιο αναξιοκρατικός και ο κανονισμός μεταθέσεων τινάζεται στον αέρα δεν τους αγγίζει .
  Τους άγγιξαν όμως οι κρίσεις για αυτό έδειχναν τόση πρεμούρα καθ όλη την διάρκεια της συνάντησης .
  Τώρα θα πείτε σύμπτωση και το γεγονός ότι οι δύο παρατάξεις που μέχρι πρόσφατα δεν έκαναν καμία αναφορά στο 24ωρο όταν μεθοδεύονταν για να εφαρμοστεί σε όλη την χώρα εδώ και δύο χρόνια με άνωθεν εντολές, ξαφνικά και μετά μάλιστα από την πρόσφατη τοποθέτηση του Υπουργού ότι το 24ωρο είναι αντεργατικό κ.λ.π πλήρως εναρμονισμένοι και οι δύο δήλωσαν στον Αρχηγό ότι πρέπει να αλλάξει γιατί είναι:
 Αντεργατικό, είναι κουραστικό, είναι αναποτελεσματικό κ.λ.π.
 Σιγά συνάδελφοι σιγά μην κλαίτε τόσο πολύ για το ωράριο των συναδέλφων, δείξατε τόσα χρόνια τις ευαισθησίες σας με την παντελή απουσία παρέμβασης σε κάθε παραβίαση ωραρίου.
  Αν σας πήρε η πρεμούρα για το ωράριο των συναδέλφων τότε πρώτα θα έπρεπε να είχατε βάλει φρένο στην ασυδοσία που κυριάρχησε τόσα χρόνια με το θέμα των επιφυλακών και το κόψιμο των ρεπό. Τα ζητήματα αυτά που απασχόλησαν χιλιάδες συναδέλφους πήραν τεράστιες διαστάσεις ακριβώς γιατί και ο ένας και ο άλλος από την διοίκηση της Ομοσπονδίας δείξατε πλήρη ανοχή και συγκαλύψατε παραβιάσεις αντί να τις αντιμετωπίσετε με όλα τα μέσα.  
 Συμπέρασμα συνάδελφοι. 
 Το 24ωρο θα χαλάσει χωρίς να ανακοινώνεται με σαφήνεια τι θα το αντικαταστήσει. Η μόνη ρητή δήλωση που έγινε από τον νέο Αρχηγό είναι ότι δεν θα γίνει 12ωρο.
 Αν σας λέει τίποτε και η παράκληση του Αρχηγού να βάλουμε πλάτες για να τα βγάλουμε και φέτος πέρα, τότε χαλαρώστε προς το παρόν και για το καλοκαίρι βλέπουμε.
 Αυτά για μία πρώτη ανάγνωση συνάδελφοι έτσι επειδή δεσμευτήκαμε απέναντι σας ότι σήμερα έστω και αργά θα σας ενημερώναμε για τα αποτελέσματα της συνάντησης .  
 
 Σύντομα θα εκδοθεί αναλυτική ανακοίνωση.  
  
 


Δείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις