Ημερομηνία13-01-2008
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Μ.Μ.Ε.

 
                         ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ Μ.Μ.Ε.
 
   Ίσως αν η Ε.Α.Κ.Π. και οι λίγες πρωτοβάθμιες Ενώσεις του κλάδου που επιμένουν να αγωνίζονται εφαρμόζαμε ως τακτική να στέλνουμε μαζί με τις δεκάδες ανακοινώσεις και τα Δελτία Τύπου για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας στα Μ.Μ.Ε και κάποιο καυτό « ροζ » DVD με πρωταγωνιστές πυροσβέστες , μπορεί να είχαμε την ελπίδα ότι θα κάνουν κανένα σχόλιο!
 Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα κάθε φορά που αναδεικνύουμε κάποιο εργασιακό ζήτημα να επιβάλεται άκρα του τάφου σιωπή.
   Ευτυχώς όμως που μιλάνε για μας τα διάφορα παπαγαλάκια που λένε ότι δουλεύουμε λίγο- παίρνουμε καλά λεφτά - βγαίνουμε προκλητικά νωρίς στην σύνταξη- έχουμε το πολυπληθέστερο Π.Σ. και άρτια οργανωμένο και όλα αυτά τα περισπούδαστα.
  Όπως επίσης ευτυχώς που σε κάποιους μοναχικούς συνδικαλιστές μας τους δίνεται βήμα και μας « προασπίζονται» με την ιδιότητα των προστατών των απανταχού χαμηλόβαθμων όπως επίσης και σε κάποιους ανανήψαντες απόστρατους.
  Για αυτό αλώστε  τους καλούνε επειδή εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους και δεν υπάρχει κίνδυνος να βοηθήσουν στην μαζικοποίηση των αντιδράσεων των εργαζομένων .
 Δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση λοιπόν και αυτή την φορά το θάψιμο από την μεγάλη πλειοψηφία των Μ.Μ.Ε. εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων του σημαντικού ζητήματος που ανέκυψε με τις τροποποιήσεις στον κανονισμό κατάταξης με το Π.Δ. 236/07.  
 Ακόμη και δημοσιογραφικά έντυπα όπως το « Εκτός Υπηρεσίας » που επικαλείται ότι ασχολείται με τον χώρο των Σωμάτων Ασφάλειας παρ΄ ότι του κοινοποιείται συνεχώς όπως και σε όλα τα Μ.Μ.Ε. κάθε ανακοίνωση ή Δελτίο Τύπου με σημαντικά εργασιακά ζητήματα δεν δημοσιεύει ούτε ένα σχόλιο. Πιθανότατα όμως να καλύπτεται για τα θέματα του Π.Σ. από τα σχόλια του επικεφαλής της Π.Α.Σ.Κ. Π . που φιλοξενείται συνεχώς όποτε περιττεύουν τα υπόλοιπα .
  Ίσως όμως να είμαστε και εμείς λίγο άδικοι, γιατί όντως ασχολείται με τα εκτός υπηρεσίας το λέει και ο τίτλος του αλώστε και όχι με τα εντός που αφορούν τους χιλιάδες εργαζόμενους του Π.Σ. και τον Ελληνικό Λαό φυσικά.
 Θεωρήσαμε απαραίτητο να σχολιάσουμε την απαράδεκτη στάση της πλειοψηφίας των Μ.Μ.Ε. γιατί πολύ συνάδελφοι έχουν εναποθέσει την ελπίδα τους για την λύση των προβλημάτων μας σε αυτά και ρωτούν καλοπροαίρετα γιατί δεν βγαίνουμε στα κανάλια .
 Όπως έχει πλέον αποδειχτεί η πλειοψηφία των μεγάλων και Πανελλαδικής εμβέλειας Μ.Μ.Ε. αναδεικνύουν όπως και όποτε τους βολεύει θέματα δικά μας που έχουν να κάνουν κυρίως με ίντριγκες και σενάρια για αγρίους και θάβουν την ουσία των θεμάτων εξυπηρετώντας έτσι με αυτόν τον τρόπο την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική, κάτι που έγινε κατά κόρον κατά την διάρκεια των μεγάλων πυρκαγιών με την βοήθεια φυσικά και των δικών μας τηλεαστέρων.
  Για το θέμα λοιπόν των αντιδραστικών τροποποιήσεων του κανονισμού κατάταξης που αποκάλυψαν, ανέδειξαν και κατήγγειλαν η ΕΑΚΠ και οι τρεις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις ασχολήθηκαν μόνο δύο έντυπα πανελλαδικής εμβέλειας και μερικά περιφερειακά Μ.Μ.Ε. που προς τιμήν τους κάποια από αυτά αναδεικνύουν συνεχώς τα ζητήματα που τους κοινοποιούμε. 
 
 Για το ζήτημα έγραψαν λοιπόν :
.
www2.rizospastis.gr/page.do : Ριζοσπάστης
.
 


Δείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις