Ημερομηνία16-12-2007
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΜΕ ΤΟ Π.Δ. 236/2007 ΕΝ ΟΨΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ 1260 ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ

Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η   Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η   Κ Ι Ν Η Σ Η    Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
                                Ε.Α.Κ.Π. 
Της Πανελλήνιας   Ομοσπονδίας   Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος
.                                                                                  .
           Τηλ. & fax : 2231032177, Κιν. 6974141197 –6974499891 , Website WWW.old.eakp.gr , Email: info@old.eakp.gr
 
    ΑΘΗΝΑ   15 Δεκεμβρίου 2007     
                                                 
                                                 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  
.
       Ένα χρόνο μετά την αναξιοκρατική τροποποίηση του κανονισμού προσλήψεων με το Π.Δ 19/2006, όπου η Κυβέρνηση εισήγαγε την συνέντευξη ως ένα από τα βασικά κριτήρια επιτυχίας, τροποποίησε σε ακόμη αντιδραστικότερη κατεύθυνση τον ήδη αναξιοκρατικό κανονισμό προσλήψεων με νεότερο Προεδρικό Διάταγμα το Π.Δ 236/2007 προσθέτοντας στο Άρθρο 1 στην παρ.2 ότι: Η προσβολή του πολιτεύματος και η προσβολή κατά της πολιτειακής εξουσίας αποτελούν κωλύματα πρόσληψης στο Π. Σ., πράγμα που σημαίνει τα εξής:      
…Όποιος νέος αγωνίστηκε συμμετέχοντας στους αγώνες για μια καλύτερη Παιδεία, για κοινωνική ασφάλιση, για να καλυτερέψει η ζωή των εργαζομένων του κλάδου που εργαζόταν, αυτός που αμφισβήτησε αγωνιζόμενος τις επιλογές της όποιας Κυβέρνησης, της «πολιτειακής εξουσίας» δηλαδή, όπως ακριβώς γράφει το Π.Δ 236/ 2007 Άρθρο 1 παρ.2 και η σχετική προκήρυξη του διαγωνισμού προσλήψεων, αυτός ο νέος άνθρωπος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΩΣ ΈΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ να γίνει Πυροσβέστης.
Πυροσβέστες λοιπόν δεν μπορούν να γίνουν οι μετέχοντες στους κοινωνικούς αγώνες ! Αυτή είναι η Δημοκρατία που ευαγγελίζονται και η Ευρωπαϊκή της προοπτική, αυτό είναι το μήνυμα στους νέους, ότι όσοι αντιδρούν κατά της πολιτικής τους θα είναι πολίτες Β και Γ κατηγορίας, όπως πριν κάποιες 10ετίες ένα μεγάλο κομμάτι του Ελληνικού λαού που όντας καταγεγραμμένο στους γνωστούς φακέλους, το ακολουθούσε το γνωστό πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων που τους απέκλειε από το Δημόσιο.  
      Η καταγραφή λοιπόν των Νέων από τους μηχανισμούς δίωξης και καταστολής, με την επισύναψη των γνωστών κατηγοριών όπως αυτή των πράσινων παπουτσιών, ή οι μεθοδεύσεις τύπου ζαρντινιέρας και το φακέλωμα με τις γνωστές χαφιεδοκάμερες, θα αποτελούν τον φάκελο - άλλοθι αυτών που θέλουν ανθρώπους παθητικούς και αδιάφορους για τα κοινά στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Ας αναλογιστούν οι Εποχικοί Πυροσβέστες που αγωνίστηκαν διαδηλώνοντας και κάνοντας συμβολική κατάληψη στο Υπουργείο Εσωτερικών τον Νοέμβριο του 2006 τι θα σημάνει για αυτούς η σχετική διάταξη και ας αναλογιστούν για πόσους και ποιους ασκείτε δίωξη για την κατάληψη αυτή και ποιοι εξαιρέθηκαν !!
      Η αναξιοκρατική καθιέρωση της ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ισχύει και στον νέο κανονισμό προσλήψεων (Π.Δ 236/07) η οποία ως γνωστό δεν υπόκειται σε αναθεώρηση και ο νοών νοείτω ότι το Πυροσβεστικό Σώμα γίνεται πλέον προνομιακός χώρος εισόδου για εργασία μόνο των ημετέρων, γεγονός που αποδείχτηκε στην πράξη με την πρώτη εφαρμογή της στις προσλήψεις του 2006.  
/
                                Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ !!
      Το Π.Δ 19/2006 στο Άρθρο 5 παρ. 1 προέβλεπε :… «Πριν την προκήρυξη του διαγωνισμού, ο Αρχηγός του Π.Σ…καθορίζει με γνώμονα τις Υπηρεσιακές ανάγκες, πόσες από το σύνολο των κενών οργανικών θέσεων Πυροσβεστών Γενικών Υπηρεσιών, κατά κατηγορία και σε ποιες Υπηρεσίες κατά πόλη θα καλυφθούν.
Στην προκήρυξη όμως δεν αναφέρουν ποίες κενές θέσεις θα καλυφθούν κατά πόλη γιατί αυτό καταργήθηκε με το άρθρο 2 του Π.Δ. 236/07!! 
   Η μεθόδευση αυτή κάνει φανερές πλέον τις προθέσεις της Κυβέρνησης για βόλεμα των Ημετέρων, αδιαφορώντας για την κάλυψη των οργανικών κενών όπου υπάρχουν Υπηρεσιακές ανάγκες, αλλά και για την ικανοποίηση των συναδέλφων που υπηρετούν στα νησιά, τους οποίους διατηρούν σε ομηρία με τις ολιγόμηνες αποσπάσεις παρά τις υποσχέσεις για μετάθεση τους και ταυτόχρονη κάλυψη της θέσης τους με μελλοντικές προσλήψεις.
 Η αποσύνδεση του κανονισμού προσλήψεων από αυτόν των μεταθέσεων που προβλέπει την κάλυψη των κενών, τινάζει στον αέρα και τον κανονισμό μεταθέσεων, γεγονός που κατά την γνώμη μας είναι προπομπός της κατάργησης του κανονισμού μεταθέσεων και είναι αναμενόμενη η έκδοση σχετικού Π.Δ/τος για την νομιμοποίηση των αναξιοκρατικών και αντιδραστικών κατευθύνσεων.
 Για τους παραπάνω λόγους καλούμε την Κυβέρνηση, τα πολιτικά Κόμματα, τις συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις και Φορείς, να πάρουν θέση πάνω στο ζήτημα, διότι εδώ τίθεται πλέον ζήτημα Δημοκρατίας.
   Καλούμε επίσης τους Συναδέλφους να καταδικάσουν τον Κυβερνητικό συνδικαλισμό που ευθύνεται για τη αδιάφορη στάση – στήριξη των όποιων αντιδραστικών επιλογών αλλά και δυσμενών εξελίξεων που επέρχονται σε όλα τα εργασιακά μας ζητήματα.
                                                                                                            ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ


Δείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις